TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Bismarck /GPM/ 1:200
Moderator: Fito
Re: Bismarck /GPM/ 1:200
zatiaľ iba na sucho, no dá to zabrať kopec času a doma som ho veľa nemal (prerábal som trochu v byte...no spravil som si pracovňu na modely
...teraz sa posnažím viac a popracujem na urýchlení stavby
no neverím. skús ukázať akú pracovňu
Po nútenej prestávke čo som mal som sa opäť pozrel na ten môj výtvor a zistil som že mi konštrukcia lode začala akosi nežiaduco pracovať (roztiahla sa a na niektorých miestach poprehýnala)...no tak som sa rozhodol, že to všetko nanovo urobím znova...objednám znova rebrovanie a skúsim inú metódu ako pri prvom pokuse (už nikdy nebudem používať pur penu - neosvedčila sa mi), to jest spevním celú konštrukciu nejakým iný lepidlom (už nie wurstol) niečím čo až vytvrdne nebude elastické. Naďalej sa budem venovať nadstavbe s ktorou som zatiaľ spokojný (samozrejme až na malé detaily!), čoskoro pridám nejaké to foto pre predstavu.

ked robim karoseriu napr. tanku tak to znutra vsetko znutra podlepujem 2mm hrubymi kuskami kartonu,lepim to chemoprenom
Je aj iná metóda - používam ju ja aj doris - prestreliť trup z oboch strán drevenými tyčami. Potom nemá šancu sa pokrútiť, zohnúť, atď a môžeš veselo aj peniť
Tu je to aspoň trochu vidno. A Roman má pravdu - je vhodné aj zosilniť podlepením. Vykostri, koľko môžeš, urobíš nezničiteľnú loď
Jano
Tu je to aspoň trochu vidno. A Roman má pravdu - je vhodné aj zosilniť podlepením. Vykostri, koľko môžeš, urobíš nezničiteľnú loď
Jano
Lepenia sa nebojte, na počet dielov nehľaďťe
Ďakujem za cenné rady...určite ich pri opätovnej stavbe použijem. Na tej novej stavbe som mal na mysli, že medzi rebrami po okraji nalepím (cca 3-4 mm) papierové prúžky o hrúbke cca 2 mm tesne vedľa seba - vytvorí sa tým celkový vonkajší plášť. Následne trochu prebrúsim a nalepím vonkajšiu obšívku.
v 1:200 má trup koľko, cez meter? to by sa mu skôr hodili durch cez trup 3 nerezové trubky priemer aspoň 16mm, priebežne poheftované el. zváračkou 
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
je to pekný macik: dlžka 125 cm a šírka 18 cm
Now I understand
Toudi má pravdu, akurát ho musím trochu opraviť - nahraď trubky latkami 20 x 10, poheftuj to herkulesom ( ale keď si to už polepil, asi s tým nespravíš už nič ) Takto to robí kolega Kagra na poľskej koge - a na drevených lodiach.
A s tým vkladaním prúžkov - ja som to čaroval takto:
Trup mal asi 60 cm, a ako sa hovorí - fantázii sa medze nekladú. Vystužíš aj metrovú loď.
Jano
Toudi má pravdu, akurát ho musím trochu opraviť - nahraď trubky latkami 20 x 10, poheftuj to herkulesom ( ale keď si to už polepil, asi s tým nespravíš už nič ) Takto to robí kolega Kagra na poľskej koge - a na drevených lodiach.
A s tým vkladaním prúžkov - ja som to čaroval takto:
Trup mal asi 60 cm, a ako sa hovorí - fantázii sa medze nekladú. Vystužíš aj metrovú loď.
Jano
Lepenia sa nebojte, na počet dielov nehľaďťe