Narezal som si pruzky z pauzaku sirsie a uzsie a lepil som ich na seba ako sendvic (cca na dlzku A4), to som potom krajal na mensie a zasa vrstvil na seba a spravil rebrovanie. A pred to isla ochranna mriezka z drotikov. A dopadlo to takto. Zda sa to pracne ale nie je to az taky zabijak.
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Mercedes - Benz L 3000 /MODELIK/ 1:25
Moderator: Oliver
Re: Mercedes - Benz L 3000 /MODELIK/ 1:25
Ja som to kedysi robil takto:
Narezal som si pruzky z pauzaku sirsie a uzsie a lepil som ich na seba ako sendvic (cca na dlzku A4), to som potom krajal na mensie a zasa vrstvil na seba a spravil rebrovanie. A pred to isla ochranna mriezka z drotikov. A dopadlo to takto. Zda sa to pracne ale nie je to az taky zabijak.

"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts
No ten chladič vyzerá dosť dobre
...len Kraz má trocha iné rozmery
.....ten chladič čo potrebujem má tak 2x3 cm, to by tam museli byť strašne tenké drôtiky a bolo by s tým roboty 
..práve dnes som sa na čaji okašlal, boli tam už papierové vrecká
...kúpil som Lipton, ešte tam bol aj Loyd alebo taký nejaký tiež s pyramídovými vreckami, no bral som len jeden, tiež niesú najlacnejšie
O tej ponuke Toudiho uvažujem, musím rátať aj s tým, že mi bude treba takisto ďalšie mriežky na kryty ventilátorov Tigra, ale menej husté....
..práve dnes som sa na čaji okašlal, boli tam už papierové vrecká
O tej ponuke Toudiho uvažujem, musím rátať aj s tým, že mi bude treba takisto ďalšie mriežky na kryty ventilátorov Tigra, ale menej husté....
Live hard, ride easy.
tie sakle som videl (a použité bral) iba v kaviarni, keď sme tam boli s deckami, ja som kúpil 2× čaj, kde už boli papierové sakle (1. raz normálne balenie a druhý krát v plechovej krabičke, kde bolo na obrázku silonové sitko
)
ale môžem ti pripraviť nejaké vzorky sít a keď dáš do PM-ky adresu, tak ich pošlem, žiadny problém
ale môžem ti pripraviť nejaké vzorky sít a keď dáš do PM-ky adresu, tak ich pošlem, žiadny problém
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
paly z toho modelu,co ti zostal v krabici,za predpokladu ak je rovnakej kamuflaze ako mercedes skus vyrobit nejake doplnky na korbu.inak v tvojom podani je modelik v dobrych rukach.parada clovece.
Vďaka
...model je v inej kamufláži, ale Mercedes chcem doplniť o nejaké drobnosti ako lopata, sekera atď., ktoré sa bežne na takéto vozidlá umiestňovali 
Live hard, ride easy.
skus pouzit sitko na cedenie caju.mam take oranzove ,vnutri je makka sietovka husta asi ako zenske puncochace.na jagdtigra som pouzil na mriezky kusok zaclony
Isto Kraz je krava velika, ale tak ty by si mal chladic o kusok nizsi a o plovicu uzsi. Ale sietak je tiez postacujuca.

"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts
Ahojte, tak po dosť dlhom lepení a brúsení mám hotové základy pneumatík. Takouto metódou som kolesá ešte nikdy nerobil, aj keď pravdou je, že už na AD-28 som zrezávaním a brúsením zaobľoval pneumatiky v mieste spoja bokov s behúňom. Tentokrát ale zaobľujem trocha aj samotný behúň. Rátal som s tým, že to skúsim už od začiatku, to preto som namotal pásiky na behúne tak nahrubo, aby pri zrezávaní nevznikali fugy. Po zlepení som najprv len zrezával, následne impregnoval sekundovám lepidlom (nesmierne ma štípali oči z výparov z lepidla, nakoľko som ho spotreboval dosť veľa a pracoval s ním dosť dlho.... poriadne nepríjemný pocit
) , potom som pilníkom prebrusoval do obla. Aby sa ešte vyrovnali nejaké nerovnosti, zafarbil som tie miesta centrofixkou. Vďaka jej lesku som videl kde treba ubrať , tam som dal sekundové lepidlo a po zaschnutí prebrúsil. Pomohol pri tom samozrejme aj kontrast fixka/papier, bolo vidieť kde sú priehlbiny. Inak behúň som spravil o troška menší, aby som dezén mohol výraznejšie podlepiť. Budem ho musieť aj trocha zúžiť, nakoľko zaoblené boky sú na priereze menšie, ako keby tam bola hrana. Dúfam to bude po nafarbení vyzerať nejako schopne, aby som mal chuť do zvyšku modelu....

Live hard, ride easy.