TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Pristavný žeriav - GANZ /braintech/ 1:25

Moderators: iconmaster, braintech

atlon | 48
Pán laserov
Name: attila

Re: Pristavný žeriav GANZ /Braintech models/ 1:25 vývoj a be

Postby atlon » 14 Feb 2014 14:25

kukam, ze kukas iba obrazteky :bad smile: ...citujem: hotovy model by mal mat vysku 2 metre...
super model inak.
:beat brick: :beat brick: teraz som si to všimol
Armin is the best

maťko85 | 41
Name: Martin Hašlar

Re: Pristavný žeriav GANZ /Braintech + beta/ 1:25

Postby maťko85 » 14 Feb 2014 20:55

To teda bude pořádné monstrum, v tomto měřítku :jawbone: . Tak držím palce do stavby a jsem zvědav, jak se s tím popasuješ. Začátek je zatím parádní :still dreaming: .

braintech | 44
Kral Papiru (Brno '15)
Name: Miro

Postby braintech » 19 Feb 2014 00:29

Caute,

prikladam par fotiek z dokoncenia drapaku, ano, este tam par detailov chyba ale tie budem montovat az ked to budem farbit, momentalne je to zlozene nasucho, iba vrchna vnutorna krabica s kladkami je uchytena 2 kvapkami lepidla aby som to mohol fotit a prenasat. Farbit to budem neskor, dnes som utriedil diely, oznacil a ocisloval a poslat beta testerovi, zajtra hadam spravim navodovky resp sa vratim k dokonceniu podvozku a zacnem s rozkladom.

Retaze su robene rucne, 10 ohniviek na kus, ja viem ze to nevyzera nijak extra ale takto to zatial staci, samozrejme v modeli bude sablona na vyrobu retaze pre tych co to chcu skusit.
Osky pre ramena a kladky som riesil kovovym jadrom - 2mm drot a zvysok navin kancelarskeho papiera na patricny priemer, je to vytiahnute z Rhina pouzitim funkcie Spiral a rozvinutim vzniknutej plochy, takze ziadna odhadologia a podobne srandy. Samozrejme kto chce, da si ine, napr bukove profily spravneho priemeru - vsetko bude v navodovkach.

Coskoro som spat s podvozkom, ak ma nepredbehne betovac :P .

Miro

serpens | 43
a.k.a. hado

Postby serpens » 19 Feb 2014 10:43

Pouzivas nejaky nastroj na cislovanie?
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

braintech | 44
Kral Papiru (Brno '15)

Postby braintech » 19 Feb 2014 12:36

Pouzivas nejaky nastroj na cislovanie?
Jasne, ten co je na fore, to makro, inak by som sa zblaznil a ani si neviem nejak predstavit rucnu verziu.
Este by som chcel podiskutovat so Spendlikom ci by sa do moznosti Pridat symbol nedali pridat aj pismena vo forme horneho indexu, napr ako pouzivam ja pre podlepenie vykresom, priznam sa nechce sa mi hviezdickovat do zblaznenia a zaroven rad by som sa ako tak drzal polskeho znacenia kedze je da sa povedat vacsina modelov z PL, takisto by sa mozno hodilo (ak je to spravitelne) tam kde je Pridat cislo, pouzit namiesto cisla pismeno, a kvazi by to citalo nejaku preddefinovanu abecedu (napr aj ked by to bolo treba tam dat natvrdo, predsa je to jednorazova vec), lebo v tejto forme ked si napr znacim drotene sablony A, B atd tak mozem pouzit iba to ze tam dam cislo a prepisem ho na pismeno manualne....
Takisto si spominam ze tu bola diskusia o moznosti pridat verziu kde si vyberies ako prve pismeno a priratava to cisla X1,X2... ale nejak si nepamatam vysledok.

V kazdom pripade to co je, pouzivam, a vyrazne mi to ulahcuje a zrychluje robotu, vramci sci-fi snivania by sa este hodilo nejake prepojenie medzi rozlozenymi dielmi a navodovkami, resp 3D modelom a sice ze by sa ocislovala iba jedna cast (bud diely alebo 3D model) a to druhe by si natiahlo informacie z toho prveho. Ale tak snivat je pekne.

Miro

Ing. Spendlik | 44
Name: Tomáš

Postby Ing. Spendlik » 19 Feb 2014 12:53

Off topic: Napis SSku alebo sa dohodneme niekedy na stretku v Bratislave :)

braintech | 44
Kral Papiru (Brno '15)

Re: Pristavný žeriav GANZ /Braintech / 1:25

Postby braintech » 23 Mar 2014 22:06

Caute,

nejaky cas uplynul a som tu spat, clovek nevie co skor - myslim vramci modelarcenia, ale mam nejake fotky z postupu, tak hadam zaujmu.
Pokracoval som logicky podvozkami, kazdy sa sklada z 3 casti - hnacia cast, hnana cast a premostenie kt ich spaja a na kt lezi vaha zeriavu rozlozena na 4 casti.
Nieje co dalej vypisovat, obrazky povedia viac, este podotykam ze oproti realu boli spravene upravy na zvysenie stability a modelarskej zlepitelnosti.
Takze moja klasika:
Skutocnost:

3D model - este tam pribudnu nejake detaily :wink:

ako som uz pisal, len pre farebne utriedenie - cervena - hnana cast, hneda - hnacia cast a siva je ich spojovnik, kolesa neskor
teraz nieco z papieru:
spojovnik

hnacia a hnana cast

a samozrejme porovnanie s Invictou a pravitkom

Ako vidiet na fotkach, prvy kus podvozku mam za sebou, je to zlozene nasucho, a chyba tam par detailov, este 3 take komplety.
Co sa tyka kolies, tie su hotove, ale po nastreku zakladovkou som kontaktoval Burtona a ten by mal teraz vyrabat varku pre mna a Fita... :victory: pockam na vysledok
Medzitym som sa trochu rozbehol a vramci kresliaceho osialu som spachal scasti spodnu ramovu konstrukciu vratane vsetkych nosnych profilov

subor zacina naberat seriozne rozmery.
Dolezity detail je ze sa mi podarilo ziskat RAL cisla farieb kt je to streknute, zaroven mam dalsiu varku vykresov na pokracovanie (vyzera to na predposledny balik vykresov), a najpodstatnejsi detail, vybavuje sa povolenie aby som tam mohol vyliezt od strojovne vyssie a pofotit vsetko co sa da.
Tiez by som sa chcel podakovat Ivantovi za zasielku, coskoro bude viditelna.
A samozrejme treba zacat upratovat dieliky, cislovat, navodovky atak dokola :haha:

zelam pekny vecer,

Miro

pisho66 | 42
Name: Martin

Postby pisho66 » 25 Mar 2014 21:05

Radosť sledovať toto. A ešte tá predstava čo z toho vyrastie :dribble:
Nie je dôležitý cieľ, ale cesta.

Roman | 53
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 03 May 2014 17:24

toto bude paradna ozdoba bytu,ked ti pride navsteva a zbada zeriav urcite dostane infarkt. nebolo by zle spravit aj osvetlenie ak ten zeriav nejake svetla ma.minumalne v kabine svetlo by bolo super.mal by si uz teraz zatat ukaldat droty do vnutra modelu aby ich nebolo videt.

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 03 May 2014 17:26

na betu, ktorú ani nebude mať doma? :D
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Return to “Stavebné a iné stroje // Construction & Other Machinery”