tak som sa dostal do fazy ked davam prve fotky a zatial to berte s rezervou, hlavne kvoli tomu ze technicke detaily doplnim neskor, mal som kedysi odlozenu stranku ale ktosi ju prerobil a uz neviem najst potrebne informacie.
Takze, toto je moja predloha:
pozical som si ju zo stranky Slovenska plavba a pristavy
Momentalne je stavba vo faze ze mam hotovy drapak a dokoncujem podvozok. Ano, drapak to je ta lyzica kt v bratislavskom pristave prekladaju sypke materialy, hlavne zeleznu rudu, ci uz z vagonov na lode alebo na docasne uskladnenie. Drapak kt som spracoval ma objem cca 4.2m3, to iba pre obraz.
Zeriavy vyrabala firm GANZ Danubius v Madarsku, pisem ze vyrabala, pretoze uz sa tak nedeje, momentalne robia iba repasovanie existujucich zariadeni.
Model je kresleny na zaklade originalnych vykresov, kt postupne digitalizujem a pouzivam pri vyrobe 3D modelu. Na tomto mieste chcem podakovat za ustretovost p. Jurajovi Bohunskemu, hovorcovi SPaP, kt mi intenzivne pomahal najst kde a kto v pristave by mohol mat potrebnu dokumentaciu. Dalsia vdaka patri p. Sablicovi a p. Vargovi za pristup do archivu, prehrabavanie sa vo vykresoch, rozvoz po pristave, umoznenie nafotenia si potrebnych detailov priamo na zeriave.
Takisto mi bolo umoznene stretnut sa s panom Cemmelom - otcom tychto dinosaurov, len pre info vykresy vznikly v r 1982.
Este par detailov:
-vzhladom na rozsah modelu, nebude free, diely rozkladam na format A3, drapak zabral cca 2.5 strany
-vramci lepenia toho co si nakreslim, diely pripravujem uz do finalnej formy ako vystrihovacku,tzn cislovanie, navodovky, podlep atd, v zavere bude vyfarbovanie
-ano, bude prebiehat aj beta test vramci tohto vlakna
-hotovy model nebudem mat doma, slubil som ze ho poskytnem pristavu aby mohol byt v archive kde sa na nom budu zaucat novi zeriavnici a bude to aj take zhmotnenie dokumentacie kt sa tam nachadza, dovod su aj rozmery, hotovy model by mal mat vysku 2m
Teraz par obrazkov na vecer:
Drapak
original
3D
celok, celuste, vrchny set kladiek vrch, vrchny set kladiek spodok, spodny set kladiek vrch, spodny set kladiek spodok, kladky
papierova verzia
no a nakoniec pre final ilustraciu som si to dovolil nafotit s Invictou od Balua, samozrejme v povodnej mierke tzn tusim 1:16.5
Zatial tolko, sledujte, komentujte, myslite na to ze sa stale ucim
No a dalsi prispevok bude uz od beta testera, alebo ked najdem, tak dalsie fotky, zo stavby podvozkov, kedze kolesa - 24ks uz mam hotove.
Miro