Samozrejme, lenže v 21.storočí, keď to robí človek miesto programu, tak je to také podivnénerobí každý program v podstate iba trojuholníky na zakrivené plochy?
Tak jo.enem nám nakladaj, je to veľa zaujímavé
Nechcel som vás príliš zaťažovať, ale prianie ľudu je mi rozkazom
Medzičasom som už dokreslil kopec hraničných čiar - v podstate sa až sám divím, že to spoliehanie sa na bokorys a pôdorys mi celkom vychádza a dostávam z týchto dvoch pohľadov celkom pekný priestorový model.
Kvôli prehľadnosti som vymazal polovicu pôdorysu, nech mi zbytočne nezavadzajú čiary - aj tak je to symetrické. To jej jedna z nevýhod tohto prístupu, že vidno vždy všetky čiary, lebo tu nie je žiaden solid, ktorý by niečo zakryl. (Preto niekedy ukladám časť čiar do rôznych vrstiev, aby som ich mohol naraz vypnúť alebo zapnúť)
Na jednej hraničnej čiare nech je ukázaný princíp - horná hrana okien:
1) v bokoryse z danej krivky obrysu nakreslím z rôznych bodov viacero kolmíc na hraničnú čiaru a z nich ťahám čiary v rovine pôdorysu cez pôdorys.
2) kolmice z bokorysu presuniem do bodov, kde zodpovedajúce vodorovné čiary preťali obraz línie danej krivky.
3) horné konce prepojím čiarami a dostávam 3D čiaru danej krivky.
4) pomocné čiary vymažem. Hotovo. (spodné čiary som zatiaľ nechal, lebo ich chcem použiť na spodný obrys okna)
Z iného uhla:

), a chcem aby to hneď od začiatku dobre vyzeralo, tak som sa rozhodol, že si všetky dielce karosérie vytvorím najskôr, aby som si to dal vytlačiť komplet niekde na laserovke, aby to bola taká pekná lesklá tlač