od posledního příspěvku sice uběhlo víc jak půl roku, ale stále pomalu pokračuji. Po dokončení obšívky levoboku jsem se vrhnul na pravobok. Snažil jsem se zúročit zkušenosti z předchozí práce na levoboku a snad se to povedlo o trochu líp, i když žádná sláva to rozhodně není. Vše pasovalo, žádný problém se nevyskytl, jenom by to chtělo lepší zrak a hlavně šikovnější ruce
Pak jsem zkusil záďové galérie. No je to boj, trochu s tím tápu, vůbec jsem nepochopil, jak se má udělat to zábradlí na balkónu, moc mi to nepasovalo, tak nevím, zda je to chyba autora a nebo moje. Výsledek je čistá improvizace, z blízka se ale na to raději nedívám, z dálky to celkem jde. Tady jsem ale narazil na nějaké chyby, které jsou rozhodně chybou autora a nebo nakladatele. Chybí nakreslená okna v horní řadě zádové galérie, taky okna na bočních galériích, chybí některé plastické ozdoby i když místo pro ně na modelu je připraveno, ale ve vystřihovánce se nevyskytují, některé ozdoby jsou rozměrově úzké a tak bílé plochy označující místo pro jejich nalepení na modelu prostě nepřekryjí. Ale i přes to všechno věřím, že si s tím nějak poradím. Sice ještě nevím jak, ale snad to půjde. Práci na zádi jsem proto přerušil a pustil se do galionu na přídi. Galionová figura pasovala dobře, menší problém byl s zpracováním snad ryby nebo nějaké mořské příšery, kterou figura probodává dýkou. Co se mi vůbec nepovedlo je hlava postavy, tak ji budu muset nakonec vymodelovat asi z moduritu a nebo ji vezmu synovi z nějaké figurky
Na modelu jsem sice nasekal dost chyb, ale jak už jsem psal dříve, poznám své limity a proto se z něho těším. Zatím bych ho vřele všem doporučil.