TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Tatra 813 8x8 KOLOS / Ripper-works / 1:32

Moderator: Oliver

tom | 31

Re: Tatra 813 8x8 KOLOS / Ripper-works / 1:32

Postby tom » 27 Jan 2025 23:12

Ahojte, trochu to tu rozbehnem po minulom roku kedy som prerábal dom tak som sa dostal už aj k modelu.
Report
Stavbu pokračujem kabínou. Pôvodne som si myslel že to bude jednoduchá hranatá kabína. Po naštudovaní dielov a premyslení si postupu som sa nejak do toho pustil. Rozbeh po dlhej pauze bol nakoniec kostrbatý. Vo dverach kabíny som vyrezal kľučky a spravil ich viac plastickejšie.

Problém nastal pri dieloch čelného okna a rámu prednej masky. Vznikla mi tam nepresnosť na ráme masky, ktorú som trochu zle podlepil. Čelne okno bolo super no maska mi kazila geometriu bokov kabíny. Po prvýkrát som to nedal z jedného výtlačku a musel objednať druhý kvôli dvom dielom. Nevadí asi som do toho išiel príliš rýchlo. S druhým pokusom som už spokojný.

Skelet je zasklený a pripravený na pokračovanie. Retuš sa doladí je to pracovná verzia.

martin1807 | 32
2K+
Name: Martin Bilý

Postby martin1807 » 29 Jan 2025 21:44

Pekne to máš zasklené :wink: :victory: Len tak ďalej
Na stole:
Naposledy dokončené: Praga S5T-3 ORKAN, Tatra 815 S1
Galéria

Martin1807

LaBa | 45
Name: Ladislav Bachorec

Postby LaBa » 30 Jan 2025 12:40

Tú čistotu stavby pri tak úzkych dieloch mi hlava fakt neberie. Ako to kua chlapi robíte???. Tá kabína je fakt krásna (rovnejšia ako z plastu).

tom | 31

Postby tom » 30 Jan 2025 20:26

Ďakujem, trochu som si pomohol pri stĺpikoch čelného okna a spravil ich trochu hrubšie :P

tom | 31

Postby tom » 02 Feb 2025 23:59

Report
malý postup. Kabínu som doplnil o vnútorne diely. Podlepením bokov sa kabína pekne spevnila a geometria je rovnako dobrá.

tom | 31

Postby tom » 09 Nov 2025 17:56

Report
Ahoj menší postup v stavbe, dokončil som podlahu s interiérom a nasleduje vlepenie podlahy do kabíny snáď to všetko pekne sadne

Štefan Húska | 44
2K+
Name: Štefan Húska

Postby Štefan Húska » 10 Nov 2025 00:38

Ahoj, máš to super. Skôr než to zlepíš dokopy, skús spraviť na skle zvnútra pred sedadlom šoféra clonu proti slnku, aby mu slnko nesvietilo do očí, model to pekne oživí.
Keď je model hotový, môžete ho postúpať :#)
Musím lepiť kým mám slinu

tom | 31

Postby tom » 10 Nov 2025 02:00

Ahoj, máš to super. Skôr než to zlepíš dokopy, skús spraviť na skle zvnútra pred sedadlom šoféra clonu proti slnku, aby mu slnko nesvietilo do očí, model to pekne oživí.
Ďakujem za super nápad ale interiér je už v kabíne, na nejakých Tatrach som clonky robil a ozaj mohol som to spraviť aj na tomto modeli.

tom | 31

Postby tom » 10 Nov 2025 23:43

Report
Interier je vložený v kabíne. Som celkom spokojný až na hranu pod čelným oknom vznikol mi menší rádius.Doplnil som diely podlahy na kabínu zo spodku , samozrejme, že som musel zúžiť výfukové zvody na motore lebo sa mi nevošla kabína cez motor.

Zlepil som aj kapotu, momentálne som rozhodnutý, že kapota bude napevno lepená v otvorenej pozícii aby som nezakryl motor a technický priestor za kapotou. Funkčné pánty v takom rozmere u mňa nehrozia a všetky 813 od rippera nakoniec mali prilepenú kapotu lebo to nebolo funkčné či už kvôli držiakom tykadiel alebo tvaru krytu na olejový chladič. Jedine u Martina na 813 4z4 NTH ostala kapota funkčná po orezavaní dielov.

Last edited by tom on 11 Nov 2025 13:42, edited 1 time in total.

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 11 Nov 2025 10:17

Radosť pozerať, aj keď tá farba nie je môj šialok kavej, Tvoja stavba je pekne čistá a prudko kuakteľná. Pánty nerieš, na výstave to je aj tak vždy v prevádzkovom stave, otvorené auto tak nezaujme. Tie clonky a zásterky si ale mohol dať :P

Sledujem ďalej, som rád, že si sa k tomu vrátil a snáď niekedy aj naživo ;) Trim še!
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

Return to “Vojenská technika // Military Vehicles”