TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

A-10a "WARTHOG" (Thunderbolt II) / GPM / 1:33

Moderators: Trak-Tor, Jolaus

sony | 41
2K+
Name: Martin Seemann

Re: A-10a "WARTHOG" (Thunderbolt II) / GPM / 1:33

Postby sony » 20 Sep 2023 08:41

pekne ideš :P
Papierový člen plastikového klubu

Jolaus | 47
Name: Martin

Postby Jolaus » 24 Sep 2023 17:18

Ahoj.
Model mám tiež doma v archíve tak som zvedavý ako sa s tým popasuješ. Zatiaľ ideš veľmi dobre :) :victory:
Pracujem tak dokonale,že každé jedno zlepšenie by znamenalo krok späť.

johnny7 | 42
Wykonawca
Name: Jano

Postby johnny7 » 30 Sep 2023 12:24

Pekná čistá robota. Som zvedavý na výsledok keď pospájaš jednotlivé časti trupu. Predloha je podľa mňa jedna z najzaujímavejších modernejšie leteckej techniky.
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster

Matej | 38
Name: parkourista

Postby Matej » 10 Nov 2023 10:26

Ahoj.
Model mám tiež doma v archíve tak som zvedavý ako sa s tým popasuješ. Zatiaľ ideš veľmi dobre :) :victory:
..no..cvičí ma a riadne.. :scorn:
Pekná čistá robota. Som zvedavý na výsledok keď pospájaš jednotlivé časti trupu. Predloha je podľa mňa jedna z najzaujímavejších modernejšie leteckej techniky.
aj ja mne sa tento stroj strašne páči.. :big smile:

lepím, lepím, ale nechce sa mi moc reportovať..model je ťažší, než sa na prvý pohľad zdalo..a hlavne začína byť "trocha" veľký.. :haha:
Report
[center]trup[/center]
Spojil som jednotlivé časti dokopy, ale model som si rozdelil na dve časti..Aj kvôli dĺžke a hlavne manipulácií..Jednotlivé časti k sebe pasovali celkom fajn, nikde sa mi ale podarilo pretlačiť rebrá, hlavne na spodnej časti, takže to ma až tak veľmi netrápi..Čo je horšie, že už mi stihol padnúť rovno na "čumák"..Celý predok mi zdeformovalo a mal som čo robiť aby som to napravil..Čo sa týka predného kanónu, ten si musím nakresliť nový, model ho obsahuje, ale je to len jednoduchý valec..Preto ho trochu upgradnem..

[center]vertikálne stabilizátory[/center]
Ďalej som sa rozhodol pokračovať odzadu, teda vertikálnymi stabilizátormi..To bola zatiaľ najťažšia časť stavby a som rád, že to mám za sebou..A že som to vôbec dal dokopy..Takéto niečo som ešte nikdy nelepil..

[center]motory[/center]
Samotné motory sa lepili v pohode, všetko krásne sedelo..Horšie to už bolo s prechodmi medzi trupom a motorom teda ich držiakmi..Dlho som to tvaroval ale aj tak mi to nesedelo..Nakoniec som zvolil taký postup, že som si kostru držiakov nalepil na motory a následne som kúsok po kúsku lepil plášť..Dalo to zabrať, výsledok je aký je, ale lepšie som to spraviť proste nevedel.. :scorn:

Začal som robiť na krídlach..Tie sa skladajú z dvoch hlavných častí..Najskôr idú vodorovne, potom sa začínajú lámať..

Prvú časť mám nahrubo hotovú. Tu som po priložení na trup našiel jednu chybičku a síce po prilepení k trupu ostane biele miesto, ktoré je dobre dopredu zaretušovať..

A nakoniec som skúsil nasucho poskladať k sebe jednotlivé, už zlepené časti..

Ak osom písal vyššie, začína naberať na rozmeroch..A preto ho chcem do poslednej možnej doby držať rozobraté na kúsky..A ako ho zatiaľ skladujem..? Asi nejako takto.. :haha:
Nabudúce s už snáď hotovými krídlami..
Aktuálne: ZIL 131 AC40

Hotovo: BAT-M / A-10 Warthog

Trak-Tor | 54
2K+
Name: Juraj

Postby Trak-Tor » 10 Nov 2023 10:32

Paráda!
Len tak ďalej.
Aj s reportom, prosím!
:)
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

johnny7 | 42
Wykonawca
Name: Jano

Postby johnny7 » 10 Nov 2023 14:41

No pekne si pokročil. Je to riadny macek. Všetko je pekne "smooth" tak ako to pri lietadlách má byť.
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster

sony | 41
2K+
Name: Martin Seemann

Postby sony » 10 Nov 2023 16:22

veľmi pekne pokračuješ.
ukážková čistostavba.

Pokračuj v nasadenom tempe :wink:
Papierový člen plastikového klubu

HlavaXXII | 50
Majster - Kráľ lietadiel
Name: Marek

Postby HlavaXXII » 11 Nov 2023 11:19

Veľmi pekná čistostavba, radosť pozerať, lebo také mám ja rád. Teším sa naďalší postup.
Čo sa týka toho bieleho miesta, ak som teda pochopil správne , čo myslíš, tak tam to ešte bude prekryté takým slotom, či čo to je, takže v pohode

https://th.bing.com/th/id/R.8692f3fb8b1 ... ImgRaw&r=0

Čo sa týka kanónu, tak na trhu je takéto niečo. Je to síce 1/32, ale však možno to nebude vadiť...
https://master-model.pl/product/am-32-059.html

Q: nemozem spravit len tak zeby dobre bulo...musi byt najlepsi

Brzdič | 40
2K+
Name: Ondra

Postby Brzdič » 16 Nov 2023 18:08

Nádherná práce, přechody do zakulacení na SOP a další detaily. :still dreaming:

Matej | 38
Name: parkourista

Postby Matej » 18 Dec 2023 09:43

Vďaka páni..Ono je to pekné, keď sa človek pozerá na to z metra..Čím bližšie tým horšie, ako makro.. :haha:
Čo sa týka toho bieleho miesta, ak som teda pochopil správne , čo myslíš, tak tam to ešte bude prekryté takým slotom, či čo to je, takže v pohode
Áno bude tam ešte taký "kryt", ale ostane tam cca 2mm medzera, tam to už je vidno..
Čo sa týka kanónu, tak na trhu je takéto niečo. Je to síce 1/32, ale však možno to nebude vadiť...
Áno aj to je možnosť..ALE sme predsa papieráci, poradíme si či..? A o tom bude dnešný príspevok..

Dlho sa mi nechcelo ísť do toho, ale nastal malý prestoj v práci, tak som si povedal, že si to skreslím a cez víkend dám dokopy..

Najskôr obrázok z Rhina..

Report
[center]GAU-8 Avenger[/center]
Tu už vo farbe..Teda tie makro fotky sú otras.. :beat plaster: Ale naživo to také zlé nie je..Je to streknuté odtieňom IRON..A následný drybrush svetlým odtieňom..

A takto to vyzeralo bez farby..Aby som dosiahol aby boli hlavne vonku rovnako vystrčené, spravil som si jednoduchý prípravok..Nakoľko sa tie lekárske ihly blbo krájajú a každá je o nejakú tú desatinku, dve, tri iná..Takže hlavne sú zo žltej ihly a bočné diery sú kreslené priamo na vysekávanie ružovou ihlou..Celé to je strašne maličké, cca 5,5mm, ale v pohode zlepiteľné.. :wink:

Kto by si chcel stiahnuť nech sa páči..Tlačiť na normálny výkres..Je to tam 6x, keby sa niekomu na prvýkrát nepodarí
GAU-8.pdf
(155.93 KiB) Downloaded 59 times
Začal som už robiť krídla..V podstate ešte chýbajú gondoli, inak už sú zlepené..Ak som si vravel pri MiG-u, že je to veľký model tak neviem ako nazvať toto.. :haha: (podložka A3 samozrejme)

Aktuálne: ZIL 131 AC40

Hotovo: BAT-M / A-10 Warthog

Return to “Letecká technika // Aircrafts”