TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

A-10a "WARTHOG" (Thunderbolt II) / GPM / 1:33

Moderators: Trak-Tor, Jolaus

Matej | 38
Name: parkourista

A-10a "WARTHOG" (Thunderbolt II) / GPM / 1:33

Postby Matej » 10 Aug 2023 08:26

Fairchild Republic A-10a "WARTHOG" (Thunderbolt II)
viac o predlohe si môžte prečitať napr. na wiki.. https://sk.wikipedia.org/wiki/Fairchild ... derbolt_II

Druhé lietadlo, ktoré som sa rozhodol zlepiť bude toto..Už z čias Command&Conquer Generals som si toto lietadlo zamiloval..ničilo všetko čo mu prišlo do cesty..
Jedno nostalgické video https://www.youtube.com/watch?v=5TrsSr0V4Uo :P

Nedávno som po ňom začal pokukovať, ale s hrôzou som zistil, že aj napriek roku vydania 2019, už je na stránke GPM vypredané..Prehľadal som všetky e-shopy, ktoré ma napadli a nikde nič..Ako prvý som zohnal na inzerát na FB kde mi ho ponúkli komplet aj s lasermi..Nebolo očom tak som ho hneď zobral..Medzičasom som ešte napísal Matúšovi, či by o niečom nevedel a on ho našiel a dokonca hneď aj objednal.. :victory: Takže teraz budem mať rovno dva, druhý si nechám do archívu..

A keďže prvý mi už dorazil, hneď som sa pustil do listovania, študovania a pozerania..Pri laseroch som ostal prekvapený čo všetko obsahujú..4xA3 s dielmi a ešte 3 aršíky na troch rôznych farebných papieroch.. :dribble:

pri porovnaní zeleného aršíku je mierny rozdiel so zelenou v modely, ale to sa hádam stratí..

ešte zopár náhľadov na model..

a poďme na to.. :wink:
Report
[center]bomba GBU-10[/center]
Model obsahuje skoro 3 strany A3 len výzbroje..tú si môžete nakonfigurovať podľa priloženej schémy ako chcete..

Na rozcvičku a zoznámenie sa s modelom si zlepil túto bombu..

Všetko pasovalo krásne.. :wink:

Tu by som vypichol len dve veci, nič hrozné..
* diel V11 nie je nikde v návode označený, ale v podstate je len jedno miesto kde pasuje..

* spoje opláštenia dielov V1/2/3/9/10 som lepil za sebou..na diel V4 idú nalepiť krídielka..avšak keď diel V4 prilepíte k dielu V3 spojmi, budú krídeilka na diel V4 pootočené o 45° oproti spodným krídielkam, ktoré sa lepia na diel V12..viac to bude zrozumiteľné asi z fotky..
Last edited by Matej on 22 Dec 2024 18:42, edited 1 time in total.
Aktuálne: ZIL 131 AC40

Hotovo: BAT-M / A-10 Warthog

kuratkoo | 45

Re: A-10a "WARTHOG" (Thunderbolt II) / GPM / 1:33

Postby kuratkoo » 11 Aug 2023 07:38

Ahoj
Super výber a teší ma, že niečo bez vrtuľové, lebo toho tu je strašne málo...
Tiež som po ňom pokukoval už viac krát.
Budem pozorne sledovať a držať palce :wink:
Bomby veľmi pekné...

Matej | 38

Postby Matej » 11 Aug 2023 12:24

Vďaka.. :wink:
Report
[center]kokpit[/center]
Pokračoval som zložením rebier kokpitu a následným vlepením všetkého, čo bude pod vonkajšou obšívkou - priestor pre predné koleso, obloženie kokpitu a miesto pre rebrík..to je voliteľné a vrátim sa k tomu na konci príspevku..V návode je nakreslené vlepenie záťaže do prednej časti lietadla..Ja som vlepil 4 matice M6, snáď to bude stačiť.. :big smile:

Spomínaný priestor pre rebrík..Na diely WA24 je šedým znázornené vybratie..čo chýba je, že toto isté malo byť vyznačené aj na diely WA25..v návode je to (asi) správne, ale všimol som si to až neskôr, keď som mal kostru zlepenú..Taktiež ani na diely WA21 nie je naznačené, kde ho treba rozrezať..Každopádne vlepím to tam až keď budem mať natvarovanú vonkajšiu časť, aby som to presne dopasoval..

Robert Blaschke | 66
Name: Robert

Postby Robert Blaschke » 12 Aug 2023 11:40

Začiatok sľubný, tešíme sa, ako to bude rásť :wink:

Matej | 38

Postby Matej » 16 Aug 2023 09:01

Vďaka Robo.. :big smile:
Report
[center]kokpit - vnútorný plášť[/center]
Pokračoval som nalepením vonkajšieho plášťa na kokpit. ľavá časť je z jedného dielu, pravá z troch. Tie som zlepil "natupo" a naraz nalepil na model. Všetko si krásne sadlo..Ešte sa vrátim k ľavej strane..Ak budete robiť aj priestor pre rebrík do kabíny, treba aj do tohto dielu spraviť výrez..Ten nie je naznačený preto pozor..Laserové diely obsahujú dodatočné diely na tieto opláštenia..Celkom pekne to oživilo interiér. Diely som natrel akrylom od Tamyie XF-69 Nato black a následný drybrush bielou XF-1..

Nakoniec som sa rozhodol, aby som nemusel neskôr trnúť, či sa trafím, že priestor pre rebrík vlepím priamo do vonkajšieho plášťa..Preto som aj trochu viac vyrezal do kostry, aby som mal nejakú toleranciu..Dobrá správa je, že vonkajší plášť pekne pasuje..Už ho tam len presne nalepiť.. :bad smile:

Last edited by Matej on 16 Aug 2023 10:47, edited 1 time in total.

spider | 34
Name: Stano

Postby spider » 16 Aug 2023 09:14

Takže ty toho shermana neplánuješ dokončiť, čo? :doubt:
Ale ide ti to pekne!
правда у воді не тоне і в огні не горить
Working on: KrAZ 255b

Matej | 38

Postby Matej » 16 Aug 2023 09:52

ale heeej..ale musí byť chuť na to..už mi tam veľa nechýba.. :wink:

sony | 41
2K+
Name: Martin Seemann

Postby sony » 16 Aug 2023 10:55

zatiaľ veľmi pekná práca :wink:
Papierový člen plastikového klubu

Oliver | 32
2K+

Postby Oliver » 17 Aug 2023 10:24

Keď som videl, že zháňaš tento model, veru aj mi napadlo či sa do neho hneď nepustíš. :P
Veľmi dobre sa mi na to pozerá, držím palce. :big smile:
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA

Matej | 38

Postby Matej » 19 Sep 2023 09:28

Report
[center]trup[/center]
Síce je teraz času na lepenie málo, ale aspoň nejaký pokrok..V podstate mám hotové všetky segmanty trupu..Predok je zlepený nakomplet, stred s kokpitom je oblepený a zadná časť je zatial na 7 častí..
Čo sa mi páči, a za to autorovi palec hore, je, že predná aj zadná časť, ktorá je tvorená v podstate ako polguľa, teda je oblá, je v modely 2x..Buď s obrysovými čiarami alebo bez nich (prvá foto)..Čiže ak máte správny odtieň retuše a šikovné ruky, viete dosiahnuť krásny tvar bez rušivých liniek..To ale samozrejme nie je môj prípad.. :bad smile:
M.

Return to “Letecká technika // Aircrafts”