Ahojte papierníci,
ďalšiu fázu máme za sebou - kolesá.
Report
Kolečká
Musím povedať, že nabudúce už kolieska naneskôr neodložím - musia sa robiť prvé a basta. A tieto mi zabrali teda doooosť veľa času. Ale je to aj tým, že pôvodná verzia neobsahuje príliš veľa detailov, celá je nejaká mdlá a plochá. Rozhodol som sa teda, že jej pridám pár vernejších prvkov a trošku viac plasticity.
Základ kolesa je taká stará dobrá klasika - vykružené kolieska z 1mm kartónu, bombírované bočnice a behúň, všetko na chlp presné, nič netrebalo zrezávať či upravovať. Na to som natiahol dezény od betexy, piplačka na tri noci ale aj to len vďaka tým malým cicíkom naboku, ktorý sa lepil každý zvlášť, čo je ale v tomto prípade lepšie akoby mali byť na dieli behúňa a potom sa len ohýbať. Takto je to lepšie, aj keď prácnejšie. Problém bol ale vo farbe, pôvodná farba je tmavošedá a lasery sú čierne, takže po rôznych pokusoch s tieňovaním som to aj tak dal celé do čiernej.
Disk pôvodne obsahoval iba náboj a samonapúsťací ventil, bol plochý a nevýrazný. Konečne miesto, kde sa môžem trošku developersky vyšantiť! Tak som si teda vykrúžil z čierneho kartónu krúžky akože prednej obruče disku, ktorá v reále vyzerá nejako takto:
Po osadení vnútra diskov už ostali len tie náboje a 180 matíc, kde som dal po skúsenosti s OT-čkom na seba radšej rôzne priemery, dole 1,2 a hore 0,8mm aby to vyzera plastickejšie, aj keď v reáli sa pouzívlai rovnaké dvojmatice. Na OTčku to úplne zaniklo, teraz to vyzerá suprovo.
Okrem toho som už stiahol tie nepodarené obruče z predných svetiel a rozdumujem z akého papiera vyrežem nové, aby som už celý podvozok mohol dať dokopy. Tak sa teda vidíme nabudúce, držte mi prsty! Trimce še