TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
M4A3 Sherman /GPM/ 1:25 - by Brzdič
Moderator: Oliver
Re: M4A3 Sherman /GPM/ 1:25 - by Brzdič - Hotovo
gratuluju k dokončení...vypadá to skvěle...těším se co bude dál...
Na stole :
152 mm kanónová houfnice vz. 1937 / GPM+Renova Model / 1:25
Hotovo :
KRAZ 255 B / Renova Model / 1:25
Daimler-Benz DB 601 / KartonModels.cz / 1:33
152 mm kanónová houfnice vz. 1937 / GPM+Renova Model / 1:25
Hotovo :
KRAZ 255 B / Renova Model / 1:25
Daimler-Benz DB 601 / KartonModels.cz / 1:33
krasna robota ! gratulujem k dokonceniu 
T.E.R.E.N.K.O.Z.A. : Těžkotonážní Efektivní Rychlý Elektronický Náhodně Kráčející Obrovský Zabíjecí Automat
Práca a model na jedničku...malé výtky by som ale mal...trošku je to moc "čisté" na to že sa to odohráva počas druhej svetovej - chýbajú črepy, stopy po guľkách na fasáde, nejaká suť po výbuchoch, poprípade trošku očmudená stena...model špica, podložka ako model tiež...ale dokopy mi to nehrá 
Zdar,
Podla mna pekne urobene. Tank dobry, okolie moze byt, ale odkedy som videl (a to len fotky) Sumrak bohov, tak porovnavam s dioramackou spickou. Ale kedze som to ja, tak ale... Nehovorim, ze by som urobil lepsie, ale pokial ma pamat neklame tak v diorame by nemalo byt nic rovnobezne. A tu sa mi zda tank dost pozdlz budovy. Taktiez mi chyba pocit z udalosti, tu by som to nazval pach smrti.... este v ramci akcnej sceny, mozno by to chcelo zvirit prach, tie farby su takto moc jasne (lahko sa to da urobit ciernobielou fotkou, a bude to o inom). Proste taky prachovy filter by tomu aj nazivo dal iny pohlad. Sa mi hovori ked som to nevidel, co?
Neber to v zlom, lepsie by som to neurobil, len teoretizujem. Tvoje modely su spica, ale v ramci dioram su uz niekedy modelarske skills kratke:)
Viem, ze dostanes sodu na vasom fore, ale myslim, ze niektori to myslia dobre. Ono ludia venujuci sa dioram su tak trosku umelci a teda aj mimo realitu...
Aj ked to vyznie ako kritika, tak sa tesim na dalsi model. A zda sa mi ze spomalujes, kolky model tento rok?
Zdar, M
Podla mna pekne urobene. Tank dobry, okolie moze byt, ale odkedy som videl (a to len fotky) Sumrak bohov, tak porovnavam s dioramackou spickou. Ale kedze som to ja, tak ale... Nehovorim, ze by som urobil lepsie, ale pokial ma pamat neklame tak v diorame by nemalo byt nic rovnobezne. A tu sa mi zda tank dost pozdlz budovy. Taktiez mi chyba pocit z udalosti, tu by som to nazval pach smrti.... este v ramci akcnej sceny, mozno by to chcelo zvirit prach, tie farby su takto moc jasne (lahko sa to da urobit ciernobielou fotkou, a bude to o inom). Proste taky prachovy filter by tomu aj nazivo dal iny pohlad. Sa mi hovori ked som to nevidel, co?
Neber to v zlom, lepsie by som to neurobil, len teoretizujem. Tvoje modely su spica, ale v ramci dioram su uz niekedy modelarske skills kratke:)
Viem, ze dostanes sodu na vasom fore, ale myslim, ze niektori to myslia dobre. Ono ludia venujuci sa dioram su tak trosku umelci a teda aj mimo realitu...
Aj ked to vyznie ako kritika, tak sa tesim na dalsi model. A zda sa mi ze spomalujes, kolky model tento rok?
Zdar, M
Zilinsky primat(or) v starej forme. Aj Anicka z Cadecky:)
https://www.youtube.com/watch?v=MaR3eZJEQIs
A dalsi Janko:
https://www.youtube.com/watch?v=BBbQbMWQF1o
https://www.youtube.com/watch?v=MaR3eZJEQIs
A dalsi Janko:
https://www.youtube.com/watch?v=BBbQbMWQF1o
pre mna zatial jednoznacne tvoja naj diorka aj s tankom.. 
Gratulujem, pekná práca, mne akurát chýba nejaký Američan z tanku, ktorý práve zbadal nemčúrov.
Parádne si sa s tým pohral, gratulácia 
Last edited by sako1 on 17 Jul 2013 13:35, edited 1 time in total.
Nádherné. Krásne . úplne ako živé. Tvoje modely sú špička.
Skalpel je super vec. 
Moja galeria: http://papermodelers.sk/viewtopic.php?f ... 192#p30192" onclick="window.open(this.href);return false;
Moja galeria: http://papermodelers.sk/viewtopic.php?f ... 192#p30192" onclick="window.open(this.href);return false;
Ahoj Brzďo. Pôjdem postupne:
tank je dokonalosť sama, skutočne majstrovské dielo
domček perfektný a keď uvážim, že si ho vyrábal sám (t.j. nebol súčasť vystrihovačky) tak musím dať klobúk dolu ešte hlbšie
dioráma...hmm ako to napísať. Čudujem sa, že len tak málo ľuďom to padlo do očí - tento výjav proste nie je z bojov. Ulica je čistejšia ako naše námestie a jediné, čo mi (veľmi chabo) pripomína, že popred dom ide front, je rozbité okno (i keď netuším, kto alebo čo ho rozbilo? - nemci zvnútra? prečo sú ale črepiny iba v dome?, strela z vonku? kde je potom poškodenie interiéru?). Domček je príliš čistý a dokonalý na to, že v ňom sedí nácek s panzerfaustom a na priedomí defiluje Sherman.
Sepsáno a podtrženo: celé to treba poriadne zničiť a bude to skvost tvojej tvorby.
P.S. tá mačka pod lavičkou...
Sepsáno a podtrženo: celé to treba poriadne zničiť a bude to skvost tvojej tvorby.
P.S. tá mačka pod lavičkou...
Ahoj díky moc za reakce.
Vypadá to že jste úplně nepochopili můj záměr s diorámou, tak se to pokusím trochu objasnit aby to dávalo smysl.
Od začátku stavby jsem diorámu plánoval udělat čistou, má znázorňovat městečko do kterého směřuje US armáda, která měla zato, že už tam Němci nejsou, ale jsou.
Městečko nebylo nikterak bombardované ani se v něm nebojovalo, takže není důvod cokoliv ničit. Celkově to má působit jen lehce zaprášeným dojmem, naopak tank je oproti zbytku diorámy hodně zaprášený a špinavá protože už si prošel nějakým dřívějším bojem.
Majos ... nechci se hádat, ale ta rovnoběžnost se týká toho když je děj diorámy rovnoběžný s podložkou, prostě vše má pravý úhel. Proto se vždy má model na podložku postavit zešikma. Navíc si vezmi že ten tank jede po silnici a ta je vždy rovnoběžná s domy takže jinak to ani nejde.
Každopádně pokud to vidíš jinak, sem s reakcí, bude zajímavý o tom pokecat.
Vasik ... Okno rozbili ti Němci aby se dostali dovnitř, bral jsem to logick,y zkus se dostat přes křehký okno do baráku a přes tuhý dveře který jsou zamčený, pokud to nerozstřílíš a nevypotřebuješ si na tom munici nemáš šanci, půjdeš přes okno. Proto jsou střepy hlavně uvnitř domu.
No snad jsem všechny dotazy zodpověděl a teď to dává smysl.
Vypadá to že jste úplně nepochopili můj záměr s diorámou, tak se to pokusím trochu objasnit aby to dávalo smysl.
Od začátku stavby jsem diorámu plánoval udělat čistou, má znázorňovat městečko do kterého směřuje US armáda, která měla zato, že už tam Němci nejsou, ale jsou.
Majos ... nechci se hádat, ale ta rovnoběžnost se týká toho když je děj diorámy rovnoběžný s podložkou, prostě vše má pravý úhel. Proto se vždy má model na podložku postavit zešikma. Navíc si vezmi že ten tank jede po silnici a ta je vždy rovnoběžná s domy takže jinak to ani nejde.
Každopádně pokud to vidíš jinak, sem s reakcí, bude zajímavý o tom pokecat.
Vasik ... Okno rozbili ti Němci aby se dostali dovnitř, bral jsem to logick,y zkus se dostat přes křehký okno do baráku a přes tuhý dveře který jsou zamčený, pokud to nerozstřílíš a nevypotřebuješ si na tom munici nemáš šanci, půjdeš přes okno. Proto jsou střepy hlavně uvnitř domu.
No snad jsem všechny dotazy zodpověděl a teď to dává smysl.