TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Hladam

Moderator: Trak-Tor

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Re: Hladam

Postby iconmaster » 05 Dec 2012 19:51

Hľadám nejaké solídnejšie podklady k nakladaču UNC 060, chcel by som si ho skúsiť nakresliť a zaujímali by ma hlavne rozmerové nákresy ale budem rád za každú pomoc, díkes :wink: (spraviť tento stroj ako model je zatiaľ len v štádiu úvah, záviselo by to od dostatku kvalitných podkladov aby výsledok stál vôbec za to :bad smile: )
prave minule som natrafil niekde na tuto uzivatelsku prirucku k UNC60, je tam zjednoduseny rozmerovy nacrt s troma pohladmi + detailnejsi bokorys.
UNC 060 návod nakladače.pdf
manual UNC060
(664.23 KiB) Downloaded 132 times
A myslim si, ze na internete najdes k tomu este kopu dalsich podkladov, je to pomerne rozsirena masinka..

borog34 | 51
2K+
Name: Boris

Postby borog34 » 05 Dec 2012 22:48

Dík ico, ja som zas na jednej ruskej stránke našiel katalóg ND na UNC-čko aj s prídavným náradím, z toho by sa už dalo niečo zbúchať :P ešte musím presondovať nejaké fotos len mi nejak blbne internet :scorn: pokiaľ ide o úvahy na prípadné zhotovenie modelu tak by som sa tejto možnosti úplne nebránil ale zatiaľ nemám vôbec predstavu o tom v akej mierke a detailnosti by toto UNC-čko bolo urobené, momentálne mám tých podkladov potrebných na solídnejší model ešte veľmi málo :-(
Na stole: plno kostlivcov
V príprave: zatiaľ nič
Pod stolom: plno bordelu
V koši: pár kostlivcov

iconmaster | 37
Last man standing

Postby iconmaster » 05 Dec 2012 22:59

Ak mas katalog ND + fotky, kludne sa da z toho spravit model na urovni polskych @ 1:25... Najlepsia (teda mne sa osvedcila) je asi vlastna fotodokumentacia.

borog34 | 51
2K+

Postby borog34 » 06 Dec 2012 09:53

no jo, vlastné fotky by boli ideálne, lenže takúto možnosť nemám takže sa musím spoľahnúť len na internet no nevadí :shocked:

iconmaster | 37
Last man standing

Postby iconmaster » 06 Dec 2012 10:24

neverim ze by vo vasom okoli by sa nedala najst aspon jedna - stacila by aj nefungujuca - UNCcka, len treba trosku pocumiet okolo stavieb, druzstiev, smetisk apod :wink:

borog34 | 51
2K+

Postby borog34 » 06 Dec 2012 12:43

No práve že tu nablízku o žiadnom stroji neviem,takže mi ostáva len hľadanie na internete :bad smile: nejaké fotos som už našiel len si musím prepočítať rozmery aby to sedelo :P

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 06 Dec 2012 15:16

zatiaľ nemám vôbec predstavu o tom v akej mierke a detailnosti by toto UNC-čko bolo urobené
ako iconmaster píše, 1:25 je "akurát", zmenšiť a zjednodušiť sa to dá potom vždy :wink:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

borog34 | 51
2K+

Postby borog34 » 06 Dec 2012 22:20

mňo, vzhľadom na rozmery reálneho UNC-čka bude tá 25-ka zrejme základom vzhľadom na detailnosť aj keď niektoré celky budú asi na hrane :bad smile: rozmýšľal som aj o iných mierkach ale v 32-ke je to už moc malé, a dosť bude záležať ako mi to sadne proporčne :wink: :P

Marmat | 38
Name: Martin

Postby Marmat » 09 Dec 2012 14:01

Zdravím,
chcel by som sa spýtať, kto by bol ochotný urobiť mi solídne foto tohto vodného žeriava, stojaceho vo Vrútkach (možno jozkin).

Podľa stránky mdc.sk ide o typ Oldenburg, ktorý mal na výtokovom ramene pohyblivo pripojené ešte ďalšie výtokové rameno.
Potreboval by som hlavne kolmé pohľady na stojan, nebránim sa ani premeraniu základných rozmerov (obvod stúpacieho potrubia, dĺžka stojana, výška kolmých podpier atď).
Model robím s Sketchupe 8
Dnes som začal a zatiaľ mám toto

Prípadnému záujemcovi pán boh zaplať

Roman | 52
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 09 Dec 2012 18:34

hento vyzera ako ivantov vodny zeriav ktory ma trochu zmenene zakoncenie

Return to “Podklady // Details”