TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

BR 57 (TW1 Modelik 1:25)

Moderators: Fito, Oliver

Oliver | 32
2K+

Re: BR 57 (TW1 Modelik 1:25)

Postby Oliver » 04 Mar 2025 11:09

Bude z tých vnútorností niečo vidieť keď lokomotívu postavíš na koľajnice?
Ináč výsledný odtieň sa mi fest páči, aspoň z fotiek vyzerá naozaj solídne kovovo.
:big smile:
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA

Tomasz | --
Name: Tomáš Wolanszký

Postby Tomasz » 04 Mar 2025 13:28

Bude z tých vnútorností niečo vidieť keď lokomotívu postavíš na koľajnice?
Ináč výsledný odtieň sa mi fest páči, aspoň z fotiek vyzerá naozaj solídne kovovo.
:big smile:
Ťažko povedať Oliver každopádne mám v pláne veľa odkrývať :big smile:

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Postby Fito » 05 Mar 2025 09:28

Ja mám takú otázku, že keď tak čítam o tých farebných kombináciách... , kam na to chodíš?

Napríklad že základovka hnedá XF-9ka zvláštna ale akonáhle som to striekol striebornou XF-16 zmiešanou s farbou od valleja Black grey ....

To sa iba tak pozeráš na flašky a rozhodneš sa že ktorú treba minúť? alebo iba lovíš potme v šuplíku a vytiahneš tri random farby?
Lebo mne by nikdy takéto kombinácie nenapadli.
Vyzerá to samozrejme výborne.

Ešte doplním info o tých knihách, autorom je František Korán , a k lokomotívam má tri výživné knihy :
BR 57 - Totok čo robí Tomasz
BR 52 - Starý známy Kriegslok z multiparalelky
BR 86 - Túto robím teraz ja, ale bez knihy, zatiaľ odolávam lebo keď si ju kúpim tak viem čo by nasledovalo :beat plaster:

Okrem týchto troch má ďaľších 30 fotograficko - walkoroundových kníh.
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

Tomasz | --

Postby Tomasz » 05 Mar 2025 13:00

:big smile: Fito uhádol si odpoveď áno v podstate len pozriem na fotku a začnem miešať. Ale mám dve také zásady
1. Miešam výlučne v pištoli priamo
2. Nikdy neskúšam na nečisto ale rovno na model
Skúšal som to kedysi podľa pravidiel taká základovka s takou a pod ale strašne ma to obmedzovalo a prišlo mi to strnule. Preto áno miešam farby náhodne tak ako si myslím že to bude ok
A knihy ja môžem len vrelo odporúčať sú úžasne spracované a verím že vzniknú ďalšie :big smile:

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Postby Fito » 05 Mar 2025 14:11

.... len pozriem na fotku a začnem miešať. Ale mám dve také zásady
1. Miešam výlučne v pištoli priamo
Skúšal som to kedysi podľa pravidiel taká základovka s takou a pod ale strašne ma to obmedzovalo a prišlo mi to strnule.....
Veď ty si druhý Patero. On mal takú skratku, ŽaVeS
Žádne Veľké Sranie

Najlepší návod na svete.
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

Tomasz | --

Postby Tomasz » 05 Mar 2025 15:22

:) tak takže žiadne veľké sranie ani u mňa to je celé aj preto som sa rozhodol hádzať sem aspoň stručne aké farby a kombinácie používam ja

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 05 Mar 2025 20:04

Vidím, že tých publikácií existuje celkom dosť - mohli by ste o nich zareferovať aj v sekcii Podklady a literatúra - trebárs tu.
BR 86 - Túto robím teraz ja, ale bez knihy, zatiaľ odolávam lebo keď si ju kúpim tak viem čo by nasledovalo
Nj, Jožkin II. Pamätám, keď na jednej z prvých Hvezdárni priniesol za paletu monografií o lokomotívach - boli to fakt pekné knižky, ale asi je to skoro tak nákladný koníček, ako držať v garáži Tatrovku :P

(nenašiel som slovenskú verziu, ale asi netreba prekladať..)

Tomasz | --

Postby Tomasz » 18 Mar 2025 10:49

Kolesá
K tejto časti budem stručný. Vzal som laserom pálené diely a prvotné som myslel že všetko bude fajn. Lenže nebolo
1. ak by som postupoval podľa návodu kolesá by boli šialené hrubé preto som ich upravil
2. Lúče kolies boli hrubé s čím som aj rátal preto som ich jeden po druhom vybrúsil
3. Úplne absentovali kryty vpredu ktoré som dorábal
A potom prišiel nástrek. Sem hodím len verziu v zakladovke a fotky s červenou pridám neskôr. Zatiaľ sú osadené bez lepidla kvôli brzdovemu systému.

Brzdový systém
Sám sa občas pýtam seba prečo som sa zasa pustil do Modeliku. V originály sú brzdy ani nepopisatelne zjednodušené. Na tom som sa nemohol pozerať a hoci áno možno to vidieť nebude musím si to urobiť poriadne. Takže vzal som a narysoval si úplne nové diely a opäť rozoberatelné kvôli striekaniu.

V dolnej časti je viditeľný.

Takže zatiaľ sa pasujem s týmto. Na začiatku sa mi priznám sa nechcelo zasa robiť on nuly ale teraz má tu už baví a hlavne keď všetko pekne sedí vo finále urobí mi to stále radosť

am0395069 | 47
Name: Michail Volkov

Postby am0395069 » 18 Mar 2025 15:22

Pozrel som si montážne výkresy originálu. Sú veľmi primitívni (môj názor). Určite to treba zlepšiť. Robíte to a ide vám to skvele.

Tomasz | --

Postby Tomasz » 18 Mar 2025 16:32

Chápem že to chcú robiť tak aby to bolo kvázi pre každého to možno chápem ale ak to chcete poriadne čaká vás prestavba skoro kompletná

Return to “Železničná technika // Railway”