Dnes som konečne dobojoval kolesá. Na pneumatikách som pracoval už skôr, dnes som všetko skompletoval s ráfmi a kolesá sa môžu zatiaľ odložiť, sú hotové, pripravené na nasadenie na osky (predné majú os napevno zalepenú a tá sa potom otáča v bubne brzdy).
Ako inak, znova som vyrábal vlastné pneumatiky, nakoľko sa mi osvedčili na 1985-ke. Prešli pár drobnými zmenami /vylepšeniami/, ale nič zásadné, ešte ma napadla aj ďalšia vychytávka ale to už boli hotové, takže možno niekedy v budúcnosti pri ďalšom modeli z Dakaru

. Znova som vyrezával nápisy na obe bočnice, šlo to omnoho lepšie ako predtým, vtedy som ešte nevlastnil skalpel OLFA a je to neskutočný rozdiel oproti obyčajnému. Strašne veľa opracovania na kolesách 1985-ky si vyžadovalo obrúsenie bočných kociek dezénu, preto som ich tentokrát zrezal do šikma už pri chystaní jednotlivých prvkov dezénu a po ich nalepení na pneumatiku som už neobrusoval absolútne nič. Originálne gumy majú jednotlivé kocky dezénu so zaoblenými hranami a sú medzi nimi aj väčšie rozostupy a to bol prvok, ktorý zmenil ich vzhľad asi najviac, som s tým spokojný a môže to byť základ pre ďalšie zlepšenia Micheliniek na budúcich modeloch. Toľko jedna veta o spokojnosti, keby som tu mal opísať, koľko hodín, nadávok a lamentovania som strávil nad opracovaním každej jednej kocky skalepelom do obla, tak by tu toho bolo podstatne viac

. Disky sú klasika, len som pridal naviac lem ráfu, matice kolies a upravil ich tak aby sa kolesá otáčali. Postup lepenia kolies som detailne opísal pri 1985-ke, preto som to nefotil a pridávam už len fotku hotového polotovaru pred nalepením nápisov a dezénu.
Polotovar pneumatiky:
Vyrezané nápisy a dezén+originálna pneumatika:
Hotové pneumatiky pred farbením a po ňom:
Disky a hotové kolesá:

Live hard, ride easy.