TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

ROYAL CAROLINE 1749 /DORIS/ 1:40

Moderator: Fito

DORIS | --
Name: Doris

Re: ROYAL CAROLINE 1749 /DORIS/ 1:40

Postby DORIS » 19 Sep 2012 15:37

RC dále dostala kovové výztuhy vedoucí od kýlu až téměř k horní palubě, takže nyní může bezpečně stát na podstavcích. Přikládám pár fotek celkového pohledu na její elegantní trup:
Image Image
ImageImageImageImageImage
Černé bočnice ještě znovu natřu, neboť při manipulaci dost trpěly a nátěr je místy trochu odřený.
RC je nyní připravena k další barevné "proměně", kdy horní část trupu získá modrý nátěr. Jako podklad jsem použila světlou fólii s jemnou texturou.
ImageImageImage

Image
A ještě několik záběrů na levobok a mého pomocníka :) :
Image
Image Image Image Image
Doris

DORIS | --

Postby DORIS » 19 Sep 2012 15:41

Práce pokračuje na přídi, kde jsem vyrobila čelní stěnu přední nástavby (forecastle). I tato část je opatřena modrým nátěrem, který jsem upravila washem a patinou. Pod umělým osvětlením se jevil velice tmavý - viz fotka dílu na mé dlani.
Spoje a přechody dílů jsou zatím bez jakéhokoliv začištění, nicméně až se začne pracovat na výzdobě a dalších detailech, vše se doladí.
Image
ImageImageImage

Nyní mne čeká záď lodi, kde bude rovněž umístěn panel s identickým modrým nátěrem.
Image
ImageImageImage

Image Image
Doris

DORIS | --

Postby DORIS » 19 Sep 2012 15:47

Prošla jsem si různé zdroje a plány lodí a nakonec jsem se rozhodla palubu na přídi ještě upravit a zakončit fošny na hraně, jak je zakresleno i v Anatomy of RC.
Image
Nyní připravuji vnitřní díly trupu (pažení) a stěny kajuty. Dle dobových pramenů i obrazů bude tato část lodi nabarvena odstínem červené - vermillion, kterou nepatrně upravím washem. Udělala jsem několik fotek prvního dílku opatřeného touto barvou (zatím bez washe a patiny), neboť odstín se může jevit trochu zkresleně. Na modelu to vypadá hodně dobře a dle mého názoru by odstín mohl odpovídat skutečnosti.
Image
ImageImageImageImage
Vnitřní části trupu jsou již podlepeny poslední vrstvou kartonu - tloušťka stěn dosahuje 5mm, a nyní získají povrchovou úpravu. Na přídi jsem rovněž obložila zadní část druhé přepážky, kterou jsem na modelu nechala z důvodu pevnosti a tvarové stability. V tomto měřítku kvůli papírové konstrukci trupu to bylo nutné, nicméně správně by měla paluba zasahovat až k čelní přepážce. Dále bude nainstalována dvojice LED diod, které osvětlí mezipalubní prostor.

Image
ImageImageImage

ImageImage

Zároveň jsem vytvořila první elementy výzdoby na zádi, která byla ve skutečnosti s velkou pravděpodobností malovaná. Zvolila jsem užší škálu barev, aby to stylově navazovalo na zlatou plastickou výzdobu.
Vše jsem malovala akryláty od Tamiye a po důkladném zaschnutí barev jsem papír rozvrstvila, aby byl co nejtenčí. Vše se důkladně vystřihlo, provedly drobné úpravy a korekce a umístilo na své místo na záď RC. Toto je výsledek mého snažení:
Image
Doris

Roman | 52
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 19 Sep 2012 17:32

super praca, radost pozerat. :victory:

Jano 100 | 56
Pán plachetníc
Name: Jano

Postby Jano 100 » 19 Sep 2012 22:16

Doris, Ty si nezmar :wink: . Tu niet čo komentovať, len sa treba dívať.

Jano
Lepenia sa nebojte, na počet dielov nehľaďťe

DORIS | --

Postby DORIS » 26 Sep 2012 10:19

Děkuji za ohlasy, přátelé! Je to pro mne velká motivace.
Začala jsem budovat hlavní kajutu na RC a modelovat první ozdoby. Jako první přišel na řadu erb krále Jiřího II., který jsem trochu stylizovala, aby se pěkně vešel pod okna a také aby byly všechny jeho detaily co nejvíc čitelné. Oproti SoS 1/90 je tahle sochařina v měřítku 1/40 lahoda a výsledek úplně někde jinde. :victory: Jsem ráda, že jsem dala na rady Kpt. Jirky a šla do tohoto měřítka; klidně by to sneslo ještě větší, tak 1/30.... :P Ale i přesto jsem spokojená a detaily se mi dělají mnohem líp.
Image
ImageImageImageImageImageImageImage
Image

ImageImageImageImage
Dotáhla jsem ještě několik elementů výzdoby a nyní přijde na řadu barevná úprava.
Image
ImageImageImage

A zde je erb již v barvách s dokončenými detaily - bylo potřeba ho upravit, aby vše zůstalo čitelné, byť měřítko 1/40 umožnilo mnohem lepší propracovanost, než tomu bylo u předchozích 1/90.
Image
ImageImageImage
Postupně kompletuji detaily na čelní stěně hlavní kajuty, jsou vsazeny základní rámy oken a dveří, na něž ještě přijdou další. Skla oken budou z plexi a budou přesně vsazena mezi vnější a vnitřní rám, tudíž je nebude třeba ani lepit. U RC bude interiér kajut velmi detailně propracovaný a jen dokonale čistá okna umožní nerušený pohled dovnitř. Konečně vysvitlo sluníčko, tak jsem udělala pár nových fotek za lepšího světla:

Image
ImageImageImageImage
Doris

Jano 100 | 56
Pán plachetníc
Name: Jano

Postby Jano 100 » 26 Sep 2012 12:59

Doris, krása, elegancia a všetko ostatné sa tu spájajú dokopy. Ja keď som robil anjelov na La Couronne, tak mal syn s údivom otvorené ústa, ža čo ta ja dokážem, a ako je to možné. Keby videl Teba, asi by sánku z podlahy nepozbieral :wink: A 1:40 je výborná voľba.

Jano
Lepenia sa nebojte, na počet dielov nehľaďťe

laki | 47
Name: laki

Postby laki » 26 Sep 2012 14:05

sem sa chodim ukludnovat ;)
pekna praca

Roman | 52
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 26 Sep 2012 15:56

super praca. ta kapitanska kajuta je vola velka v pomere k lodi. vidim dalsieho papoucha. ako sa vola? ako sa znasa z africkym ? nebiju sa?

group b | --
2K+
Name: Tomáš

Postby group b » 28 Sep 2012 08:46

sem sa chodim ukludnovat ;)
pekna praca
to se máš, já si sem chodím pro depku. Opevřu, pokochám se a zas mám na pár dní od modelařiny pokoj. Vlastně od slepování protože pokud je toto modelařina, tak jsemnikdy nemodelařil jen lepil a barvil.
Prostě famozní a nedostižné pojetí modelářské tvorby. :jawbone:
moje webové stránky kde naleznete mojí tvorbu - modely nejen automobilů | za obzorem

Return to “Námorná technika // Watercrafts”