TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Od2 (P4.2) /Modelik/ 1:25

Moderators: Fito, Oliver

buki | 39
Name: Michal

Re: Od2 (P4.2) /Modelik/ 1:25

Postby buki » 26 Apr 2009 21:44

Takze povzbudeny vcerajskom a hlavne novymi modelmi som dnes zase o kusok pokrocil. Zatial len jedna fotka, rano pri lepsom svetle nafotim toho viac.
Image
Fotky pri lepsom svetle
Image Image Image Image
Off topic: Neviem sa dockat kedy zastrihnem do Mardera. Uz som aj rozmyslal nad resize na 1/16 :P
"Trying Is the First Step towards Failure" – Homer Simpson

buki | 39

Postby buki » 30 Apr 2009 11:50

AAAAA..... :beated: chalani neukamenujte ma. Neviem kde sa stala chyba. Robil som na tiahlach a zistil som, ze mi chybaju dva diely 47. Nech som hladal ako som chcel nic som nenasiel. Myslel som si, ze som ich asi stratil. Urobil som nove a po nalepeni nesedeli vzdialenosti a vsetko bolo take divne nasikmo. Na den ma to znchutilo. Na druhy den som sa k tomu vratil, nas**l sa, odtrhol diel a nalepil len tak a uz vsetko sedelo. Nechapem tomu, lebo aj na fotkach hotovych modelov tam ma 3x diely 47 :beaten: :beated: :unhappy: . Pozrel som si aj zaloznu kopiu modelu ale aj tam chybaju dva diely, cize som nic nestratil. Konkretne sa jedna o zakruzkovany diel.
Image ImageImage Image
Dalej stavba pokracovala uz bez problemov. Mama ma prekvapila po prichode od lekara takymto verkcajgom tak som skusal nejake nity. Ale na tie mensie budem musiet pozret nieco ine.
Image Image Image ImageImage

buki | 39

Postby buki » 04 May 2009 14:35

Predlzeny weekend mame za nami a ja hlasim vyrazny progres. Uz som zacal s kabinkou, ale je tu jeden problem vlastne dva. Musim ist pozret do mesta niekde presklenie na kabinku (asi az zajtra dnes sa mi moc nechce :ops: ). Ten druhy je vidno na fotkach. Profil vyrezu na kabinke nesadi s profilom kotla. Samozrjeme ze to tak nenecham, asi tam skusim nalepit pasik papiera a budem postupne dopasovavat :eyes bleed: .
Image Image Image Image
Image Image Image Image
Tu pekne vidno ako nedosada kabinka.
Image
Pri lepeni a foteni mam aj neodmyslitelneho a velmi napomocneho pomocnika :vicotry:
Image

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 04 May 2009 20:53

super :P nech sa dari aj dalej

a k tomu pomocnikovy: nech ti to moc neoslinte :bad smile:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Postby Fito » 05 May 2009 12:57

:vicotry: Tak ty si iny makac, tebe by predlzene vikendy mali zakazat..

K tej kabinke, dal som to do fotošopu, a nevyzera to, ze by tam mala vzniknut az taka fuga (rebro W4 a zadna strana kabiny 68A):
Image

ale sak ,ako si pisal, tenky pruzok papiera, zamaskovat sa to da.

Inac nebezpecne kvalitna robota, mas nejaky hruby odhad, kolkoze hodin uz nad tym sedis?
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

buki | 39

Postby buki » 05 May 2009 13:36

To len tak vyzera. Dost rychlo sa to stavalo, lebo to nebola taka prplacka ako podvozok. A hlavne tam nie su take male veci. Asi sa mi to trocha prepadlo pri lepeni. Aby papier nekladol tak velky odpor tak som ho trocha navlhcil. A potom este ten kotol ma dve obsivky. Mohol som si prefotit rebro a dat ho v mieste styku kabiny s kotlom. Preco ma to napadlo az teraz??? :beat brick: :ah:
Vobec netusim ako dlho to robim. Zacal som ako mi prisli kolesa od teba, nejako zaciatok marca. Od vtedy som nad tym sedel priemerne 4-5 hodin denne. Niekedy viac niekedy som sa toho nedodkol aj dva dni. Teraz ma hlavne k dokoncenie zenie Marder III :dribble: .

Matej | 38
Name: parkourista

Postby Matej » 05 May 2009 14:17

Off topic: aj mna buky..tiez chcem dokoncit co najskor greifa a vrhnut sa na toho mardera..sak dame paralelku(ak na mna pockas :dhh: )..
Aktuálne: ZIL 131 AC40

Hotovo: BAT-M / A-10 Warthog

buki | 39

Postby buki » 06 May 2009 20:45

Dnes som zohnal tu foliu tak som hned skusal robit okienka. Zatial len jedna strana a dvierka bez retuse. Vyzera to celkom slubne. Len si treba davat pozor na odtlacky prstov, blbo sa to lesti.
Image Image
Off topic: To parkourista: Myslim si, ze ty dokoncis greifa skor. Ja mam toho este dost pred sebou. Ten tender je ako dalsi maly model :P a hlavne kablikovanie a drotikovanie, co moc nemam rad.

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 07 May 2009 07:15

Toto bude paradny model, a na sutazi by to mohol zrazit Goru na kolena :P :haha:
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

buki | 39

Postby buki » 08 May 2009 21:02

Dalsie dni za nami a ja mam skoro hotovu kabinku. Dala trochu zabrat. Dost ma sklamala, lebo je tam kopec nepresnosti. Podlaha je o nieco dlhsia ako by mala byt, vnutorne "blatniky" ktore kryju kolesa vobec ale vobec nesadli. Musel som im dost dopomahat. Neviem ci to je sposobene mojou mantavostou, ale taka odchylka je uz dost. Na poslednej fotke je vidno rozdiel medzi originalom dole a upravenym hore. Navyse neviem ako mam usadit kotol a kabinku. Nie su tam ziadne zachytne miesta, ziadne znacky. Neostava mi nic ine iba sa riadit bokorysom a fotkami hotoveho modelu. Zato som sa pohral s drevenou podlahou a naznacil medzeri medzi doskami. Trochu ma to znechutilo, tak si porebujem na den od toho odychnut :bad smelly: :bad smelly: . Zatial len take narychlo fotky.
Image Image Image Image Image Image
Tak to dufam, ze konecne trumfnem Leszka a prvenstvo bude konecne patrit Slovensku. :scorn:

Return to “Železničná technika // Railway”