TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Od2 (P4.2) /Modelik/ 1:25

Moderators: Fito, Oliver

buki | 39
Name: Michal

Od2 (P4.2) /Modelik/ 1:25

Postby buki » 15 Mar 2009 11:29

Image
Ako moju prvu masinku som si vybral Od2 od Modeliku.
Viac o modelu http://www.modelik.pl/index.php?show=mo ... 24&lang=uk
Dokupil som si k tomu aj vypalovane kolesa a doplnky od Draf modelu.
Este som s takym niecim nepracoval, tak som zvedavy.
Zo stavbou som zacal pred par dnami, moc toho na fotenie este nie je.
Image Image
Vcera som moc s modelom nepohol praveze naopak, par veci sa mi podarilo odlomit :beat brick: , takze som viac casu stravil opravou.
Image
Zatial to nie je bohvie co, ale utesujem sa tym, ze je to aj tak spodok a nebude to poriadne vidno. Nad nitamy som uvazoval, ale upustil som od toho. Nity az nabuduce. Retus este nie je uplna, sem tam nieco presvita, ale to sa este dorobi. Pripomienky popripade nejake rady ohladom modelu vitane.
"Trying Is the First Step towards Failure" – Homer Simpson

jozkin | 41
2K+
Name: Jozef

Re: Od2 (P4.2) /Modelik/ 1:25

Postby jozkin » 15 Mar 2009 11:40

Tak na toto sa tesim, kazda lokomtiva je zaujimava. Je len velka skoda, ze az na par modelov z ABC nikto nevydal lokomotivu, ktora jazdila u nas...
Lepim preto, ze ma to bavi, tak ako ma to bavi a to, co sa mi paci.
Normálne je vlastnit (viac) originál(ov).

Potkan | --
Name: Martin Frcka

Postby Potkan » 15 Mar 2009 11:41

pekna masinka :) drzim palce pri stavbe a budem sledovat pozorne.

k tym nitom - pouvazuj nad nimi... je to sice pracne ale doda to modelu smrnc. (ked tak mrkni na Borsiga). Uplne staci farebny hrubsi papier a upravenou ihlou vysekavat nity. ide to pomerne rychlo len co nadobudnes prax po par nitoch.

vela zdaru a hlavne vela foto ;) :D
Rozrobene: 1/32 SHKH Dana; 1.72 DKM Bismarck Turret Bruno
Naposledy dokoncene: 1/48 Mirage IIICZ SAAF;
V priprave: 1/48 He-111H3 a 1/25 SM30+401R

"When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace."
Jimi Hendrix

ultra | 53
Name: Peter

Postby ultra » 15 Mar 2009 14:28

Ked si sa uz pustil do tohoto nadherneho stroja - stravis pri nom vela casu a bola by veeeeelka skoda keby si sa nepohral s nitmy. Budu tam chybat - a nieje to nic zlozite pricom vysledny efekt stoji za tu pracu naviac. Prihovaram sa za nitovanie a ak treba urcite aj poradim ako na to.-

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 15 Mar 2009 14:54

Joj zboznujem tychto chalanov :big smile: Este len zacne a uz ma pdvozok a zaklincuje to tym, ze nema nic poriadne na fotenie :big smile: To ja keby som pred par dnami zacal tak teraz by som uz mozno aj dva diely mal podlepene :haha:

Parada vypada to na rychly progres a navyse kvalitny. A co sa tyka tych nitov, tak som jednoznacne pre - uzil som si s nimi na H.L. Hunley ale vysledok stoji za to. Ako pise ultra, keby si nevedel ako na to, tak sa spytaj, je tu dos vela ludi, ktori ti s tym ochotne poradia :vicotry:
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

buki | 39

Postby buki » 16 Mar 2009 09:23

Tak som vcera nieco malo zlepil. Zatial len toto:
Image Image
Predsa som sa nechal ukecat na tie nity. Ale ich tam je :beat brick: Cely den som rozmyslal cim ich vysekavat, nakoniec som nasiel vo vrakovisku nieco taketo
Image
Asi je to z pera, alebo zo zapalovaca. Vysekaval som z dvoch zlepenych vrstiev farebneho papiera, ten som este musel natret cervenou revelkou, ktorou retusujem aby to malo spravny odtien. A tu je vysledok snazenia. Ako vzdy sa mi podarilo strhnut par nalepenych nitov.
Image Image Image Image Image
To Serpens: Kvoli zdravotnym problemom som musel prerusit studium, tak mam kopec casu na lepenie preto taky rychly progres.

buki | 39

Postby buki » 20 Mar 2009 11:44

Tkaze mensi progres. Predny vozik (neviem ako sa to odborne vola) je z 90% hotovy, dnes by som ho chcel dokoncit.

Image Image

Popri tom nitujem. Jednu stranu uz mam celu hotovu.

Image Image

Pri podrobnejsom skumani som nasiel jednu chybu, ktora nebola urcite sposobena mnou, kedze som ju nasiel aj na inych forach. Skoda ze som to zistil az teraz. Na druhom obrazku je povodna diera modrou. Spravne by mala byt o nieco nizszie (vzhladom na fotku) tam kde je ten biely kruh. Inak nepasuje hriadel, ktory ide cez dieru a cez drziak, na obrazku nie je. Podarilo sa mi ho ulomit. A nakoniec par fotiek ako to asi cele bude vyzerat.

Image Image Image Image

Potkan | --
Name: Martin Frcka

Postby Potkan » 20 Mar 2009 13:02

hmm... parada. pekne pokracujes... len tak dalej a vydrz z nitovanim. je to makacka ale vysledok bude stat za to ;)
Rozrobene: 1/32 SHKH Dana; 1.72 DKM Bismarck Turret Bruno
Naposledy dokoncene: 1/48 Mirage IIICZ SAAF;
V priprave: 1/48 He-111H3 a 1/25 SM30+401R

"When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace."
Jimi Hendrix

buki | 39

Postby buki » 21 Mar 2009 18:26

Opat maly proges. Viac som dnes nestihol (volby prezidenta, sobotne upratovanie :beat brick: ).
Image Image
Trocha som sa pohral s laserovymi doplnkami. Pracuje sa s nimi perfektne. Tie kolesa tak samozrejme nezostanu. Natrel som ich bielou, aby som mierne zjednotil farebnost. Potom ta cervena krajsie vynikne.
Image Image
Zatial patlaniu zdar.

buki | 39

Postby buki » 28 Mar 2009 21:08

Aby ste nepovedali, ze nic nerobim davam obrazky koliesok. Trapil som sa s nimi skoro cely tyzden. Bola to skor taka vylupovacka,,, Este to treba na niektorych miestach dotret, ale cakam kym to poriadne zachne. Bohuzial este nemam spojazdnenu airbrush preto je to malovane stetcom.

Image Image Image Image Image
Prace na nitoch pokracuju. Uz mam hotove vsetky zvonku. Chybaju len tie na tych zakernejsich miestach, vo vnutri ramu :beat plaster: . Zajtra hodim fotky celku za denneho svetla.
Image Image Image Image

Return to “Železničná technika // Railway”