TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Mercedes - Benz L 3000 /MODELIK/ 1:25

Moderator: Oliver

Paly | 38
Name: Paľo

Re: Mercedes - Benz L 3000 /MODELIK/ 1:25

Postby Paly » 26 Aug 2013 11:29

No je to nahouby vysvetlenie, tak spravím nejaké foto :)
Live hard, ride easy.

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 26 Aug 2013 18:25

to nieje vysvetlenie, ale honenie ega, jeden obrázok na pochopenie bude stačiť :P

jedine ak by si to robil takto, tak obrázok netreba

žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Paly | 38

Postby Paly » 27 Aug 2013 16:41

No.... keďže tu Toudi zanechal ďalší svoj povestný komentár :bad smile: , tak pridám tie fotky.
Ako som vravel.... narezať papier, prehnúť, z hrany si odseknúť potrebné diely, tie už stačí len roztvoriť do tvaru striešky a zlepiť, znak Medveďa je hotový :)
Predtým som to vysvetlil moc krkolomne, s mini fotopostupom to už bude jasné :)
Live hard, ride easy.

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 27 Aug 2013 19:10

ženitálne, aký papier si použil, 80g kanclák?
... to vieš, na mňa musíš pomaly a dvakrát :girl:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Roman | 52
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 27 Aug 2013 20:05

paradny napad,urcite vyuzijem ked budem robit mercedes.

Paly | 38

Postby Paly » 27 Aug 2013 23:49

ženitálne, aký papier si použil, 80g kanclák?
Áno, obyčajný kanclák :big smile:
Live hard, ride easy.

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 28 Aug 2013 08:09

Inovacia mesiaca!
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

laki | 47
Name: laki

Postby laki » 28 Aug 2013 08:26

suhlasim, toto je modelarska improvizacia par excellence
:victory:

tom | 31

Postby tom » 28 Aug 2013 12:34

fakt pekne , a tá patina sa mi veľmi páči :big smile:

Paly | 38

Postby Paly » 03 Sep 2013 13:27

No, zasa pár dielov hotových, do kabíny sa mi veľmi nechce. To z toho dôvodu, že to zabije model :-( Je hranatá a pokiaľ to tak nechám, nebude to pasovať k upraveným blatníkom a bude to biť do očí; na druhej strane bude dosť ťažké spraviť na nej zaoblené boky strechy, nuž budem mať čo robiť, aby som to zakryl aspoň tak ako na blatníkoch.
Spravil som stupačky pod kabínu, nakreslenú mriežku som vyrezal preč a nalepil tam takú gumenú sieťku, čo mi raz dal Toudi, potom som to prefarbil. Kus ma hnevala podlaha kabíny, lebo mala mať vnútri riadny bľach so vzorom, origo bol samozrejme len nakreslená mriežka, čo by sa po zapráčení stratilo. Tak som skúsil dačo vymyslieť a zariskoval som nad vecou, čo som nikdy ešte neskúsil :bad smile: .
- Vzal som obyčajnú kovovú sieťku proti hmyzu, prichytil štipcami na nahrubo vystrihnutý diel (podlepený kartónom 0,5 mm, potrebný otvor som vyrezal) a na niekoľkých miestach som to zalial herkulesom. Vždy som počkal, kým to zaschne, lebo tá sieťka sa prakticky nedá len tak vyrovnať do ideálnej roviny, ľúbi sa krútiť. Tak som postupoval od miesta k miestu, až to bolo celé zaliate lepidlom. Po dokonalom zaschnutí som to celé pretrel herkulesom, ale zriedeným, to z dôvodu, aby to bolo rovnomernejšie. Nakoniec som diel definitívne orezal a nalepil tam čo treba (pridal som vecičku na ručnú brzdu, aby netrčala len tak blbo z podlahy) a nakoniec nafarbil. Taký vzor bol nakreslený aj na spodku kabíny, no zdá sa mi to dosť nelogické načo by tam bol, tak som to len prefarbil. S výsledkom som napoprvé spokojný, je to určite lepšie, ako keby tam mala ostať mriežka, nakreslená čiernymi čiarami na tmavosivom podklade....

Live hard, ride easy.

Return to “Vojenská technika // Military Vehicles”