Dámy a pánové!
Je mi ctí a potěšením Vám oznámit, že dnes 20.6.2010 jsem v odpoledních hodinách dokončila po téměř devíti měsících velmi intenzívní práce HMS Victory. Byla to chvilkama celkem fuška a některé pasáže mi připadaly jako nekonečná práce, avšak díky Vaší skvělé podopoře, námětům, radám a spolupráci se nakonec vše povedlo a mám z výsledku opravdu radost. Když jsem v září 2009 stavbu Victory začínala, počátky byly docela skeptické, avšak s příchodem na tyto stránky jsem opět cítila radost a touhu pokračovat dál. Victory jsem stavěla skutečně s velkou chutí a práce mne bavila, což se odrazilo i na samotném výsledku. Oproti dříve postaveným modelům je tato Victory mnohem dál v kvalitě provedení a použitých technologiích, ač vždy by to šlo udělat ještě líp a eliminovat některé chyby. Věřím, že získané zkušenosti budu moci zúročit u dalších modelů a že zde popsaný postup práce pomůže i dalším lidem, kteří budou hledat náměty při stavbě plachetnic. Postupně převedu užitečné návody do sekce studovny, kde je najdete v přehledné podobě.
Celkový počet hodin, které jsem nad Victory strávila, přesahuje odhadem 2000hodin. Pracovala jsem na ní velmi intenzivně, některé dny i více jak 12 hodin, často i dlouho do noci. Plachetnice je cca 110cm dlouhá, 80 cm má na výšku a cca 40 cm měří v nejširším místě přes hlavní ráhno. Hmotnost včetně stojanu čítá přes 4 kg. Osvětlení zajišťují žárovičky a LED diody zapojené do třech samostatných obvodů a na hlavním stěžni je ještě jedna LED zapojená zvlášť ke knoflíkové baterii.
Připravím podrobnou fotogalerii snímků hotového modelu a vložím je sem.
Ač je model oficiálně dokončen, mohou se na něm objevit drobná vylepšení, které mne časem napadnou nebo příjdou z Vašich námětů.
Na závěr bych ráda poděkovala Vám všem, kteří jste se mnou sdíleli stavbu Victory. Bez Vás bych ji nikdy takto nezvládla a velice si Vaší podpory vážím!

Dokončený model naposledy na pracovním stole