TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Px48 /Modelik/ 1:25 - by Elefant

Moderators: Fito, Oliver

ivant | 49
2K+
Name: ivan

Re: Px48 /Modelik/ 1:25 - by Elefant

Postby ivant » 17 Dec 2010 21:33

ahoj tie matky to su lasery :P

ELEFANT | 54
Name: Radek Lamche

Postby ELEFANT » 26 Dec 2010 18:32

Zdravím,pokračuji na budce mašinfíry :vicotry:
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ivant napsal
ahoj tie matky to su lasery

NE TO JSOU PRAVÉ MATICE IVANTOVKY ZE ŽELEZÁRNY V BREZNĚ :vicotry: :wink: :haha:

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 27 Dec 2010 00:52

Mas to paradne a ak by ta zas ten sused plastak isiel prehovarat, ze to mas premalovat, ako pri 52ke tak ho niekam posli a dabojuj to takto!
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

balu11 | --
Name: Milan Martinec

Postby balu11 » 28 Dec 2010 01:50

Olala, prima primisima, fajnová prácička. Chtěl jsem se zeptat Elefante, ty detaily jsou součástí šmikajdy, nebo sháníš ještě nějaké pohledy a nákresy z jiných zdrojů, např. internet nebo nějaké publikace? Máš to vždy totiž perfektně vydetailované, a to je to, co mne vždy fascinovalo na modelech, to jsou ty pravě třešničky na dortu. :wink:
"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )

ELEFANT | 54

Postby ELEFANT » 28 Dec 2010 21:04

Zdravím.
Miro napsal:
a ak by ta zas ten sused plastak isiel prehovarat, ze to mas premalovat, ako pri 52ke tak ho niekam posli a dabojuj to takto!

Miro neboj,stavím přesně podle vystřihánkové předlohy :haha:
Balu11 napsal:
Chtěl jsem se zeptat Elefante, ty detaily jsou součástí šmikajdy, nebo sháníš ještě nějaké pohledy a nákresy z jiných zdrojů, např. internet nebo nějaké publikace?

Součástí šmikajdy nejsou.Vše je podle předloh a internetu.Hodně se inspiruju polskými modeláři,jako Niki 68,Precizny atd.A taky podle plastikových fo'r,na plasťácích jsou ty detaily propracované,takže můžu opisovat :beat plaster: :vicotry: Dole jsou fotky přikladu co je ve šmikajdě a co jsem předělal .
Tady je ta pravá strana ze šmikajdy a předělaná
Image Image
A tady je kotel s ventilama (ještě toho spousa ale chybí)
Image Image
A boční ventily
Image Image

No a dnes jsem pracoval na prosklení boku budky,při přetíraném modelu je to dost na hlavu,každá vrstva se musí barvit zvlášť :beat brick:
Image Image
A nějaké ty budíky
Image Image

balu11 | --

Postby balu11 » 28 Dec 2010 23:26

Mňamka, s těmi okny potěš Pán Bůh, už se vidím, jak se toho budu někdy v budoucnu vztekat. Vím, že hodně modělářů používá oboustraně lepící pásku, chtěl bych zkusit to lepit transparentním silikonem, z veteriny mám injekční stříkačky, mají opravdu lehounký chod pístu a když bach na to nasadil jehlu, aby to dělalo jen malé kapičky, tak na to lepení průhledné folie by to mohlo fungovat. Uvidíme. Ale máš to moc fajnové Elefante. :big smile:
"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )

paluso | 50
Name: Pavol

Postby paluso » 29 Dec 2010 12:18

ELEFANT wrote:A nějaké ty budíky

To aby pán rušňovodič nezaspal ;)

Inak paráda, ako vždy.

ELEFANT | 54

Postby ELEFANT » 30 Dec 2010 19:03

Zdravím,chlapi dík.
Dnes přibyly trubky k ventilům a jeden ventil ze dvou stejných :vicotry: Jde to pomalu a práce nic moc zajímavá :beat plaster: :beat brick:
Image Image Image Image Image

balu11 | --

Postby balu11 » 30 Dec 2010 23:35

Tak tohle mne vždycky na modelech tak trochu fascinovalo, právě ty titěrnosti, detaily, kdy už to musíš dělat pod lupou, tedy alespoň já, přeci jen už ty oči nejsou tak dobré. Na tohle se vždy těším, zažeru se do toho a přestanu vnímat čas. :wink: Právě takoví lidé jako jseš Ty jsou pro mne dopingem k téhle práci. Opět moc pěkná práce. :big smile:

ELEFANT | 54

Postby ELEFANT » 10 Jan 2011 19:42

Po delší odmlce zdravím.Přibývají další věci v kabině
Image Image Image Image Image

Return to “Železničná technika // Railway”