Rozhodol som sa že nezačnem od prvého dielu, ale začnem kabínou. Najprv som som si spracoval prepážku oddeľujúcu kabínu od nákladového priestoru. Diely jednoduché, vyrezávali sa ľahko no super začiatok.
No pri kompletovaní som zistil že diely vôbec k sebe nepasujú. Otvor v diely 7 (časť od nákladového priestoru) pasuje s otvorom v laserovom diely, ale otvor v diely 7a (od kabíny) je posunutý a po zapasovaní po obvode je otvor trocha mimo. Diel som teda nalepil aby lícoval po obvode a otvor orezal a zaretušoval.
Hneď začiatok na h...o. No hovorím si hádam to bude lepšie, možno to bola len náhoda. Vyrezal som a spracoval podlahu kabíny (diely 8 a 9). Diely jednoduché a pasovali k sebe. hovorím si super.
Po priložení k prepážke ma skoro piclo. Diel je užší ako prepážka a po stranách sú biele miesta. Pozerám do návodovky a vyzerá to OK, tak chyba je na prekážke. Blbé je že v celej šmykajde nie je ani 1cm2 zapas koloru. Tak som si povedal nejaký zvýši z podlepovania rebier, tak si počkám.
Návodovky sú inak opäť úbohé ako u WACO. Chcel som spracovať rebrá že nech mám ten zapas koloru a zisťujem obrovský nesúlad medzi návodovkami a šmykajdou.
V návodovke sú 4 rebrá "4a"
Na vnútornej obšívke je vyznačené miesto iba na 3 rebrá "4a"
V podlahe nákladovéhou priestoru sú vybratia pre 4 rebrá "4a"
A rebier "4a" v šmykajde je len 3.
No to si niekto robí zo mňa prdel. Hovorím si že vybratie v podlahe nespravím a bude to OK, ale potom zistím že výstuhy medzi rebrá sú tiež rozdelené tak, ako by tam boli 4 rebrá "4a". Asi ma j...e a to som ešte ani poriadne nezačal. Asi budem musieť tie diely výstuh vyrezať na novo, tak aby boli dlhšie a nejako ich zaretušovať (možno ani nebude treba ak ich nebude vidieť).
Moja chuť do lepenie v tomto bode absolútne zmizla a išiel som radšej kukať telku.
Lepeniu Zdar, priatelia.