TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Alfa Romeo 155 V6 Ti / WMC models / 1:25

Moderator: iconmaster

vrso | 37
Name: Michal Vršanský

Alfa Romeo 155 V6 Ti / WMC models / 1:25

Postby vrso » 07 Jan 2025 23:34

V minulosti ma oslovil tento zlepený model, no dlhšie trvalo kým som sa naň odlodlal.

Je to trochu iný systém lepenia než som zvyknutý. Samotné diely sú na pomerne hrubom papieri, plus je tam jedna stránka chlopní na tenkom kancelárskom papieri. Model má zopár návodových kresieb a žiadny písaný navod. Začal som podvozkom, je pomerne jednoduchý. Nakoľko sa na podvozkový diel lepil 1mm kartón tak mi vzniklo toto:

Nevedel som kde má byť otvor po správnosti. Rozhodol som sa nič nepristrihávať a otvor urobiť na stred, uvidím neskôr či som urobil správne. Pokračoval som interiérom a klietkou. Klietku som urobil z plastových profilov. Model obsahuje papierové diely klietky, no pri tak hrubom papieri sú podľa mňa rúrky nezplepiteľné. Ku klietke je iba 1 návodová kresba, ktorá o skutočnom tvare nič nepovie. Snáď som sa trafil.

Aktuálne pokračujem karosériou.

LuPa | 50
Name: Lubo

Re: Alfa Romeo 155 V6 Ti / WMC models / 1:25

Postby LuPa » 14 Jan 2025 23:32

Velmi pekna predloha, takze som zvedavy ako to bude vyzerat hotove.
A aj hodnotenie presnosti dielov...

vrso | 37

Postby vrso » 21 Jan 2025 20:29

Malý pokrok vpred, hrám sa s karosériou. Po vyskúšaní jej osadenia na podvozok mám obavy z hrubky papiera, ci sadne. Preto som zatiaľ preventivne nastrihol vnútra blatnikov. Aktuálne robím predok, pracovný názov "schodisko"

petopato | 55
12 násobný gulášmajster!
Name: Peter Židuliak

Postby petopato » 22 Jan 2025 17:00

Myslím, že tá klietka je OK.
Pekná predloha, dúfam, že to budeš lakovať, tieto káry sú pekné keď sa lesknú :wink:

vrso | 37

Postby vrso » 26 Jan 2025 17:47

Tak som dokončil karosériu, zasklil a nalepil diely interiéru. Nejaké to pristrihovanie interiérových dielov bolo podľa potreby. Lak nepoužívam, nebude to inak pri tomto modeli.

vrso | 37

Postby vrso » 26 Jan 2025 20:41

Tak som sa rozhodol osadiť karosériu na podvozok. Chcelo to dosť presvedčovania. Celkovo mám pocit ,že autor vôbec nebral do úvahy ten tvrdý papier hrúbky 0,23mm. Prestrih blatníkov asi nebol nutný. Celé to stojí na kartóne, ktorým sa podlepoval podvozok a nieje dostatočne prekrytý.

Ešte zostávajú doplnky a kolesá.

marcello | 35
Name: Marcel

Postby marcello » 27 Jan 2025 19:59

Ale dobre bojuješ s tým hrubým papierom, bude z toho pekný model.

tom | 31

Postby tom » 30 Jan 2025 17:13

Krasna karoseria, retuš na 1.

vrso | 37

Postby vrso » 02 Feb 2025 12:17

Dôležitý poznatok pri lepení kolies. Bočnica je z 2 dielov plus podchlopnicky. Naivne som si myslel, že vonkajšiu časť "len" prilepím k vnútornej. No ako (ne)vidno na fotke zlepenej bocnice tak ta vonkajšia časť je o chlp menšia ako by som chcel. A keďže na vnutornej už mám nalepené chlopne tak musim obstrihavat z vnutra vonkajsej casti.

vrso | 37

Postby vrso » 04 Feb 2025 22:01

Kolesa som teda nejako dobojoval, zopar dielov som ani nepouzil (rebra kolies a ani vnutorne casti bŕzd). Osku som presunul kolesom, podvozkom a druhym kolesom a zalepil. Dieru po oske som zaplatal dielmi na to urcenymi.

A nakoniec foto hotoveho modelu.

Return to “Športové vozidlá // Racing Cars”