TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Porsche 956 / m.a.s.s / 1:24

Moderator: iconmaster

omron22 | --
Name: Lubo

Porsche 956 / m.a.s.s / 1:24

Postby omron22 » 11 Jan 2025 16:51

Pozdravujem vás priatelia
K Vianociam patrí každoročne tradícia lepenia placky.Volba padla na tento nádherný model kremera 1983 na treťom mieste.
Vystrihovacka super

Začal som klasika podle podaním a podvozkom

Kokpit

Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek no v zvolenove bude slnko asi až na prvého mája.
S pozdravom Lu.

Roman | 52
4K+
Name: Roman

Re: Porsche956 m.a.s.s 1.:24

Postby Roman » 11 Jan 2025 17:50

ahoj
preco ma volant napravo? jazdilo za anglicko?

Ed_ | --
Name: Eduard Rojko

Re: Porsche 956 / m.a.s.s / 1:24

Postby Ed_ » 12 Jan 2025 08:53

Nejazdilo za Anglicko, ako vidieť na obálke vystrihovánky, jazdilo za nemecký tím Kremer Racing.
Všetky Porsche 956 (a aj mnohé iné typy) mali volant vpravo. Nesúviselo to s lavostrannou premávkou v Anglicku.
Ako vidno vyššie, radiaca páka bola na pravú ruku, na pravej strane kokpitu.
Jedným z dôvodov bolo potom aj to, že radiaca tyč jednoducho obchádzala motor.
Image
Ak by bola radiaca páka v strede, musel by byť ovládací mechanizmus od páky k prevodovke podstatne zložitejší,
čo by zároveň zhoršovalo presnosť radenia.
Ďalším dôvodom je, že pri pravotočivých okruhoch, ktorých je väčšina, je potom pre vodiča aj lepšie navedenie vozidla do pravých zatáčok,
aj keď na niektorých okruhoch je pomer pravých a ľavých zatáčok skoro rovnaký.

marcello | 34
Name: Marcel

Postby marcello » 13 Jan 2025 22:46

Myslím, že volant v pravo ma jednoduchý, prozaický dôvod.... trať v Le Mans sa jazdí EDIT -v smere! hodinových ručičiek, čiže inými slovami je "pravotočivá", je na nej viac zákrut doprava. Čiže pre jazdcov je pozícia vpravo výhodnejšia. A zároveň sa z auta ľahšie vystupuje v boxoch, keďže boxy sú tiež v pravo.

omron22 | --

Postby omron22 » 16 Jul 2025 18:42

Ahojte,dakujem za krásne vysvetlenia ...ja pokračujem letným tempom,tento rok trochu meškám bo životný ciel je urobiť si jednu placku okolo Vianoc...strasne mi klesá kvalita modelovania,veľmi som z toho sklamaný...no robím hrubú prácu rukami a nedávam to podľa predstavy...no dosť opustenia sa ...keď vyšiel tento model betatest bol postavený v najjednoduchšie začiatočníckej verzii a ta mi neskutočne inponovala a rozhodol som sa urobiť ju najdetalnejsie a preto upravujem veci ktoré som v minulosti nezvykol pretože grafika je postačujúca.Upravil som výfuky zadné svetlá mriežky....kolesá hotové....

omron22 | --

Postby omron22 » 28 Jul 2025 13:43

Ahojte, troska som postúpil upravené predné a zadné svetlá...a idem zrvarat....

omron22 | --

Postby omron22 » 28 Jul 2025 20:16

Ahoj tak som zavrel doretusoval...ani neviem ako samé sa to....

omron22 | --

Postby omron22 » 29 Jul 2025 17:00

Ahojte priatelia papieru, letná dovolenka krásny to čas na dokončenie modelu. Chýb je veľa o to viac sa tešim z tohto prekrásneho modelu. Do komplet zbierky mi chyba ešte canon, ktorý zvrtnem snáď cez Vianoce ak stretnem Bogatiera v Nitre a zrobím mega nakup.Nech sa paci foto:

Dakujem za pozornost prajem pekne leto , s pozdravom Lu.

LuPa | 50

Postby LuPa » 29 Jul 2025 21:56

Pekne,pekne, podaril sa Ti :wink:
Ako si spajal na preskleni celnych svetiel tie bocne (zvisle) diely folie s s celnou plochou folie? Hlavne ta vonkajsia zaoblena cast...
A samotne svetlomety su z coho?
Dakujem

omron22 | --

Postby omron22 » 29 Jul 2025 22:35

Ciao Lubo tie fólie som nespájal, vo vystrihovacke mas dve varianty ako na presklenie svetiel...jedna z nich je taka ze mas v navodovej kresbe stryh ,šablónu na fóliu,ktorú zľahka nabigujes a pomaličky ohýbať...až ju natvarujes do obrátené U cka a vlepis to tam...secko sedí nič neupravujes...
Svetlomet je klasika šedý papier namotal na štetec,do neho je vložený kužeľ z hliníkovej lepiacej pásky a zavreté je to fóliou vyrazenou z liekov pre vypukli efekt...

Return to “Športové vozidlá // Racing Cars”