TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

K2 Black Panther / Angraf / 1:25

Moderator: Oliver

JozefS | 47
Name: Jozef Sýkora

K2 Black Panther / Angraf / 1:25

Postby JozefS » 31 Jan 2025 19:35

Na začiatok pár technických informácií. Vývoj nového tanku začal už v roku 1995, trval jedenásť rokov, a mal nahradiť typy K1 a M48 Patton. Výroba začala v roku 2013 a prvé kusy boli zaradené do výzbroje v roku 2014.
Tank je vybavený 120 mm kanónom ráže 55 s hladkým vývrtom, od Nemeckej firmy Rheinmetall. Posádku tvoria veliteľ, strelec a vodič, systém nabíjania je automatický z francúzskeho tanku Leclerc. Umožňuje vystreliť 15 rán za minútu.
Má pokročilé hydropneumatické odpruženie, ktoré umožňuje nielen posadiť sa, ale aj nakloniť sa na stranu, alebo do rohu. Umožňuje tiež zvýšiť, alebo znížiť uhol elevácie.
Základnou ochranou tanku je modulárny kompozitný pancier spolu s blokmi reaktívneho panciera. Ďalšiu ochranu poskytujú laserové detektory a protiraketové systémy.
hmotnosť 55 ton
dĺžka 10 m
šírka 3,6 m
výška 2,4 m
rýchlosť 70 km/h po ceste, 50 km/h v teréne
dojazd 450 km
brodivosť 2,2 m
sekundárna výzbroj guľomet ráže 12,7 mm a spriahnutý guľomet ráže 7,62 mm
cena 8,5 milióna dolárov

Z trojice minuloročných noviniek od Angrafu, som si vybral Black Panther. Je z nich najzložitejší, prepracovaný do detailov, diely sú na 18 stranách A3. Autorom je Adrian Wandtke, nakreslil tiež húfnicu K9 Thunder.

Písaný návod je stručný, zato návodné kresby sú detailné na 14 stranách.

Začínam klasicky trupom

Oliver | 31
2K+

Re: K2 Black Panther / Angraf / 1:25

Postby Oliver » 31 Jan 2025 22:16

Budem držať palce a sledovať.
Som zvedavý ako sa tieto novinky budú skladať, ja z nich mám také rozpačité pocity.
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA

juraj_ziacik | 43
Name: Gergej

Postby juraj_ziacik » 02 Feb 2025 09:28

Perfektné, novodobá technika je málo stavaná, tak sa teším. Dobrý výber, juhokórejská kráska patrí medzi najlepšie na svete. Som zvedavý na stavbu. :) :dribble: :jawbone:
Hey Hou, Let´s Go!

johnny7 | 42
Wykonawca
Name: Jano

Postby johnny7 » 03 Feb 2025 10:00

Jediný moderný tank čo som lepil bola Merkava z ABC :) Som zvedavý na tento model, hlavne farebné prevedenie.
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster

JozefS | 47

Postby JozefS » 03 Feb 2025 12:46

Pokračujem v lepení, vrchná časť kostry trupu, diel 16 je širší o 1 mm, takže rezanie a brúsenie ma neminulo. Zabudol som to odfotiť. Ani v prednej časti to nelícovalo, priestor pre svetlá treba upraviť.
Diel 14P v zadnej pravej časti je síce nakreslený v celku, ale treba ho rozrezať, ináč to nevychádza.

Takmer všetky diely obšívky trupu sú málinko širšie, určite odporúčam držať sa pravidla z návodu: 3x primeraj nasucho a raz prilep. Dúfam, že tie úpravy rozmerov nebudú robiť problémy v ďalšej stavbe.

Základ trupu je hotový, pokračujem podľa návodu napínacími a hnacími kladkami.
Jediný moderný tank čo som lepil bola Merkava z ABC :) Som zvedavý na tento model, hlavne farebné prevedenie.
Kamufláž je podobná tanku Leopard 2A5 od GPM.

spider | 34
Name: Stano

Postby spider » 03 Feb 2025 13:00

Je z nich najzložitejší, prepracovaný do detailov, diely sú na 18 stranách A3. Autorom je Adrian Wandtke, nakreslil tiež húfnicu K9 Thunder.
Tie zvýraznené časti viet mi veru nejdú dokopy. Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale ten pán nevie kresliť modely. Zatiaľ som od neho nevidel žiaden model pod obálkou Angrafu, kde by diely sedeli a nevyskytli sa tam nejaké väčšie chyby a nepresnosti. Nejaké chyby sa samozrejme dajú akceptovať a pochopiť, ale čím ďalej sledujem stavby jeho modelov, tým viac sa mi zastavuje rozum, ako toto môžu vôbec vydávať. Predlohy atraktívne, ale kvalita modelov je veru veľmi slabá. Žiadne betatesty, žiadne prezentácie postavených modelov, nič. Jednoducho x modelov ročne a len nech sa to predáva... Jáj ale som sa vytočil :haha:

Každopádne, pekná a zaujímavá predloha, držím palce a snáď sa ti to podarí úspešne dobojovať a zvládneš aj tie nepresnosti :big smile:
правда у воді не тоне і в огні не горить
Working on: KrAZ 255b

JozefS | 47

Postby JozefS » 16 Feb 2025 21:55

Menší postup s kolesami.
Hnacie kolesá sú zhruba 1,5 mm širšie ako pásy, našťastie som si to overil ešte pred skompletovaním kolesa, nasucho.

Pojazdové a napínacie kolesá sú rovnaké a skladajú sa z množstva dielov. Laserom rezané doplnky obsahujú len jeden diel( ten najväčší ), takže pracné podlepovanie a vyrezávanie ma neminulo.

Okrem toho chýba pár dielov, napr. diel 147, ktorých by malo byť 28, t.j. na každom kolese, je ich len 22.
Chýba aj diel 146b, sú nakreslené len biele, na podlepenie, mali by byť šedé. Musím ich nafarbiť.

Kárl777 | --

Postby Kárl777 » 17 Feb 2025 13:56

Ahoj,
podobný problém jsem zaznamenal u Angrafský Armaty. Pojezdová kola jsem přiložil na pásy a byli na šířku téměř stejně. :beat plaster:
Armata ted čeká až mně přejdou nervy.
Snad to hnací kolo bude u K2 jediný problém.
Každopádně to máš moc pěkný.

JozefS | 47

Postby JozefS » 03 Mar 2025 11:11

Pár dielov nesedí, pár dielov úplne chýba, ale kolesá sú hotové. Pevne verím, že to najhoršie je za mnou.
56 tenkých vnútorných krúžkov má mierne väčší priemer ako koleso. Zistil som to až po vyrezaní, tak putovali do koša. Namiesto nich som použil pásiky papiera, teda bežný postup pri lepení kolies. Matice v laserových doplnkoch neboli, podlepovať a vyrezávať sa mi to nechcelo. Nahradil som ich čiernymi maticami od Betexy, veľkosti 1,5 a1,8, nerozlepujú sa.

Pokračujem zavesením kolies.

OrasM | --
Name: Mirec

Postby OrasM » 04 Mar 2025 15:28

To je ako s kinder vajíčkom, každý diel je prekvapenie od autora, buď bude sedieť alebo nie, no väčšia šanca je že nebude. Ešte že nemám žiaden model od Angrafu. Aj keď ma lákali jeden čas.
Čo sa týka modelárskej práce tak sa s tým pasuješ bravúrne, držím prsty ;-)
Všetko je raz po prvý raz.

Helikoptéry nelietajú. Sú také škaredé, že ich zem sama odpudzuje.

Return to “Vojenská technika // Military Vehicles”