TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Pruski wagon towarovy G10 / Angraf / 1:25

Moderators: Fito, Oliver

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Pruski wagon towarovy G10 / Angraf / 1:25

Postby Fito » 11 Mar 2025 13:19

Si sem odložím že som včera začal, lebo som mal chuť na naozaj veľké diely.
Beckov postupuje pomaly, teraz nad ním potrebujem dumať a dobre mi padlo iba tak sa venovať niečomu inému.

Takže vagón, áno mal by sa zmestniť na podložku za BR86tku.
Origiňál Angraf, plus som zakúpil lasery lebo som lenivec.
Prvá vec, diely a strany vystrihovačky skontrolované, nechýba ani jedna strana ( pár dielov som na prvý kuk nenašiel ake to sú drobnosti)

Progres zatiaľ takto, v podstate iba vyrezané a podlepené základné najväčšie diely. Aby mali čas pekne vo veľkej knihe pod záťažou dokonale a teda hlavne rovno preschnúť.
Ty sklerotik!
Podlepené diely vagóna si dňa 10.3.2025 vložil do tej veľkej knihy Slavné plachetinice.
Kniha je naspodku kopy kníh v ľavej knižnici.
Nemáš za čo.
Vagón budem malovať, nehodilo by sa to za lokomotívu keby som ho spravil ako čistostavbu. Bude čiastočne otvorený, takže aj nejaký interiér bude.

Ešte premýšlam nad výmenou nárazníkov ( trochu mi tu v spojení s BR86 kolidujú historické epochy), vagón je ale iba asi o 20 rokov starší čo na železnici nie je veľa, no vtedy používali také z dnešného pohľadu subtilné strunové nárazníky, ktoré asi vymením za poriadne ( pravdepodobne použijem Luboschove z Plošinového vagóna SSy.
Uvidím keď to bude na kolesách a primerám to k sebe ako to pasuje.
Čo som zatiaľ meral tak výška stredu nárazníkov nad koľajnicou je 42mm na BR86tke, a presne približne zhruba toľko isto aj na vagóne. Realita ukáže.

...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

Paly | 38
Name: Paľo

Re: Pruski wagon towarovy G10 / Angraf / 1:25

Postby Paly » 11 Mar 2025 18:53

Toto je naozaj pekná predloha vagóna :still dreaming: . Dúfam, že model obsahuje aj jednotlivé dosky opláštenia na nalepenie, nech to má pekný, členitý povrch :P .
Live hard, ride easy.

Fito | 51
Admin

Postby Fito » 12 Mar 2025 13:51

Jednotlivé dosky tam nie sú, myslím že bude stačiť keď to preryhujem medzi doskami tak, ako je naznačené.
Až tak veľké fugy aby bolo vidieť dovnútra tam (asi) neboli.

Fito | 51
Admin

Postby Fito » 10 Jul 2025 21:45

Len tak bez chlebíka, toť fotky, čosi som zlepil na Hvedzárni, a čosi doma.

Tomasz | --
Name: Tomáš Wolanszký

Postby Tomasz » 17 Jul 2025 07:05

Už sa teším na ďalšie pokračovanie Fito ..zatiaľ vyzerá skvelo. A to čo si spomínal ešte vyššie nárazníky toho sa trošku obávam ja pri mojom či sadnú no verím že áno :big smile:

Fito | 51
Admin

Postby Fito » 28 Jul 2025 14:54

Tie narazniky - ja už som to videl aj niekde v reále, že nesedeli horizontálne a jedny boli nižšie, ale na modeli to vyzerá podľa mňa nepekne a určite sa budem snažiť ich spasovať tak, aby to bolo v osi.

Toť príprava vagóna, je to síce pár dielov, ale keďže vonku je leto tak sa k modelu dostávam iba občas.

Tu ešte celok, a nejaké detaily. Matice sú tam rôzne, lebo v priebehu lepenia som zistil že som minul 1.2mm od Drafmodelu, tak som plynulo prešiel na trošku menšie čierne od Betexy. Nič mi to nerobí.
Brzdičova búdka bola bez interiéru, ale tak okná spravím priehladné, tak dovnútra niečo doplním.
Akurát že neviem čo mal taký Brzdič v búdke ( teda okrem brzdy), dám mu tam nejakú stoličku aspoň, moc priestoru tam asi nemal teda...

Určite ste si všimli že nepíšem o chybách modelu. Nie je to preto že by tam neboli, ale preto že sa mi nechce písať dlhé texty.
Je to proste Angraf ako sa patrí.
A je mi to jedno, pretože to budem striekať.

Trak-Tor | 54
2K+
Name: Juraj

Postby Trak-Tor » 29 Jul 2025 09:51

Tak aspoň si mohol Brzdičovi otvoriť dvere, keď to už bude zabrzdené...
:P
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

Return to “Železničná technika // Railway”