pustil som sa do tejto klasiky a už asi 5 mesiacov po večeroch kúsok po kúsku dávam dokopy. Výrazne si pomáham Andrejovým reportom, ktorý je super spracovaný.
K vystrihovačke som si zakúpil aj laserom rezané diely kostry a pre istotu i dve kabínky.
Report
Koncom roka 2024 som sa väčšinou venoval výzbroji, je to dosť piplačka a keby som si to nechal na koniec, je dosť možné, že by bol Hind bezzubý.Okrem nosiča neriadených rakiet bola stavba celkom v pohode, bez komplikácií. Nosič rakiet dal trochu zabrať, treba sa tam pohrať s rúrkami aby sadli. Pár mi sadlo, pár ani nie.
Ďalšou časťou, ktorou sa bolo treba pretrápiť boli rotory. Hlavný rotor som vystužil 0,8mm drôtom. Konce sú zaliate v stredovej hlave sekundovým lepidlom. Vyzerá, že to udrží. Zadný je bez výstuhy.
Doplnil som hadičky rozmrazovania a nejaké drôtiky na efekt.
Potom som si skúsil pár oblých dielov
Papier som tu trochu stenčil aby dielce doliehali lepšie k sebe, aj tak to ale nie je úplne ono.
Kokpit a nákladový priestor je dosť obsiahla časť a zabrala zatiaľ najviac času. Oplatí sa podopĺňať detaily, lebo je to celkom dobre viditeľné aj na hotovom modely.
Nákladový priestor je možné nechať otvorený z oboch strán, ja som zvolil len jednu, i keď som uvažoval aj nad uzatvoreným s minimom detailov. No nakoniec som sa premohol.
Napasovanie plášťa treba pár krát vyskúšať na sucho a prebrúsiť. Išiel som postupne od nákladového priestoru smerom dopredu. Nad kabínou pilota mi to nakoniec nesadlo, asi to bolo treba viac zbrúsiť.
Pravá strana trochu a na ľavej hornej aj 1mm. Tam by sa mal nadpájať kryt kabínky, čiže buď to prekryje alebo tam bude treba zaretušovať.
Predná časť na nose. Chcelo by to tie deliace čiary nejak zaretušovať ale netrúfam si.