Video nie je, lebo Majster to spravil tak rýchlo ( a ešte k tomu potme a za chrbtom), že sme nestihli zareagovať.
Ale tu je návod ešte z čias, kedy sa Majstrovi chcelo písať príspevky :
1. Vyrežeš obe polovice vrtule
![]()
2. Aby spoje na vrtuli neboli príliš hrubé, zabrúsime trošku miesta, kde sa budú polovičky spájať. Bacha, aby sa ti nepodarilo pri tom pokrčiť diel
![]()
![]()
3. Pomocou niečoho okrúhleho dáš vrtuli taký predbežný tvar. Ja som použil ihlicu na pletenie
![]()
![]()
![]()
4. Časť vrtule, ktorá sa napája k vrtuľovému kužeľu nasliníme a tvarujeme na menšom polomere, aby sme dostali potrebný tvar
![]()
![]()
![]()
5. Ešte trošku potvarujeme, aby sme dostali hrany vrtule zhruba do roviny
![]()
![]()
6. To isté urobíme aj s druhou polovicou
![]()
7. Začíname lepiť od miesta, kde sa listy napájajú k vrtuľovému kužeľu. Postupne Zlepujeme po celom obvode vrtuľového listu. Ja to robím tak, že obe polovice spojím a hranu prejdem BCG. Bacha, aby si tak naozaj robil len na hrane, aby sa ti to nakoniec celé nesploštilo.
![]()
![]()
![]()
8. No a máme hotový vrtľový list. Ešte trošku doladíme tvar, aby bol, ako má. Niekedy zvyknem hranu ešte prebrúsiť veľmi jemným šmirgľom. Samozrejme, potom ešte zaretušujeme. Snaž sa ale trafiť aj odtieň "čiernej" aby to nesvietilo
![]()
![]()
HlavaXXII
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Vrtuľové listy
Moderator: iconmaster
- Robert Blaschke | 66
- Name: Robert
Vrtuľové listy
Hľadal som tento príspevok v tejto téme "Tipy a triky" , ale nenašiel som ho tu, tak som si dovolil ho sem dať ako samostatnú tému.