TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Apachi AH-64D-I 1:33 GPM

Moderators: Trak-Tor, Jolaus

Andrei59 | 62
Name: Андрей

Apachi AH-64D-I 1:33 GPM

Postby Andrei59 » 07 Jul 2025 11:31

Ahoj všetci bez meškania som sa rozhodol začať nový projekt a bude to Apache AH-64D-I. model bude spárovaný s MI-24, pretože tieto vrtuľníky sú najlepšie útočné vrtuľníky. Vrtuľník založený na AH-64 a vybavený radarom s milimetrovými vlnami nad hlavou bol označený ako AH-64D.
Navonok sa nová verzia líši hlavne vo väčších oddeleniach elektronických zariadení (avionika) na oboch stranách spodného trupu.
Kľúčovým prvkom avioniky je radar s milimetrovými vlnami Longbow. Tento radar, ktorý stojí 2 milióny dolárov, pracuje v troch hlavných režimoch: pozemné ciele (NC), režim sledovania terénu (MPM) a vzdušné ciele (VC). V režime NC posádka zobrazuje 45-stupňový sektor vľavo a vpravo od smeru letu. V tejto oblasti je automaticky detekovaných a klasifikovaných až 256 cieľov (do 54 km2) v dosahu do 10 km.
Rádiofrekvenčný interferometer (pasívny radar) umiestnený priamo pod radarom detekuje vyžarujúce objekty (T.J. radary protivzdušnej obrany). Automaticky sa vyberú najnebezpečnejšie ciele (SZK, protilietadlové delá), ktoré sa zobrazia na displeji systému riadenia paľby na primárne zničenie.
Iba 227 vozidiel, ktoré sa budú volať AH-64D Longbow, dostalo charakteristický okrúhly kontajner cez rotor s radarom milimetrového dosahu. Prvý vrtuľník s týmto systémom uskutočnil svoj prvý let 11.Marca 1991 a prvé spustenie Hellfire ATGM sa uskutočnilo v máji 1995.
Zvyšok, označený jednoducho AH-64D Apache, bude mať iba malý okrúhly uzáver nad hlavným nábojom rotora. Vnútorné zmeny sú radikálnejšie a v skutočnosti predstavujú vrtuľník v úplne novej úlohe centra počítačového bojiska. Formovanie tohto nového imidžu ovplyvnili dve okolnosti: zmena taktiky a vývoj palubnej elektroniky.
Hlavnou výhodou avioniky Longbow je, že v čase, keď helikoptéra dosiahne optimálnu výšku pre viacnásobný štart, už boli ciele z hľadiska dôležitosti identifikované a sú na ne namierené rakety. Avionika Apache, ktorá má schopnosť určiť rozdiely medzi protilietadlovými systémami a kolesovými vozidlami, ako aj inými cieľmi, výrazne zvyšuje schopnosť helikoptéry prežiť na bojisku.
AH-64D je vybavený novým identifikačným systémom priateľ-nepriateľ s milimetrovým dosahom, štandardizovaným pre všetky pohybujúce sa objekty od automobilov po helikoptéry a vojenské lietadlá, čo by malo vylúčiť možnosť útokov na ich jednotky. Podnetom na vytvorenie vyššie uvedených superkomplexných a ultra drahých elektronických systémov boli skúsenosti z vojny s Irakom. Najmä túžba vyhnúť sa divokému zmätku, ktorý prevládal počas ofenzívy pozemných síl protiirackej koalície. Možno to bola jediná vojna v histórii, keď straty z ich vlastných lietadiel a delostrelectva prekročili straty z nepriateľskej paľby! Aby sa to v budúcnosti eliminovalo, v elektronike ISMS je k dispozícii niekoľko režimov: zakázané sektory, deliace čiary.
V súčasnosti je Apache jednou z najbežnejších útočných helikoptér na svete. Celkovo bolo vyrobených asi tisíc kópií. Model AN-64 rôznych modifikácií je v prevádzke s viac ako desiatimi krajinami v rôznych častiach sveta. V tejto helikoptére dokázali inžinieri najúspešnejšie skombinovať všetky bojové vlastnosti súčasných útočných vozidiel.
Motory : 2 GTD General Electric T700-GE-701C s kapacitou 1 417 kW, Zjednotené s vojenským dopravným vrtuľníkom UH-60
Výzbroj: jedno 30 mm reťazové Delo M230 s 1200 nábojmi
bojové zaťaženie - 771 kg na 4 závesných jednotkách:
16 (4x4) ATGM AGM-114D Longbow Hellfire alebo
4 PU M260 alebo LAU-61 / A C 19x70 mm NUR CRV7 alebo Hydra70,
4 UR vzduch-vzduch AIM-92 Stinger alebo AIM-9 Sidewinder, Mistral a Sidearm ,
Inštalácia UR Starstreak je možná
Na začiatku práce na projekte je len pôvodný časopis.
Je mi ľúto, že nehovorím dobre po slovensky
Koľko ľudí, toľko názorov

LaBa | 45
Name: Ladislav Bachorec

Re: Apachi AH-64D-I 1:33 GPM

Postby LaBa » 07 Jul 2025 11:44

Ty si nasadil teda riadne tempo. Teším sa na ďalší parádny report.

Brzdič | 40
2K+
Name: Ondra

Postby Brzdič » 07 Jul 2025 20:37

Na tohle se moc těším, taky ho mám v archívu a už jsem po něm pokukoval. Ať se stavba daří.

Andrei59 | 62

Postby Andrei59 » 08 Jul 2025 10:23

Ahoj všetci takže pre Apache bola vytvorená a zostavená základňa kokpitu a rám strednej časti trupu. Pokiaľ ide o základňu kokpitu, podlaha je dosť čierna a musíte sa veľmi snažiť vidieť a načrtnúť línie skladania. Podľa rámu je potrebné okamžite prilepiť vodiacu os náboja hlavného rotora D. 7d.vyhľadávanie v celom zásobníku dáva negatívnu odpoveď, vlastnú výrobu. Obdĺžnik je 19x18 mm, kde 18 mm je výška valca. Neexistujú žiadne vzory zasklenia, nie kritické, ale existuje sediment, aj keď tieto vzory sú prítomné vo videu testovacej zostavy od autora, aj keď existuje jednoduchý Apache a nie longboy

Andrei59 | 62

Postby Andrei59 » 10 Jul 2025 09:46

Ahoj všetci práca na projekte Apache pokračuje. Toto je výsledok ďalšej fázy. Stredná časť a chvostový výložník sú vytvorené, zostavené a Spojené. Vo fáze montáže chvostového ramena odporúčam prilepiť D. 75B do sekcie 10. Časť 75 bude nainštalovaná na mieste neskôr, po inštalácii D. 59.

Robert Blaschke | 66
Name: Robert

Postby Robert Blaschke » 10 Jul 2025 12:28

Super :victory:

Andrei59 | 62

Postby Andrei59 » 11 Jul 2025 14:36

Návrat k téme D. 7d. priznávam svoju chybu, podrobná štúdia listov časopisu odhalila prítomnosť tohto detailu na liste 3

Andrei59 | 62

Postby Andrei59 » 19 Jul 2025 09:35

Ahoj všetci práca na projekte Apache pokračuje a toto je výsledok ďalšej fázy. Začalo sa formovanie kokpitu. Je nainštalované zariadenie. Pár slov k tejto fáze. Nelepil som detaily priezorov, ako navrhuje autor na zadnej strane, farbou, boli jednoducho tónované, aby sa uľahčilo vytvorenie profilu.

Andrei59 | 62

Postby Andrei59 » 22 Jul 2025 16:24

Ahoj všetci práca na aktuálnom projekte bude pokračovať a toto je výsledok ďalšej fázy. Sedadlá pilota boli vytvorené, zmontované a inštalované na ich miestach a do priečky medzi kokpitmi bolo nainštalované sklo. Priložený súbor obsahuje šablónu zasklenia. Skenovanie A4 bez spracovania

Andrei59 | 62

Postby Andrei59 » 27 Jul 2025 07:39

Ahoj všetci práca na aktuálnom projekte bude pokračovať a toto je výsledok ďalšej fázy. Plášť trupu bol dokončený a na jeho miesto bol nainštalovaný kokpit.

Return to “Letecká technika // Aircrafts”