TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Tatra 815-7 CZS 15 Triton, 1/100, FDS

Moderator: developer10

LuPa | 50
Name: Lubo

Tatra 815-7 CZS 15 Triton, 1/100, FDS

Postby LuPa » 31 Jul 2025 13:38

Nedavno som sa pustil do tejto nezvycajnej Tatry. Je to limitovana edicia od FDS z roku 2022, ja som ho dostal ako sucast ocenenia v modelarskej sutazi na stranke http://www.minimodel.sk (Dakujem aj touto cestou esteraz :wink: .
Model ma rozsah 1x A4 + navodna kresba.
Zacal som ramom a centralnou rurou, nasledovala kabina.

LuPa | 50

Re: Tatra 815-7 CZS 15 Triton, 1/100, FDS

Postby LuPa » 04 Aug 2025 22:48

Este doplnim, ze ram a podlahu kabiny som zvnutra podlepil balzou kvoli pevnosti.
Prilepil som prednu a zadnu cast karoserie, nasledovat budu este diely prednej kapoty,napravy a doplnky.

LuPa | 50

Postby LuPa » 06 Aug 2025 22:09

Dokoncil som prednu kapotu a napravy. Diely 9 a 10 asi nebudem lepit zospodu naprav, nevidim ich zmysel.

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 07 Aug 2025 00:19

Ahoj Ľubo, nádherný výber, ale o to náročnejší. Ale pasuješ sa s ním dobre, škoda že som tu nestihol byť skôr, dal by som Ti radu aj ku kapote, tá je celkom kritická, lebo tam nie je ani jeden pravý uhol, skoro ako na celom aute… Šípim, že si aj ty krútil hlavou nad konštrukciou, chýba ti tam jeden ohyb a tým pádom sa to posunulo mimo hranu. Nič si z toho nerob, ja som tie kapoty skladal sedemkrát kým sa našiel najschopnejší tvar, aby bol ten výzor predku tak drsný ako v skutočnosti… Ale už Ti do konca nechýba veľa, a hlavne tie menej náročné detailné veci, s ktorými Ty určite nebudeš mať problém. No a s tými dielmi podvozku si nelám hlavu, Frenky ich používa najmä kvôli polohe polosí a niektorí frajeri to využívajú ako držiak pre pohyblivé polosi, ja to mám ako pomôcku pri fixácii geometrie najmä pri viacnápravách. Takže je to taký diel nediel :D
Ale teším sa na pokračovanie a výsledok! Trim še
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

LuPa | 50

Postby LuPa » 07 Aug 2025 20:13

Dakujem za info a povzbudenie, Peto :wink:
Co sa tyka tvarovania dielov prednej kapoty, nemal som problem pochopit to a az na velky odstup od predneho okna sa mi vcelku podarila. Len prezrad, ktory ohyb mi tam este chyba? :)
Jedine fotky modelu som nasiel na https://www.kartonbau.de/forum/thema/47 ... 15-triton/

developer10 | 41

Postby developer10 » 08 Aug 2025 08:22

Čauko, ten odstup od skla som si nevšimol, mne to vyšlo pekne, v galérii mám testovačku aj vo zväčšenej mierke, takmôžeš mrknúť aj tam. Inak popravde som si myslel, že tú nerovnú kresbu na kapote Frenkye odstránil a ľaľa ostala, čo už. Ten chýbajúci ohyb je ten malý trojuholník za prednými svetlami, mal by ísť po linke toho reflexného pásika, aby ti lícovalo pekne svetlo s blatníkom a dostalo to ten nasrdený výraz. Ale inak aj bez toho je to parádny kúsok a teším sa na finále. Trim še

...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

LuPa | 50

Postby LuPa » 12 Aug 2025 20:32

Pre mna netradicna Tatra je hotova a paci sa mi. Vahal som aj nad modelovejsim pozdvozkom a ramom, ale nechcelo sa mi donho tentokrat...
Model som dokoncil spodnymi stupackami (pouzil som uplne vlastne diely na ne), zrkadlami (tak isto) a kolesami. Ich bocnice som prvykrat rezal kruzidlom Olfa a velmi sikovne sa s nim robi.
Este doplnam, ze sa jedna o model zo serie Limited Edition, cislo 29, rok vydania 2022.

developer10 | 41

Postby developer10 » 13 Aug 2025 08:39

Veľmi pekná prácička, gratulujem ku dokončeniu, aj u mňa má táto mašina špeciálne mniesto, je to úplne iná "tatrofka" ako ostatné Tatry a ten dizajn je skrátka šmakocinka. Teším sa na ďalší hasičský výtvor! Trim še

PS: šicko najsamfasalepše ku meninkom ;)

LuPa | 50

Postby LuPa » 13 Aug 2025 21:19

Dakujem, Peto, aj k meninovemu zelaniu :victory:
Ano, aj dalsi bude z "partie" ako spominas a lepil si ho...uz je na stole :wink:
Pri tomto modeli som dost vyuzival lupu, hlavne pri ryhovani a hned sa mi lepsie a istejsie robilo.

Return to “Minibox // Minibox”