TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

figúrky Among Us/ 3D tlač/ free

Moderators: Oliver, toudi_sk

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

figúrky Among Us/ 3D tlač/ free

Postby toudi_sk » 28 Aug 2025 19:55

Na hvezdárni sa ma developerov Filip pýtal, či by som mu nemohol vytlačiť "amongasáka", chvíľku mi trvalo, kým som pochopil, čo po mne chce, je to online videohra so štylizovanými figúrkami.
Hrajte online alebo cez miestne WiFi so 4 až 15 hráčmi, keď sa pokúsite pripraviť svoju vesmírnu loď na odlet, ale pozor, pretože jeden bude podvodníkom/ impostorom zameraným na zabitie všetkých!

Posádky môžu vyhrať splnením všetkých úloh alebo objavením a hlasovaním podvodníka/ impostora z lode.

Podvodník/ impostor môže pomocou sabotáže spôsobiť chaos, čo umožní ľahšie zabitia a lepšie alibi.
Po chvíľke pátrania na nete som objavil celkom podarené figúrky na stránke Printables

Medzi nami, členmi posádky, nie je jednotný štýl a zo všetkých modelov, ktoré som našiel, ani jeden z nich presne nezodpovedal tomu, čo som mal na mysli, keď som premýšľal o Among Us Crewmates.
Tak som sa rozhodol vytvoriť si vlastný.
Najprv som chcel vytvoriť realistickú verziu a zároveň zachovať celkový tvar. Ale každý detail, ktorý pridáte, uberá z tohto charakteristického tvaru. Nakoniec som si dovolil umeleckú slobodu len s podvodníkom/ impostorom.
Najprv som mu vytlačil 18cm vysokého

postupne to zmenšil až na 10cm, lebo tlač trvala dlho.

žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Re: figúrky Among Us/ 3D tlač/ free

Postby toudi_sk » 29 Aug 2025 07:58

kamarátove deti z Brna tiež hrávali Amon Us, bežalo to hádam aj na drevenom počítadle, ale potom dali update a teraz to má vraj problém utiahnuť aj mobil, ale figúrky sa im páčili, tak som im ich pár spravil, najprv 10cm vysoké, potom som znížil štandard a spravil ich v origo veľkosti cca 6cm, pretože 10cm sa tlačila 4h:10min a 6cm 1h:40min

potom som začal uvažovať aj nad impostorom, ale nemám modelárske farby, tak som ho skúsil "vymaľovať" priamo v prusasliceri

prvý pokus o tlač nedopadol najlepšie, pretože zuby sú dosť malé a utrhol som ich pár pri odstraňovaní podpor, vyzerá, akoby dostal paradentózu

[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 31 Aug 2025 14:53

Našiel som modifikované súbory tých amongasákov, čo upravil iný užívateľ, tam bol impostor delený na 4 časti, tak som ho skúsil vytlačiť a vyzerá to oveľa lepšie, hlavne preto, lebo zuby sa tlačia smerom hore bez podpor, nevýhodou je trup delený na viac častí, ale narobil som tam aspoň diery a spojovacie kolíky, aby to bolo voči sebe centrované

Tu už celá smečka putovala do Brna

Odohráva sa to teda na lodi Skeld, tú dokonca jeden maniak vymodeloval v 5. veľkostiach, 1:1000 - 7.5cm, 1:500 - 15cm, 1:350 - 22cm, 1:200 - 38cm, 1:160 - 48cm, 1:80 - 96cm no a nakoniec v mierke 1:40 je loď dlhá 1.8m, tá sa dá vytlačiť na veľkej tlačiarni , lebo diely sú veľké 35cm, dokopy je to asi 80 dielov s plným interiérom, ak sa vytlačia figúrky vysoké 26mm, tak sa tam zmestia akurát, ako do domčeka pre bábiky...

Chalanom sa figúrky páčili, dostal som požiadavku na ďalších 2 impostorov a či by sa dalo vytlačiť aj pár kusov v polovičnej veľkosti.

To som poňal ako výzvu, zhromaždil filamenty a začal tlačiť.

Mám aj fosforeskujúci filament a celkom pekne v tme svieti.

Medzitým som pozeral, aké rakety okrem Skeldu sa vyskytovali v hre, no moc som toho nenašiel, výsadkový modul, kde ma pobavila cena, lebo oveľa komplexnejšie modely sa dajú zohnať zadarmo, lietajúci vrtulový stroj a nejaké UFO, čo som sa rozhodol skúsiť vymodelovať, ale to bude treba ešte poladiť, aj veľkosť, aj proporcie, aj umiestnenie figúrok.

UFO bude asi robené na veľkosť 3cm vysokých panákov, čím sa teda dramaticky zmenší jeho veľkosť.

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 08 Sep 2025 17:41

Nakoniec som sa rozhodol, že figúrky budú v strede, tanier sa bude otvárať na 2 polovice,
kupola bude prilepená na vrch, aby sa to dalo lepšie uchopiť a pootočiť.

Samotný bajonetový uzáver som si sprosto privlastnil zo stránky Spectrum Filaments, kde sa dá stiahnuť zadarmo súbor,
vytlačia sa 2 polovice cievky, medzi to sa vloží filament, pootočí, zamkne a vybavené.

Zmestí sa tam 6 figúrok a možno aj v 2 poschodiach, takže sa bude zasa prerábať a testovať, pretože sa to
aj dosť zle otvára, polovice držia pri sebe a nieje to ako poriadne uchopiť a oddeliť od seba.

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 10 Sep 2025 21:05

čo to som pošpekuloval, figúrky sa zmestia v 2 poschodiach, akurát horné budú zasahovať do kupole, to budem musieť vymyslieť nejaký závit asi, alebo skúsim niečo pohľadať na internetoch

spodok bude mať nožičky, ktoré budú zasahovať do kruhu, aby sa neotáčal a lepšie držalo lepidlo

po obvode budú kupole podľa predlohy, rámik okolo bude z fosforeskujúceho filamentu, podobne ako hrana taniera, tá bude na spodku, aby bolo za čo chytiť spodnú polovicu a dala sa ľahšie oddeliť od vrchu

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 15 Sep 2025 11:52

Spodok má nožičky, vrch vyduté okienka, takže sa to bude dať otvoriť uchopením za to, takže nebude treba pevne prilepená kupola
Tá bude na závit z kruhovej nádoby, čo som našiel na thingiverse, aj veľkosť pasovala.

https://www.thingiverse.com/thing:5180537

Okienka som nastriekal lesklým lakom.

UFO vytlačené, pridal som ešte svietiacu podložku pod kupolu, závit bol príliš dlhý.

Treba ešte pár úprav a bude to dobré, konkrétne rámiky na okná dám tlačiť vodorovne, tieto boli tlačené šikmo na stojáka a nemá to dobrý/ hladký obvod a do vrchu som zasunul poschodie, ale spravil som malý úkos a prepadáva dovnútra, takže aj to prerobím.

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 16 Sep 2025 09:49

Ako niektorí si poviete že taková blbosť ale ono to tým deckám naozaj robí veľkú radosť a my "neznalí problému" môžme len hlavou krútiť nad ich svetom. Týmto chcem verejne poďakovať Toudimu za super narodeninové prekvapenie pre krpatého!

Ešte v tom obklúčení chýbajú tri multicolour kúsky, ktoré stihol rozdať, ale klobúčik dole a ďakujem ešte raz! Trim še
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 19 Sep 2025 20:51

tu je celá jeho várka

tí dvaja pidižvíci sú vysokí 3cm, objednal som aj termofilament, pri 30°C je skoro biely, keď sa dá do chladničky, tak je červený

brňákom som vytlačil celú farebnú paletu

a asi mám pocit, že je málo farebných variánt, tak som si začal navrhovať aj maskáče

a fantóma, len nemám toľko odtieňov čiernej, tak som mu spravil modrý oblek

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 29 Sep 2025 16:00

vyskúšal som aj dúhový filament, každé UFO iné

a budem pokračovať v tvorbe a tlači ďalších pidižvíkov

Return to “3D tlač”