TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Kolesový nakladač Kramer 5050 / Ladislav Jakubčo, Fifík / 1:25

Moderators: iconmaster, braintech

mineraly | 50
Name: Rastislav

Kolesový nakladač Kramer 5050 / Ladislav Jakubčo, Fifík / 1:25

Postby mineraly » 05 Sep 2025 09:03

Zdravím priatelia. Tentokrát vám predstavujem model nakladača, ktorý vyšiel v časopise Fifík vo februári tohto roku (2025). Niekoľko zaujímavých informácií o tomto stroji podľa umelej inteligencie.

Kramer 5050 je kompaktný kolesový nakladač, poháňaný dieselovým motorom Yanmar 4TNV88C, s maximálnym výkonom 34,3 kW a objemom lopaty 0,45 – 0,85 m³. Tento stroj má prevádzkovú hmotnosť 2685 kg, nosnosť 1360 kg a maximálnu rýchlosť až 30 km/h. Medzi jeho kľúčové vlastnosti patrí vodou chladený motor, systém vyrovnávania lopaty (float position) a stabilizátor zaťaženia.

No a niečo o ňom na stránkach Fifíka: http://www.fifik.sk/vystrihovacky-koles ... r-2025-267

Model za radí medzi Fifíkovými medzi náročnejšie. Je vytlačený na dvoch stránkach časopisu. Obsahuje niekoľko zaujímavých poprehýbaných a oblých dielov. Chválim autora za úplnú presnosť, všetky diely krásne do seba zapadajú. Stavbu modelu som začal podvozkom, neskôr kabínou, krytom motora, lopatou. Skončil som nakoniec zdvíhacím mechanizmom. Pôvodne som skúšal urobiť lopatu pohyblivú, ale nakoniec som siahol po osvedčenom z lepení napevno.

Retuš, ako to už chodí vo Fifíku bola náročnejšia, aj v tomto prípade je papier pomerne rozpíjavý. Tak teda, ako sa podarila, tak sa podarila. Stavba tohto pekného modelu mi trvala štyri večery. Dovidenia pri ďalšom modeli z Fifíka.

mineraly | 50
Name: Rastislav

Re: Kolesový nakladač Kramer 5050 / Ladislav Jakubčo, Fifík / 1:25

Postby mineraly » 05 Sep 2025 09:04

Model.

OrasM | --
Name: Mirec

Postby OrasM » 09 Sep 2025 07:28

Je vidieť že sa retuš rozpíja. Mám podobné skúsenosti ale na inom modeli. Pekne zlepený model a je dobre vedieť, že všetko sedí. Dobrá práca ;-)
Všetko je raz po prvý raz.

Helikoptéry nelietajú. Sú také škaredé, že ich zem sama odpudzuje.

Matus R | 44
Name: Matúš Rybár

Postby Matus R » 30 Sep 2025 09:14

No škoda toho rozpitia ale inak pekne polepené :)

Return to “Stavebné a iné stroje // Construction & Other Machinery”