TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Benetton Camel B190B / Mega Graphic / 1:24

Moderator: iconmaster

LuPa | 50
Name: Lubo

Benetton Camel B190B / Mega Graphic / 1:24

Postby LuPa » 15 Sep 2025 22:46

Tesne po skonceni miniboxu Tatra som sa pustil do dalsieho modelu F1, tentokrat stary Benetton B190B vydany v roku 2000. Je moznost zvolit si jazdcov R. Moreno alebo N.Piquet. Model ma detailne spracovany motorovy priestor. Mam v plane dokoncit ho do sutaze v Nitre :wink:
Prva etapa boli brzdy, kolesa a matice.

Image

LuPa | 50

Re: Benetton Camel B190B / Mega Graphic / 1:24

Postby LuPa » 21 Sep 2025 21:25

Druhym celkom je podvozok s motorom.Zacal som podlahou a aktualne sa cinim na motore a zadnej naprave.Diely doteraz bez problemov sedeli a pomaham si obcas aj fotkami modelu na internete.Polovice podlahy som vzajomne zlepil tycinkovym lepidlom. Rovnakym aj podliepam vacsinu diely.

Image

LuPa | 50

Postby LuPa » 27 Sep 2025 11:57

Motor so zadnou napravou a drziakom kridla je hotovy.Diely sedeli bez problemov. Pri osadeni kolies este doplnim pruziace vzpery.Vyzera, ze sa mi trochu skrutil drziak kridla ked som dal prednost vodorovnej polohe dosadacej plochy pre kridlo.
Nasiel som jednu chybu v navode: nie su tu spomenute vedenia, diely c. 64 a 65.Su z drotu a treba ich lepit este pred prilepenim zbernych vyfukovych potrubi 66 a 68, kedze su pod nimi.Na dokoncenom modely ich asi nebude uplne vidiet.

mr.S | 38
Name: Martin S.

Postby mr.S » 27 Sep 2025 19:18

Krásna robota, tie hadičky a drobotina, nádhera :dribble: Tieto oldschool modely majú svoje čaro, tiež mám obe tieto verzie v archíve :still dreaming: Škoda len toho ofsetu, v laseri na tenšom papieri by tá farebnosť krajšie vynikla :still dreaming: Pán Antonický to proste s návrhmi tých detailních dielikov vie :victory:

LuPa | 50

Postby LuPa » 28 Sep 2025 19:00

Dakujem :wink:
Uz dlho som nerobil s offsetom a ma to super vyhodu, ze neopadava farba. Hrubka papiera mi vyhovuje, aj ked je to kusok hrubsie ako laserove co mam.
Z tretej etapy som zatial zlepil predok s napravou, doladovat ju budem az pri lepeni kolies. Aj nadalej chvalim presnost dielov aj postup lepenia.

LuPa | 50

Postby LuPa » 02 Oct 2025 22:04

Postupne som zlepil cely kokpit a doplnil nadrz dozadu. Celok som nalepil na podlahu.Trosku bolo treba doladovat diely aby to sadlo vzajomne.

majo | 35
Name: Marián

Postby majo » 03 Oct 2025 06:09

Pekná robota, super Ti to ide, len tak ďalej. :wink:

"Ži preto, aby si niečo dokázal.
Dokáž niečo, aby vedeli, že si žil."

LuPa | 50

Postby LuPa » 05 Oct 2025 22:07

Dakujem, Majo :big smile:
Poslednym celkom su doplnky v motorovom priestore, kridla a kryt motora.
Aktualne mam hotovu elektroniku, vstupy sania a okruh chladenia.Rurky su z tyciniek priemeru 1,5mm z Aliexpresu, kable su nitky impregnovane Herkulesom.

LuPa | 50

Postby LuPa » 12 Oct 2025 22:30

Nasledoval odnimatelny kryt motora,kridla a doladovanie celeho modelu a doplnanie pripravenych doplnkov.
Diely c.48 v kridlach = drotiky co drzia vodorovne plochy o bocnice som vzadu iba obmedzene pouzil lebo som ich nevedel dostat pri lepeni do druhej zvislej bocnice.Nie je nutne ich pouzit a ani vidno ich vobec nebude.Vpredu pomohli.Vzpery zadneho kridla = drot c.66 ktory je zaprety do krytu motora som musel skratit o cca 5mm, to bola tusim jedina nepresnost modelu. Nie uplne mi vysiel prechod medzi ochrannych oblukom a krytom motora v mieste kamery.Model ako celok sa velmi dobre lepi.

majo | 35
Name: Marián

Postby majo » 13 Oct 2025 06:32

Gratulujem k dokončeniu. Pekná práca, čo bude ďalšie? :big smile:

"Ži preto, aby si niečo dokázal.
Dokáž niečo, aby vedeli, že si žil."

Return to “Športové vozidlá // Racing Cars”