TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Leszek Góra nás opustil

HlavaXXII | 50
Majster - Kráľ lietadiel
Name: Marek

Leszek Góra nás opustil

Postby HlavaXXII » 07 Oct 2025 14:24

Bohužiaľ z Poľska prišla smutná správa, že nás vo veku 75 rokov opustil Leszek Góra, ktorého mnohí z nás poznali ako predajcu ale aj aktívneho vystavovateľa modelov na našich modelárskych súťažiach. Určite veľa archívov ukrýva modely, ktoré sme si zakúpili u neho.
Spolu s Trak-Torom sme sa ešte pred dvoma týždňami s Leszkom rozprávali v Przeciszowe, zaželali mu veľa sily a vtedy som netušil, že za dva týždne budem písať tieto slová.
Spomeňte si na neho, keď budete dnes sadať za svoje modelárske stolíky, alebo listovať v archíve...

Česť jeho pamiatke!
Q: nemozem spravit len tak zeby dobre bulo...musi byt najlepsi

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Re: Leszek Góra nás opustil

Postby Fito » 07 Oct 2025 15:47

Nuž, škoda takého človeka.
Od roku 2008 nás pravideľne zásoboval modelmi, a keď som to tak narýchlo v starých zoznamoch spočítal tak nie že stovkami modelov, ale tisíckami....
Keď sa raz bude písať kronika papierového modelárstva na Slovensku, tak Leszek tam isto bude mať svoju samostatnú kapitolu.
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

sony | 41
2K+
Name: Martin Seemann

Postby sony » 07 Oct 2025 16:02

Leszek Góra bol človek, ktorý pre papierové modelárstvo urobil veľmi veľa... organizoval záujmové krúžky, súťaže, výstavy. Pre mládež bol skvelý mentor.
So svojimi priateľmi často zavítali na akcie do Čiech a na Slovensko.
Pamätám si, keď sme sa prvýkrát stretli na modelárskej akcii Bulldogfest v Liptovskom Hrádku niekde okolo rokov 2002-2004, doniesol veľmi veľa žiackych, juniorských ale aj seniorských modelov.
Všetci sme pozerali na kvalitu výtvorov s otvorenými ústami a šok tým nekončil. Celé orgie začali, keď Leszek so svojimi kolegami z Poľska začal otvárať krabice s poľskými modelmi.
Míňali sme peniaze, pýtali sa ako lepiť systém "na hranu" lebo do tohto času sa väčšinou lepilo "na záslepky". A o rok, dva sa aj na Slovensku začali ukazovať na akciách kvalitne postavené modely už od slovenských modelárov.
Leszková kalkulačka sa stala pojmom.
Bol to pán človek a rád som ho poznal, som vďačný, že som mal s ním možnosť pred dvomi týždňami v Przeciszowe prehodiť pár viet.
R.I.P
Papierový člen plastikového klubu

juraj_ziacik | 43
Name: Gergej

Postby juraj_ziacik » 08 Oct 2025 21:50

Česť jeho modelárskej pamiatke. Samozrejme aj ja mám od neho niekoľko zakúpených modelov a určite na neho nezabudnem. Nech žije naveky tento papierový modelár!! :) :big smile:
Hey Hou, Let´s Go!

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 09 Oct 2025 20:47

Hoci ja veľa modelov nekupujem, ale vždy som sa rád prehrabal v jeho krabiciach v Nitre.
Nech odpočíva v pokoji.

labyrint | 63
Name: Igor Tomášik

Postby labyrint » 10 Oct 2025 08:57

...R.I.P
...a tichá spomienka na stretnutia na výstavách a na jeho úžasné modely architektúry.
http://www.papirovemodelarstvi.cz/phpBB ... p?p=120422
...sú rôzne spôsoby ako nájsť správnu cestu ;-)

Return to “Rest room // Rest Room”