tak som obdržal za pomoc s kolieskami ku kanadéru platený 3D model kresadlovej pištole, kde je teda modelov viac.
Vyzerá na prvý pohľad celkom reálne a autor hneď varuje, že je vhodné si pozrieť zákony danej krajiny, aby si ju niekto náhodou
nepomýlil s reálnou zbraňou, preto ju má on vytlačenú fialovo zlatú. Okrem tlačených dielov treba ku zloženiu základnej verzie
kúsok filamentu, čo sa nacvaká na potrebné dĺžky, 3ks gumičky (ako sa kedysi strihali z bicyklovej duše) priemer 32mm
a 11 skrutiek M5 v rôznych dĺžkach (v návode je presný zoznam). On používa klasické skrutky s valcovou hlavou, čo nevyzerá 2x pekne,
ale rozhodne lepšie, ako niektoré kusy, čo predávajú už kompletne vytlačené a skompletované na ETSY za 70 - 150€, kde dávajú hlavu
na krížový PHILIPS, hlavne to bije do očí tu, v popise bolo, že teraz si už vie predstaviť hračky pre deti Ludvíka XVI.
Strieľa sa z toho tak, že sa najporv nabijákom zatlačí piest, potom sa vloží a dotlačí NERF náboj, natiahne sa kresadlo
(ale to je len pre oko, strieľa aj bez toho), zamieri a vystrelí.
Základ je stred so spúšťou a kresadlovým mechanizmom, ku ktorému sa zozadu priskrutkuje pažba, teda krátka rúčka, dlhá rúčka
a 2 typy pažby na zapretie do pleca, obyčajná a "fancy", teda ozdobná s kovaním, pre poriadok treba uviesť, že krátka/ dlhá rúčka
má 2 typy zakončenia*, obyčajné a s krúžkom na zavesenie a ešte môže byť na boku tela namiesto dosky klip na zavesenie.
To by bola prvá polovica, nasleduje cca 7 druhov hlavní zoradených podľa dĺžky od najkratšej...
krátka pištoľová*, so sekerkou, osemboká, jazdecká, karabína, mušketa a elastická mušketa (nech je to čo chce,
tam som sa ešte nedostal, možno sa dá predĺžiť na ľubovoľnú dĺžku)
chudák tlačiareň teda
odkaz na stiahnutie súborov
pre predstavu dávam aj video, ako sa to skladá
len podotýkam, že spravil viacero modelov, o. i. s kolečkovým zámkom, luntovú, hákovnicu, ručný mažiar, dokonca aj francúzky
kanón z napoleonských čias a aj námorný kanón ::píska si::
podľa návodu som vytlačil časti uvedené ako prvé, teda stred s mechanizmom a on musí mať nejakú inú tlačiareň, tuším Endera,
pretože to má neuveriteľné vôle, všetko tam vakle a kresadlo cvaká, akoby sa mu nechcelo, tak sa obávam, že budem prekresľovať,
veľa prekresľovať a to sa dostávam k tým hviezdičkám*, čo som dal k zakončeniu rúčky a krátkej hlavni, pretože si pravdepodobne
spravím viac variánt zakončenia a rozhodne si chcem spraviť aj kratšiu hlaveň, ako je tá krátka, mala by sa dať bez problémov
skrátiť o niekoľko centimetrov, uvidím ako to bude s predpažbím, to je zakrivené, no veď uvidíme
zatiaľ pištoľ a konverzná sada na sekeru