TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Terminator - Endoskeleton hand /Spendlik/ 1:1

Moderator: WanRayen

tata | --
Name: honza

Terminator - Endoskeleton hand /Spendlik/ 1:1

Postby tata » 10 Dec 2009 22:31

Dovolte mi představit projekt Endoskeleton hand 1:1 (pracku terminátora) z filmu Terminátor 2 Judgment Day
Na začátku musím říct že ruka je SOLO model a neplánujem pokračovat ve zbytku Endoskletonu !!!!
Na tomto projektu pracujem dva .. Ing.Špendlik ..kterého znáte jako tvůrce špičkového modelu (Warhammer 40K Space Marine Dreadnought ) který model komplet. zpracoval jak do 3D podoby viz. foto tak i následně rozložil do šmikajdy kterou následně Já dávám dohromady
Model má zatím cca 10listu A4 přibudou asi ještě dva + nějaké návodovky které zatím nejsou ..
Obtížnost bych viděl na 5/5 a to hlavně díky pohyblivým prstům a zatím chybějícím návodovkám
Tisk na 160g díly jsou lepeny natupo
Model bude jen v bílé barvě
Vystřihovánka bude FREE

Během týdne se pokusím reportovat postup stavby až do stavu v jakém je ted. Nějaká prezentace už proběhla tadya tady.
Ještě musím poděkovat Špendlikovi za ochotu pustit se do tohoto projektu který na začátku vypadal jako taková oddechovka co bude za týden nakreslena ale nakonec se z toho vyklubal dost náročný model na kterém už pracujeme z přestávkama víc než pul roku A doufáme že bude k vidění v Brně 2010

Ing. Spendlik

Ešte prispejem aj ja troškou slov na začiatok.
Tento model bol pre mňa niečím úplne novým. Dôvod je jednoduchý, nikde som nenašiel žiadne nákresy, troj-pohľady alebo aspoň približné rozmery ruky. Takže ostávalo jediné, buď voľné 3D modely alebo fotky.
Ako prvé sme s Tatou rozmýšľali nad použitím voľne dostupných 3D modelov samotného Terminatora z internetu. Následne som však tento postup zavrhol, buď boli modely príliš jednoduché, buď boli rozdielne ako je predloha alebo z nich nebolo možné spraviť papierový model.
Tak som sa pustil do hľadania aspoň akých-takých podkladov a našiel som dve stránky, ktoré mi výrazne dopomohli k tomu, aby model vyzeral dnes tak ako vyzerá. Obe stránky popisujú stavbu plastikového (rezinového?) modelu od Frontiers models.
Terminator Files
The Diary of T-800 Arm
Hlavne druhá stránka je plná fotiek, ktoré sú na nezaplatenie. Podľa týchto fotiek som sa pustil do tvorby 3D modelu a na moje počudovanie sa ruka podobá na tú z filmu. Model je klasicky spracovaný v Rhinoceros (v4 EDU, plus som pri tomto modely použil zásuvný model Driving Dimensions). Model je hotový asi tak na 80%, chýbajú už iba piesty vedúce k jednotlivým prstom. Následne "už len" návodovku, očíslovanie a môžeme ísť online a free.

Už je to len na mne a na dokončení 3D modelu, takže držte Tatovi palce nech ma k tomu dokope.
A do Brna stíhame určite...

Image

Download ---- https://www.dropbox.com/sh/r9xbbcwsggyc7j6/6YY8oYvk16 ----
Zatím aspon takto budu se snažit sem nalinkovat další fotky a postup stavby :)
Last edited by tata on 13 Jan 2013 19:28, edited 1 time in total.

tata | --
Name: honza

Re: Endoskeleton hand 1:1

Postby tata » 10 Dec 2009 22:37

Image Image Image Image Image
Image Image Image Image

Otestoval jsem hromadný odkaz a toto je výsledek :oh:
Last edited by serpens on 10 Dec 2009 23:00, edited 1 time in total.
Reason: Zoradenie obrazkov.

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Re: Endoskeleton hand /Ing.Špendlik/ 1:1

Postby serpens » 10 Dec 2009 23:04

Pracu Ing.Spendlika si vzdy rad pozriem, bol by som rad, keby sa tu aj osobne registroval :P A k modelu - zaujimava predloha, pekne spracovanie a zatial aj vyborne lepenie, mame sa na co tesit :vicotry:
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

HlavaXXII | 50
Majster - Kráľ lietadiel
Name: Marek

Postby HlavaXXII » 10 Dec 2009 23:12

:big smile: ale veď Ing Spendlika tu máš.
Q: nemozem spravit len tak zeby dobre bulo...musi byt najlepsi

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 10 Dec 2009 23:14

to nemôže byť on, ja som ho stretol osobne a nieje taký starý :haha:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 10 Dec 2009 23:14

:beat brick: Hambim sa :beated:

No nic, tak to zmenim na to, ze by som bol rad, keby tu bol aktivnejsi, ze :P :haha:
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

HlavaXXII | 50
Majster - Kráľ lietadiel
Name: Marek

Postby HlavaXXII » 10 Dec 2009 23:51

toudi_sk wrote:to nemôže byť on, ja som ho stretol osobne a nieje taký starý :haha:

toudi :dhh: a kua fakt 1908 :-) na svoj vek vyzerá fakt mlado :haha:

serpens - súhlasím s tebou s tým prispievaním. Keď dojde na stretko, tak ho skúsime presvedčiť :big smile:
Q: nemozem spravit len tak zeby dobre bulo...musi byt najlepsi

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 11 Dec 2009 00:20

Wow :dribble: pekny mechanizmus ruky!

Ing. Spendlik | 44
Name: Tomáš

Postby Ing. Spendlik » 11 Dec 2009 10:34

1.) Dátum v profile zmenený :)
2.) A sľubujem, že začnem prispievať viac. Takže až tak veľmi ma presviedčať na stretnutí nemusíte :boss: Budem sa snažiť vytvoriť aspoň akú-takú konkurenciu Wan-Rayen-ovi v sci-fi sekcii.

A trošku k modelu. V súčastnosti je už len na mne, aby som dokončil (rozložil) piestiky na prstoch. Cez víkend by som mal všetko dokončiť a BETA model bude z mojej strany hotový. Potom zodpovednosť prenesiem na staviteľa :) Tata odvádza perfektnú robotu, musím mu zložiť poklonu. Viem, čo mu posielam, takže pre mňa je až neuveriteľné, že to dokáže takto perfektne zlepiť (iba očíslované diely bez žiadneho návodu).
Model by mal byť prvýkrát videný na akcii Aliens Papercraft v Brne. Takisto jeden zo súťažiacich dostane prvý výtlačok tohto modelu ako cenu. Free model bude k dispozícii až po tejto akcii (a až potom keď sa dokopem k vytvoreniu návodu).

A ak to niekoho napadlo tak NIE, CELÉHO TERMINÁTORA VYTVORIŤ NEMIENIM. :devil:

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 11 Dec 2009 19:14

Spendlik wrote:A ak to niekoho napadlo tak NIE, CELÉHO TERMINÁTORA VYTVORIŤ NEMIENIM. :devil:
Špendlík mieni, Tata mení :vicotry:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Return to “Sci-Fi a fantazijné // Sci-Fi & Fantasy”