Na začátku musím říct že ruka je SOLO model a neplánujem pokračovat ve zbytku Endoskletonu !!!!
Na tomto projektu pracujem dva .. Ing.Špendlik ..kterého znáte jako tvůrce špičkového modelu (Warhammer 40K Space Marine Dreadnought ) který model komplet. zpracoval jak do 3D podoby viz. foto tak i následně rozložil do šmikajdy kterou následně Já dávám dohromady
Model má zatím cca 10listu A4 přibudou asi ještě dva + nějaké návodovky které zatím nejsou ..
Obtížnost bych viděl na 5/5 a to hlavně díky pohyblivým prstům a zatím chybějícím návodovkám
Tisk na 160g díly jsou lepeny natupo
Model bude jen v bílé barvě
Vystřihovánka bude FREE
Během týdne se pokusím reportovat postup stavby až do stavu v jakém je ted. Nějaká prezentace už proběhla tadya tady.
Ještě musím poděkovat Špendlikovi za ochotu pustit se do tohoto projektu který na začátku vypadal jako taková oddechovka co bude za týden nakreslena ale nakonec se z toho vyklubal dost náročný model na kterém už pracujeme z přestávkama víc než pul roku A doufáme že bude k vidění v Brně 2010
Ing. Spendlik
Ešte prispejem aj ja troškou slov na začiatok.
Tento model bol pre mňa niečím úplne novým. Dôvod je jednoduchý, nikde som nenašiel žiadne nákresy, troj-pohľady alebo aspoň približné rozmery ruky. Takže ostávalo jediné, buď voľné 3D modely alebo fotky.
Ako prvé sme s Tatou rozmýšľali nad použitím voľne dostupných 3D modelov samotného Terminatora z internetu. Následne som však tento postup zavrhol, buď boli modely príliš jednoduché, buď boli rozdielne ako je predloha alebo z nich nebolo možné spraviť papierový model.
Tak som sa pustil do hľadania aspoň akých-takých podkladov a našiel som dve stránky, ktoré mi výrazne dopomohli k tomu, aby model vyzeral dnes tak ako vyzerá. Obe stránky popisujú stavbu plastikového (rezinového?) modelu od Frontiers models.
Terminator Files
The Diary of T-800 Arm
Hlavne druhá stránka je plná fotiek, ktoré sú na nezaplatenie. Podľa týchto fotiek som sa pustil do tvorby 3D modelu a na moje počudovanie sa ruka podobá na tú z filmu. Model je klasicky spracovaný v Rhinoceros (v4 EDU, plus som pri tomto modely použil zásuvný model Driving Dimensions). Model je hotový asi tak na 80%, chýbajú už iba piesty vedúce k jednotlivým prstom. Následne "už len" návodovku, očíslovanie a môžeme ísť online a free.
Už je to len na mne a na dokončení 3D modelu, takže držte Tatovi palce nech ma k tomu dokope.
A do Brna stíhame určite...

Download ---- https://www.dropbox.com/sh/r9xbbcwsggyc7j6/6YY8oYvk16 ----
Zatím aspon takto budu se snažit sem nalinkovat další fotky a postup stavby

A k modelu - zaujimava predloha, pekne spracovanie a zatial aj vyborne lepenie, mame sa na co tesit 
ale veď Ing Spendlika 
Hambim sa
a kua fakt 1908 :-) na svoj vek vyzerá fakt mlado
pekny mechanizmus ruky!
Budem sa snažiť vytvoriť aspoň akú-takú konkurenciu Wan-Rayen-ovi v sci-fi sekcii.