TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Liebherr LTM 1800 /stefino/ 1:100

Moderator: developer10

Chimenes | 45
Name: Josef

Liebherr LTM 1800 /stefino/ 1:100

Postby Chimenes » 17 Dec 2009 14:43

Dovolte, abych Vam predstavil model mobilniho jerabu Liebherr LTM 1800 ve zlute barve. Vlakno autora modelu stefina od pocatecniho betatestu bileho modelu az k stribrnemu LTMku firmy Grohmann lze nalezt na tomto odkazu http://www.papirovemodelarstvi.cz/forum ... sc&start=0

Predloha modelu:

Liebherr LTM 1800

Jedna se o 8mi napravovy mobilni jerab, ktery je schopen pri vylozeni 60 metru dopravit do vysky 140 metru bremenu o hmotnosti 3,2 tuny. V teto maximalni konfiguraci je pouzit teleskopicky vyloznik (delka 60 metru) + prihradova konstrukce (delka 91 metru) a protizavazi o celkove hmotnosti 160 tun.

Foto predlohy
Image

Technicka data

Motor pro prejezd jerabu - 8mi valec Liebherr, turbo-diesel, vykon 420 kW

Motor pro pohon jerabu - 6ti valec, turbo-diesel, vykon 300 kW

Pocet naprav 8 - riditelne napravy 6 ( 1+2+3+4+7+8 )

Maximalni rychlost - 67,5 km / h

Provozni hmotnost max. 600 tun

Celkova hmotnost protizavazi 160 tun

Stranky vyrobce jerabu - http://www.liebherr.com/at/default_at.asp

V Ceske Republice pouziva tento typ jerabu firma Hanys - http://www.hanys.cz, ktera vlastni dva kusy.

Model:

Liebherr LTM 1800

Autor Miroslav Stefek alias stefino

Meritko 1:100

Rozsah 3x A4 (v soucasnosti podvozek jerabu)

Nahled na vytitene dily
Image
Image

Pro vylepseni vzhledu pouziji TEO dezeny

Image

V soucasne dobe podlepuji dily na stredni cast jerabu.

Pekny den JS
Last edited by Chimenes on 17 Dec 2009 15:59, edited 1 time in total.

100%

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Re: Liebherr LTM 1800 /stefino/ 1:100

Postby serpens » 17 Dec 2009 15:26

Tak na tuto stavbu sa v celku tesim. Priebezne som to sledoval na cpm.cz, som zvedavy, ako si poradite s ramenom. To bude podla mna ten najtvrdsi oriesok :confuse:
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 17 Dec 2009 18:40

Konecne je to tu :big smile: Tiez som sledoval toto vlakno na cpm, a musim povedat ze ma to hned chytilo. Aj ked ja miniboxy velmi nemusim(v tomto pripade je otazne ho volat ze minibox..), toto je velmi zaujimavy projekt - jednak aj ako podklad si vybral zaujimavu masinku a tiez aj model je perfektne spracovany. Klobuk dole!

Mory mi uz volaco spominal, ze to budes davat ako free, hovorili sme s nim ze nebolo by zle z toho spravit aj nejaky resize tak po "nasom" :)

Chimenes | 45
Name: Josef

Postby Chimenes » 17 Dec 2009 19:56

Dekuji za sledujete moje vlakno. Jen musim upozornit, ze ja nejsem autorem modelu ale pouze betatester. Autorem je stefino viz. forum cpm. A proto nemohu zodpovedet otazky ohledne budouci distribuce modelu.

Predloha je velmi zajimava, proto jsem se prihlasil stefinovi jako betatester. Podovozek je v podstate hotov a ted stefino pracuje na otoci jerabu, screeny 3D modelu jsou na cpm. Stefino uvazoval o vetsim meritku - 1:50 stejne jako jsou kovove modely od f. conrad a YCC models. Mne by se tenhle jerab libil ve dvaatricetine ale to uz bybyl poradny kus nabytku... A pokud myslis po Vasom 1:25 tak pomalu muzes zacit stavet garaz :) V 1:25 delka 71 cm a pri maximalni konfiguraci vylozniku 151 metru (61 + 90) by vychazela vyska modelu nejakych 5 metru coz bybyl masakr pres cely pokoj :devil:

Pekny den JS

100%

Return to “Minibox // Minibox”