TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Nádraží Rovensko /O. Hejl/ 1:87

Daniel | 61

Nádraží Rovensko /O. Hejl/ 1:87

Postby Daniel » 23 Dec 2009 13:15

Další zajímavý model z dílny Ondry Hejla popisuje kolega Myšák v tomhle vlákně. Proto nebudu fakta opakovat a připomenu jej pouze několika obrázky:

Image Image Image

Protože bych si rád zkusil nějaké železniční diorámko, zvětšil jsem originál do vláčkařského 1/87 a pustil se do stavby. Začal jsem "oblíbenými" okny a dveřmi:

Image

Uvažuji i o nějakém tuningu, ale zatím jsem nenašel nic, co by už v základu šmikačky nebylo :wink:

Daniel | 61

Re: Nádraží Rovensko /Ondřej Hejl/ 1:87

Postby Daniel » 26 Dec 2009 17:54

Pomalu postupuji vpřed. V současné době je vyzděno, osazená okna a dveře :

Image Image Image Image

Model je po technické stránce udělaný přesně, vše navazuje, takže stavba je pohodová.

Má ale některé zápory, s kterými ted "vnitřně bojuji", abych dílo dokončil a neměl dalšího kostlivce :( První, a to je moje chyba, je volba zvětšení modelu. Vzniklé velké plochy už by vyžadovaly pevnější papír než mnou použitá 140gr., a proto je mi ted jasné, že jsem měl diorámko dělat v originálním měřítku nebo klidně i v klasické "domečkářské" stopadesátině. A druhý důvod, proč už mne stavba tolik "nebaví" je odchylka provedení oken od stavu uvedeném na plánku (byť nápis na ceduli z tohoto období nejspíš pochází). Z toho důvodu jsem upustil i od zamýšleného doplnění interiéru místností a osvětlení.

Tak dost psaní a jak říká Rychlonožka: "S chutí do toho, ať je hotovo - a pak rychle od toho!" :red:

Return to “Odložené stavby modelov // Postponed Model Builds”