TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Ty 45 /Angraf/ 1:25 - by Mělká strouha

Moderators: Fito, Oliver

mělká strouha | --
Name: Jan

Ty 45 /Angraf/ 1:25 - by Mělká strouha

Postby mělká strouha » 23 Jan 2010 11:37

Zdravím všechny paralelkáře.

Takže i já jsem se odhodlal do toho pustit. Budu stavět tzv. z krabičky. To jest hlavně si chci vyzkoušet některé techniky, mě zcela nové, abych pak mohl postavit lokotku zcela znovu a s detaily které ve vystřihovánkách nejsou.
To bude ale běh na delší tratě.
Budu hlavně bojovat s časem, kterého mám nedostatek, a za čtrnáct dní ho bude ještě míň. Naše rodina se rozroste o jednoho člena navíc. Boj bude probíhat i s mýma rukama které nejsou zrovna moc vycvičené na detaily.

Doufám tedy že nebudu ten poslední.

Co mám tedy v plánu? postavit a zkusit přebarvit celý model. Stavím z fotokopie kterou jsem si pořídil na kopírce v práci (díky můj zaměstnavateli). Fotokopie je tisknuta na papír gramáže 80, tedy se musí vše podlepovat, něco dokonce dvakrát. Podle toho to taky vypadá. Za výsledek neručím, jen doufám že neskončí v kontejneru na tříděný odpad.

Tady pár obrázků s čím jsem zatím bojoval

Image Image Image
Last edited by serpens on 31 Jan 2010 14:24, edited 3 times in total.
Reason: zoradenie obrázkov

ELEFANT | 54
Name: Radek Lamche

Re: Ty 45 /Angraf/ 1:25 by Mělká strouha

Postby ELEFANT » 23 Jan 2010 12:49

Bojuj chlape,bojuj :vicotry: Zatím je to o.k.Ty lahůdky začnou až teď :wink:

Pushkin | --
Name: Jano

Re: Ty 45 /Angraf/ 1:25 by Mělká strouha

Postby Pushkin » 23 Jan 2010 17:34

Zdar...
To ti nezávidím, všetko podlepovať. Ale zatiaľ rám vyzerá byť OK, neskrútený . Ja s tým dosť bojujem.

Off topic: A s tým košom na triedený odpad bacha :wink:, už je tam priveľa lepidla, tak do papiera už asi nie. :haha:
Moja galeria
PAPIER....tak to už je aká paráda !
C8H10N4O2 - user !

mělká strouha | --

Re: Ty 45 /Angraf/ 1:25 - by Mělká strouha

Postby mělká strouha » 31 Jan 2010 10:55

Ahoj,i já jsem trošku pokročil. Tu žebrovanou hrůzu jsem oblepil. Válec šel docela dobře, ale ty boky to byla hrůza vůbec mi to nesedlo (asi to bylo tím že to je fotokopie). Takže jsem přistoupil k nanášení akrylátového tmelu na bocích (čelech)

Image

Image

Po zaschnutí broušení a zase tmelení a broušení. No jsou tam pořád nepřesnosti (rýhy po broušení) ale ty snad zadělám surfem nebo nějakou základovkou. Nemám s tím skušenosti.

Teď budu pokračovat na podvozkách. Budu je stavět znova.

PS omlouvám se za fotky nějak mi to focení nejde.

kanagon69 | 57
Name: Michal

Postby kanagon69 » 31 Jan 2010 11:06

Ale copák... nechce se ti do pérování na lokotce? :) Já ho dneska budu mít... :vicotry:
Dobrá práce, každej to vezmem z jinýho konce a nic nás nepřekvapí... :boss: :boss: :boss:
Image

mělká strouha | --

Postby mělká strouha » 31 Jan 2010 11:32

No přesně tak, jsem se toho nějak leknul. :) A pak jsem taky chtěl vidět jak to bude velký :ops:

Když to viděla žena jak je to velký, tak mi řekla že ať se s tím odstěhuju. Máme malý byt. No ale zatím stavím.
Největší opruz je to podlepování kopie na 80g papíře. Děsně se to kroutí. Jenže při mé šikovnosti se bojím střihnout do originálu.

JJM46 | --
Name: jirka

Postby JJM46 » 31 Jan 2010 17:17

Image

ahoj, problém místa je u každého krásného modelu. Já jsem tento model dělal jako dárek bývalému mašinfírovi (rušnovodič) a san se mi povedla - žel nemám žádné fotky ze stavby.

ELEFANT | 54
Name: Radek Lamche

Postby ELEFANT » 31 Jan 2010 19:44

No další tendr je na cestě,paráda :vicotry: Už se to pomalu rozjíždí.A na to podlepování se mi hodně osvědčila oboustraná lepící páska pak se to nekroutí ,protože to není na bázi vody,ale pozor je s tím trochu ošemetná práce,ale za pokus to stojí.Držím Všem palce do další stavby tohoto drobečka :bad smile: :vicotry:

Return to “Železničná technika // Railway”