TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Vought F4U Corsair /Betexa/ 1:35

Fifco | --

Vought F4U Corsair /Betexa/ 1:35

Postby Fifco » 05 Apr 2010 16:37

Zdravim,
Toto je prvy model ktory tu publikujem, tak by som poprosil kritiku s mierou :wink:
Rozhodol som sa ho stavat, lebo je to jedno z najkrajsich lietadiel pre mna. Zlucil som to tak, ze ho robim k istej praci do skoly, teda to musim dokoncit do 2 maja a nesmiem sa vzdat.
Po faze pociatocneho nadsenia sa zacali objavovat nejake chybky ale nejak som ich prehliadal a posuval som sa stale vpred :) . Prva hodne zavazna chyba nastala, ked obsivka krytu motoru (ten kuzel) presahoval, tak som ho skratil

Image

potom prislo na nasuvanie vyfukoveho portubia do krytu motoru a nasledne do trupu, trup bol asi o 3 mm vacsi, odstrihol som ho. Nasledne ale neepasovali kridla (o pasovani podvozkovych sacht pomlcim :confuse: ) do trupu to pasovalo aspon trochu, ale prekryt - diel 81, hroza, to som este nepochopil jak to tam vobec dam. Plus je tam este zle oznacenie zalepenia, je tam napisane ze tam treba nalepit diel 1 ale tam treba dat 81 lebo inak by boli opacne kridla.

Image

Nakolko v navode je len 1 poriadna navodova kresba, ostatne 3 su dost onicom - hanba ti ujo betexa, som prisiel podla patiny, ze to mam spravne napasovane, ale tam nesedia tie boky. Tak ja uz neviem.

Image

Momentalne je to v tomto stadiu, prekryt kabinky chcem mat priehladny, ale vzdy ked tu foliu nahrejem tak sa moc skruti, a vo finale je to take vlnkovate - jak to robite vy? Som to skusal aj za tebla natiahnut a nic, sa to len rozderavilo a uz mi tga folia dochadza.
na retus si netrufam este, rozbalim to az nabuduce.
Tak, na dnes staci.
Dik vopred za nejake tie rady.

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Re: Vought F4U Corsair/Betexa/1:35

Postby toudi_sk » 05 Apr 2010 19:24

na PM fóre sa s tým niekto tiež trápi, ale ešte nieje tak ďaleko, ako ty

http://www.papierovemodelarstvo.jakommo.sk/viewtopic.php?f=61&t=2849
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Fifco | --

Postby Fifco » 05 Apr 2010 20:48

Ten to uz asi vzdal, ved posledny prispevok z roku 2008 :big smile: , no ved niekto musi byt prvy :dhh:

serpens | 43
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 05 Apr 2010 22:49

Hehe ja som do kraza tiez uz davno nezarezal, ale ani som to nevzdal, len proste nie su podklady :P :haha:
Co sa tyka tvojho F4U na to ze je to Betexa s tym bojujes celkom dobre, tak nech to stihnes do terminu :vicotry:
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

mikyno12 | --

Postby mikyno12 » 05 Apr 2010 22:56

viewtopic.php?f=51&t=779

jj betexa je niekedy zabava

smiem sa spytat, co je to za projekt?
Stavba : LIAZ 18.33 PB/HR + BSS PV 24.18 s upravamy, HMS Victory
Vyvoj : Tatra 815 S1, Privesny vozik s vybavenim k RZA Nissan
Hotovo: Tatra 815 6x6 CAS 32, MBT Challenger, RZA Nissan Pick-up King CAB, Tatra 815 6x6 VE Rallye Dakar ´86

Fifco | --

Postby Fifco » 06 Apr 2010 11:16

V mojej skole sa kazdy rok robi "projekt", nieco ako SOC nizsich rocnikov, treba na tom makat cely rok a potom to odprezentovat na konci roku-bez toho nedostanes vysvedcenie. Ked to robis prvy krat, musis si vybrat temu z ucitelskych navrhov.Cim si starsi mas viac moznosti, a ucitelia ti dovolia vymysliet si temu. Ja som sa dohodol ze budem mat "vyvoj experimentalneho a vojenskeho letectva od zac. WW II". Treba k tomu aj nejaky vlastny prinos tak reku ze spravim tento model, a takto to dopadlo :vicotry:

mikyno12 | --

Postby mikyno12 » 06 Apr 2010 13:15

fiiha...socka v tak mladom veku
ja som robil moju tento rok, temu som mal Modely vrtulnikov na dialkove ovladanie (doma nejake mam tak som nemusel skladat :D)
packal som sa s tym od septembra, ale ked prislo na prezentovanie som bol chory, lenze som bol jedniny z oboru Volny cas, tak som postupil do krajskeho kola
ale stastie stalo pri mne, kedze som bol chory tak som nedovzdal kopie a prihlasku, takze nikam nemusim ist :) :) :)

popripade povies ze to bolo XF4U :devil:
Stavba : LIAZ 18.33 PB/HR + BSS PV 24.18 s upravamy, HMS Victory
Vyvoj : Tatra 815 S1, Privesny vozik s vybavenim k RZA Nissan
Hotovo: Tatra 815 6x6 CAS 32, MBT Challenger, RZA Nissan Pick-up King CAB, Tatra 815 6x6 VE Rallye Dakar ´86

Fifco | --

Postby Fifco » 06 Apr 2010 13:22

Ono, my to robime uz od 1 rocnika zakladky, tam to treba tak jednoducho, nejaky plagatik a tak, potom v 6 rocniku treba nejako 10 stran, a potom zacnu tieto projekty - maju trocha ine pravidla a robia sa v skupinkach po 2 az 4 studentoch.
Off topic: ta posledna fotka, tam som ako meritko pouzil moju minulorocnu pracu
Last edited by Fifco on 07 Apr 2010 18:11, edited 1 time in total.

serpens | 43
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 06 Apr 2010 19:17

Off topic: Co je to za skolu?
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

Krištof | --
Name: Krištof

Postby Krištof » 06 Apr 2010 19:35

Off topic: My sme na základnej robili vlastne to isté, ibaže sme to volali ročníkové práce. Celú základnú som chodil do školy pre mimoriadne nadané deti, takže Fifco ty asi tieš na takú školu chodíš že?

Return to “Odložené stavby modelov // Postponed Model Builds”