TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

MPR I,II,III /R. Vyskovsky/ 1:140

johnny7 | 42
Wykonawca
Name: Jano

MPR I,II,III /R. Vyskovsky/ 1:140

Postby johnny7 » 20 Sep 2010 13:26

Zdravim vsetkych. Dlho som uz nic nespatlal, lebo som sa stahoval teraz a svadba a tak. No uz dlho sa psychicky, priestorovo a materialne pripravujem na stavbu MPR + renesancny zamok, ktory budem potom neskor prezentovat ako samostatnu stavbu.

Prv ako zapocnem celkovu stavbu si budem musiet zaobstarat multifunkcne zariadenie na naskenovanie a nakopirovanie niektorych dielov, lebo mam v plane nejake tie stavebne upravy :wink: (tuning pri architekture asi nie je na mieste :big smile: )

Ako ta som uz nevydrzal a formou malej anketky by som sa chcel spytat na nazor ohladom upravenia okien, lebo sa obavam, ze to moze mat aj negativny dopad na celkovy dojem z modelu

Na fotkach to mozno nie je vidno, ale tou spominanou upravou by malo byt "presklenie okien"- Vyzrezal som sklenenu vypln, takze zostal len ram, nasledne som nalepil na kopiu okna "sklo" a to celek vytvorilo okno. Nemyslite si ze by to mohlo pokazit celkovy dojem z ucelenosti stavby? Nechcem aby to vyznelo ako past na oko, a uz ked s tym raz zacnem, tak vsetky okna budu presklene...Je to len skuska bez retuse, takze ukazku berte s rezervou

Image Image Image
Last edited by johnny7 on 22 Sep 2010 13:25, edited 2 times in total.
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster

pet1972 | 54
Name: Peter Kováč

Re: MPR I,II,III

Postby pet1972 » 20 Sep 2010 13:48

Napad to neni zly, ale v tejto mierke? No neviem...to zapustenie skla v rame je v skutocnosti nieco medzi 1 az 1,5 cm co uz len v mierke 1:100 robi 0,1 az 0,15mm a v mierke MPR je to uz nebadatelne. Ked sa pozrem na nahlad tak je to suprove, ale ked si uz kliknem nan a zvacsi mi to obrazok tak je to uz moc. A ked budes rovnakym sposobom upravovat aj vystupky tak je to potom cele zle...Keby boli okienka jediny tuning tak mozno by sa aj dalo. Moj osobny nazor, okienka asi nie (iba ak by to boli jedine upravy, co myslim ze asi nebudu).

EDIT:
K tomu okienku co si upravil, skus splasticnit napriklad aj tie narozne tehly, a hod sem potom fotku aj s tou upravou. Ze ako to bude vyzerat

Zavislak | --
† 17.08.'12
Name: Ondrej

Re: MPR I,II,III /???/ 1:???

Postby Zavislak » 20 Sep 2010 14:50

Ak chceš tuningovať takto všetky okná-tak klobúk dole. Ono nezabúdaj, že to je kvantum...a keď už s takýmto upravením začneš, potom to musíš dotiahnúť do posledného okna. A ako spomínal pet1972-pri takomto vylepšení si to pýta ďalší tuning- zvýrazniť obloženie stien, reliefy, rámy okien, rohy stien...atď.
...z môjho pohľadu by bola zase fólia cudzí materiál k papieru.
A čo takto skúsiť natrieť "sklené" tabule, okná trebárs clearfixom od Humbrolu...budú sa ti lesknuť a nemusíš nič vystrihovať.

johnny7 | 42
Wykonawca

Postby johnny7 » 20 Sep 2010 15:32

to pet1972: to s tou mierkou napadlo aj mna, ale zase na druhu stranu samozrejme sa chystam aj rimsy, a rohovniky "splasticnit"
to zavislak: ja viem, ze okien je vela, ale za tu robotu mi to stalo, inac ten napad s natrenim sklenej tabule namiesto nalepenia folie je dobry napad, no ale tak ci tak by som musel tie sklenene tabule vyrezat lebo si neviem celkom realne predstavit, ako by som to tak presne natrel....

Zavislak | --
† 17.08.'12
Name: Ondrej

Postby Zavislak » 20 Sep 2010 15:47

no neviem ako ty, ale ja mám po x-rokoch rýhovania kružidlo ( to klasické komančovské odliate z červeného alebo modrého plastu ) na špici zagulatené. Takže ak prejdeš takým niečím po líniach okna, tak spravíš rýhu bez nutnosti retušovať a tým pádom je to aj čiastočná hranica pre chemikáliu....

Držím palce...hlavne keď pôjdeš od Chocholouška.

BTW: ešte pri tom tuningu. To budeš asi vylepšovať aj drevené hrazdenie na múroch a baštách...atď. To bude moc pekné, až to budeš tak robiť.

pet1972 | 54

Postby pet1972 » 20 Sep 2010 15:53

to s tou mierkou napadlo aj mna, ale zase na druhu stranu samozrejme sa chystam aj rimsy, a rohovniky "splasticnit"....
Ja som myslel skor ako to ukaze. Pocital som s tym ze neostanes len pri oknach...ide o tu hrubku papiera, ci to nebude posobit rusivo, ked rovnako budes mat vhlbene okna ako vystupujuce sucasti ako rimsy a vselijake vycnelky...

Neviem ci si ma pochopil :dhh: trosku asi zlozito vysvetlujem.

johnny7 | 42
Wykonawca

Re: MPR I,II,III /R. Vyskovsky/ 1:???

Postby johnny7 » 20 Sep 2010 16:00

No chcel som to vybalit postupne, a rovno aj s fotkami, ale idem upravovat vsetko. Cize rad radom zahrnajuc okna, rimsy, vycnelky, rohovniky, drevene sucasti rozkuskovat, minimalne naryhovat, vyrezat vsetok mozny vzduch v kominoch a zabradliach a trosku sa mozno pohram s kamennou dlazbou. :wink:

Tie okna na prvych fotkach spravim tak ako su napriek hrubke papiera, na fotkach je to predsa len trocha skreslene, lebo to este neni prilepene a papier neprilieha celkom na mm....

A rovno sa priznam, ze mozno sa stane, ze nedodrzim presne proporcie vsetkych vystupkov a vycnelkov, ale budem sa snazit, nech to posobi realne...

No a pet1972, myslim, ze som pochopil o co ti ide, ale rimsy, ramy okien a vycnelky nie su vsetky rovnako hrube, niektore su aj dvojnadobnej hrubky ,podlepene vlastnymi chlopnami...

pet1972 | 54

Postby pet1972 » 20 Sep 2010 16:05

:vicotry: budem silno sledovat a hned po prvom domceku (ten by som ti radil urobit pre istotu z kopie)budeme aj mudrejsi ci ano alebo nie :vicotry:
Off topic: Co sa tyka multifunkcneho zariadenia, ja osobne mam EPSON SX115 a napocudovanie je dost presny (pri tlaci Quasiho kurie na desatinu milimetra v oboch smeroch, pri kopirovani elektricky z fifika malinke odchylky v desatinach mm)

johnny7 | 42
Wykonawca

Postby johnny7 » 20 Sep 2010 16:09

Len tak dodatkom som pocital, ze mpr ked je mierka dajme tomu ze 1:140 co som niekde na fore videl, tak ked je abc papier asi 0,1mm - potom presne tych 1 - 1,5cm vychadza ram okna. Tym padom by som niektore rimsy podlepil a nemal by byt problem.

ivant | 49
2K+
Name: ivan

Postby ivant » 20 Sep 2010 16:39

ahoj hlavne nech to lahodí oku čo tam po desatinách :wink:

Return to “Odložené stavby modelov // Postponed Model Builds”