Jedná se o model 4nápravového vojenského tahače Tatra 815.Je používán k tahání přívesů o hmotnosti až 70t po silnici a 15t v terénu.Motor je vzduchem chlazený 12ti válec Tatra T3-930 se dvěma turbodmychadly.Kabina je 6ti místná.
Info o modelu:
-autor:MUDr.J.Bruthans
-rozsah stran:9xB4
-počet dílů:cca 950
Model jsem začal stavět v půlce října.Je to můj první model od Rippera a lepí se mi velice dobře.Při pečlivé práci všechno sedí jak má.Jen drobnou výhradu bych měl k usazení motoru.Je o něco vejš,než je naznačeno na rámu.Překáží tam zatáčecí mechanizmus.Musel jsem kvůli tomu zkrátit potrubí od filtrů a výfuku.Díly kol sedí výborně a to samý platí o motoru.
Retušuju vodovkama a temperama.Při troše cviku se s nima daj dosáhnout dobrý výsledky.
Tady jsou fotky a pusťte se do mě.
.
.
Zkoušel jsem to odtrhnout,ale trhalo se to tak,jak jsem nechtěl.Tak jsem to radši nechal bejt.Kdyžtak to otočim ke zdi.
Prajem vela stastia aj na zvysok modelu.
.Lepení nedopadlo úplně podle představ.Díky folii,kterou jsem použil mi naskákal o pár desetin vnitřní rozměr a musel jsem vnitřek dopasovat.Pro příště jsem poučenej.Nejdřív si díly zkopíruju a zkusim to na nečisto,pak teprv budu dávat dohromady origo šmiknu.A taky ještě musim dopilovat lepení hran.Pořád mi to nejde tak,jak bych chtěl.