TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Pz.Kpfw. VI Tiger II Ausf.B - Königstiger /Modelik / 1:25

Moderator: Oliver

Paly | 38
Name: Paľo

Pz.Kpfw. VI Tiger II Ausf.B - Königstiger /Modelik / 1:25

Postby Paly » 06 Feb 2011 22:15

Ahojte bojovkári i nebojovkári :P

Trochu sa rozpíšem, takže vopred vďaka za trpezlivosť. :)
S veľkou chuťou zakladám túto novú tému. Tento model mi ležal doma celé 4 roky, a tie 4 roky som si v ňom aj pravidelne listoval, takže obálka to vydržala LTT. Kúpil som ho v riadnom obchode v BB, presne si to pamätám, kupoval som vtedy aj Jagdpanzer, ten stál 450sk a Tiger II 500sk. Takže som z obchodu odchádzal s dvoma modelmi a ľahší o 950sk. Ako študent neviem neviem či som vtedy zo 2 týždne nejedol na intráku suché rožky :beat brick: . Priznám sa, že mi niektorí vraveli že sa mám na tento model vykašľať, že isto ešte niekto vydá Tiger II a aj s interiérom. Ale kedy? A čo ma potom? Podľa mňa model celkom ujde, dá sa poriadne vymakať ak si človek dá záležať. A po Jagdpanzeri potrebujem zlepiť čosi jednoduchšie na oddych :) . A ďalší dôvod je, že je niesom modelár ktorý by si viedol nejaký extra archív, modelov mám tak 30 nezlepených a len 4 z toho sú PBT 1:25, ktorú momentálne lepím a ktorej sa už nikdy nevzdám. Preto mi je škoda nechať 500sk len tak ležať v šuflíku.....
Na stránke majú poliaci pri popise modelu uvedené : "atrakcyjna kamuflaz" ......znie to možno divne, že to o modeli veľa nenapovie, ale pravdou je že mne osobne sa tá kamufláž brutálne páči. Rozmýšľam či hodiť navrch Zimmerit, ale neviem sa rozhodnúť....... a ak už k tomu dôjde, tak nafarbím len Zimmerit a budem dúfať že sa trafím do odtieňov aké má model. Lebo prefarbovanie celého modelu, tak to vážne nehrozí. Čo je ale isté, zvýrazním zvary panciera a doplním a vylepším čo sa bude dať a hlavne čo sa mi bude chcieť :P . Každopádne rátam s pokusom o pohyblivý podvozok, ako na Jagdpanzeri. :wink:
Takže toľko na úvod a teraz pár začiatočných fotiek, zatiaľ nemám skoro nič, len podlepené diely, vyrezaný skelet a kolesá.

Image

Image
Dúfam, že táto štvorica bude mať čoskoro kamaráta Königstiger :) . To sú zatiaľ všetky modely 1:25, čo mám. Presne v poradí ako som ich lepil, čiže Pz.III Ausf.M,Krupp Protze,Hummel a Jagdpanzer IV.
Image

Image
Live hard, ride easy.

Kečup | --
Name: Jožo

Re: Pz.Kpfw. VI Tiger II Ausf.B Königstiger ( Modelik, 1:25 )

Postby Kečup » 07 Feb 2011 06:39

Paly wrote:PBT 1:25, ktorú momentálne lepím a ktorej sa už nikdy nevzdám.

Táto veta ma potešila asi najviac: :P Držím palce nech je to minimálne také krásne ako ten Jagdpanzer IV :big smile:
Jedného dňa pripláva moja loď,no pri mojom šťastí budem práve na letisku..
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Dokončené:Pz III,Jagdpanzer IV,Jagdtiger,Jagdpanther, Pz IV, Pz V Panther, Pz I, T-34/76, Sdkfz 251
Pracujem: Pz VI Tiger

Paly | 38

Re: Pz.Kpfw. VI Tiger II Ausf.B Königstiger ( Modelik, 1:25 )

Postby Paly » 07 Feb 2011 09:11

Tak díky Kečup :) ....ozaj, do tej peknej vety som zabudol dodať zázračné slovko "nemeckú PBT" :P .... a keď vidím tvoj podpis, to ťa asi tiež poteší :wink:
Live hard, ride easy.

terenkoza | --
2K+
Name: marek

Re: Pz.Kpfw. VI Tiger II Ausf.B - Königstiger /Modelik / 1:25

Postby terenkoza » 07 Feb 2011 18:30

halo :) mam ho hotovy az na pad detailov, ktore som postracal :D mozno to tu zavesim :) robi sa s tym dobre aj ked vela ludi na modelik nadava :)
paly vela fotky vesaj, mozno ja ten moj zacnem prerabat kus postupne :)
T.E.R.E.N.K.O.Z.A. : Těžkotonážní Efektivní Rychlý Elektronický Náhodně Kráčející Obrovský Zabíjecí Automat

papierovy zralok | --
Name: Michal

Postby papierovy zralok » 07 Feb 2011 20:03

Drzim palce a budem sledovat. :) Mal by som otazku k tym modelom na fotke. To su vsetko Modelik-y? Celkom dobre vyzeraju, tak ma to zaujalo.
Zaciatocnik, vdacny za kazdu radu.

haluska | --

Postby haluska » 07 Feb 2011 20:24

myslim,ze modelik je firma,ktora ti sedi.dal si sa spravnym smerom.vsetko dobre.

Paly | 38

Postby Paly » 08 Feb 2011 01:21

terenkoza wrote:.... robi sa s tym dobre aj ked vela ludi na modelik nadava :)

....toto je môj 5. model od Modeliku, všetkých autorom je Waldemar Rychard - všetko doteraz sedelo bez problémov, nemám čo dodať. Pracuje sa s tym fakt dobre,... možno iní autori v Modeliku nám narobia vrásky, ale Waldemar isto nie :wink: ...a zaves to tu potom nech sa pozriem ako to vôbec hotové vyzerá :big smile:

papierovy zralok wrote:....To su vsetko Modelik-y? Celkom dobre vyzeraju, tak ma to zaujalo.

...hej, všetko je to 1:25 Modelik. A mám taký dojem že sú aj presne zoradené nielen podľa poradia ako som ich lepil, ale aj podľa obtiažnosti- teda Panzer III Ausf.M ja považujem za absolútne ideálny model pre tých čo začínajú s 1:25.... detaily na ňom sú pomerne jednoduché, žiadny extrém, napriek tomu vzhľad poteší, samozrejme trošku potrápi ruky aj hlavu, ale podľa mňa presne v takej miere aká sa na začiatok hodí ...... kurňa ešte raz by som si ho zlepil, len s trošku lepšími detailami :)

haluska wrote:myslim,ze modelik je firma,ktora ti sedi.dal si sa spravnym smerom.vsetko dobre.

..to si píš :P ....mám doma aj čosi od GPM, ale pokiaľ Modelik bude vydávať nemeckú techniku, sotva sa k tým modelom dostanem, jednoducho je to presne podľa môjho gusta. Ďalšie čo mám od Modeliku je Panzer IV/70 A, StuG IV a Panther G .....a dúfam že toho roku pribudnú ďalšie čo vydajú, aby bolo z čoho vyberať po Tigrovi keď ho dokončím :P
Live hard, ride easy.

Paly | 38

Re: Pz.Kpfw. VI Tiger II Ausf.B - Königstiger /Modelik / 1:2

Postby Paly » 20 Feb 2012 20:00

Ahojte.... tak.... ako bojovkár vyhlásim → KONEČNE MEDZI SVOJIMI !!! :victory: ....Tiger mal rok pauzu, lepil som AD 28 a nejaké iné hovadiny, no tento víkend som ho oprášil a začínam makať na kolesách. Myslel som že sa "ukolečkujem" k smrti :bad smile: . Ale baví ma to, už mi pásy chýbali, hurá hurá hurááááá :P . Skoro mi ruka odpadla po toľkom vyrezávaní kolies, hlavne tých hnacích lebo sú na 2 mm kartóne :beat brick: ....práca pôjde pomaly, lebo škola a tak,.... ale hlavne že konečne pokračujem :)

Live hard, ride easy.

petopato | 55
12 násobný gulášmajster!
Name: Peter Židuliak

Postby petopato » 20 Feb 2012 20:09

Som rád, že pokračuješ, mne sa toto kamo až tak nepáči, ale ide o to, aby sa páčilo tebe. Držím palce :wink:

Eduard | 31
Name: Eduard

Postby Eduard » 20 Feb 2012 22:25

super! hlavne vydrž :victory: :wink:
Hotovo: Pzkpfw V Panther, Messerschmitt Bf 109 F-2

Return to “Vojenská technika // Military Vehicles”