Trochu sa rozpíšem, takže vopred vďaka za trpezlivosť.
S veľkou chuťou zakladám túto novú tému. Tento model mi ležal doma celé 4 roky, a tie 4 roky som si v ňom aj pravidelne listoval, takže obálka to vydržala LTT. Kúpil som ho v riadnom obchode v BB, presne si to pamätám, kupoval som vtedy aj Jagdpanzer, ten stál 450sk a Tiger II 500sk. Takže som z obchodu odchádzal s dvoma modelmi a ľahší o 950sk. Ako študent neviem neviem či som vtedy zo 2 týždne nejedol na intráku suché rožky
. Priznám sa, že mi niektorí vraveli že sa mám na tento model vykašľať, že isto ešte niekto vydá Tiger II a aj s interiérom. Ale kedy? A čo ma potom? Podľa mňa model celkom ujde, dá sa poriadne vymakať ak si človek dá záležať. A po Jagdpanzeri potrebujem zlepiť čosi jednoduchšie na oddych
. A ďalší dôvod je, že je niesom modelár ktorý by si viedol nejaký extra archív, modelov mám tak 30 nezlepených a len 4 z toho sú PBT 1:25, ktorú momentálne lepím a ktorej sa už nikdy nevzdám. Preto mi je škoda nechať 500sk len tak ležať v šuflíku.....Na stránke majú poliaci pri popise modelu uvedené : "atrakcyjna kamuflaz" ......znie to možno divne, že to o modeli veľa nenapovie, ale pravdou je že mne osobne sa tá kamufláž brutálne páči. Rozmýšľam či hodiť navrch Zimmerit, ale neviem sa rozhodnúť....... a ak už k tomu dôjde, tak nafarbím len Zimmerit a budem dúfať že sa trafím do odtieňov aké má model. Lebo prefarbovanie celého modelu, tak to vážne nehrozí. Čo je ale isté, zvýrazním zvary panciera a doplním a vylepším čo sa bude dať a hlavne čo sa mi bude chcieť
. Každopádne rátam s pokusom o pohyblivý podvozok, ako na Jagdpanzeri.
Takže toľko na úvod a teraz pár začiatočných fotiek, zatiaľ nemám skoro nič, len podlepené diely, vyrezaný skelet a kolesá.
Dúfam, že táto štvorica bude mať čoskoro kamaráta Königstiger
. To sú zatiaľ všetky modely 1:25, čo mám. Presne v poradí ako som ich lepil, čiže Pz.III Ausf.M,Krupp Protze,Hummel a Jagdpanzer IV.
mozno to tu zavesim