Model vraj priniesol istý nadšenec a už sa neukázal ... odhadujem, že model je v mierke 1:150 a jeho autor by mohol dať o sebe vedieť !
To ale samozrejme nie je všetko, nakoniec nekorešpondoval by názov príspevku s prezentovaným modelom ...
kedysi som sa zmieňoval o tom, že Považské múzeum pripravuje model Budatínskeho zámku, v ktorom vlastne sídli. Model je už na svete a je v distribúcii, bol som natoľko ohromený, že som kúpil len jeden kus (ale zajtra sa vraciam ...)

autor: Mgr. P. Šimko
mierka: neudaná, celý model sa zmestí na dosku 35 x 45 cm
vydavateľ: Považské múzeum v Žiline - Žilinský samosprávny kraj
rozsah:27 x 160 gr/m2 x A4 model, minimálne 174 dielov, 4 návodové kresby, 2 strany textový návod, 2 strany historia slovensk a anglicky
cena: 2.50 €
náklad - ak sa minú, urobí sa dotlač !

textúry sú jednoliate polia, žiadne tieňovanie, biela je proste totál biela, kameň je "pečiatka"

dá sa kúpiť v Svadobnom paláci v Bytči (keď som odchádzal mali ešte 7 kusov) a najmä priamo na Budatínskom hrade, čo je vlastne súčasť Žiliny (z istých dôvodov mi odporučili nákup v Žiline až od budúceho týždňa) ...

(nezorientoval som sa nevedel som to zaradiť správne na fórum, dal som to teda sem)