TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

ako na lod?

Moderator: iconmaster

twardykamen | 41
Name: Miro

ako na lod?

Postby twardykamen » 10 Feb 2012 20:45

Pani.chcem sa opytat ako postupovat pri stavbe lode.pozeral som viacero vlakien, niekto pouziva expanznu penu,niekto polystyren,niekto dadatocne spevnuje kartonom alebo balzou??co je najlepsie?btw nenajde sa niekde postup stavby s penou?

dedo Rado

Re: ako na lod?

Postby dedo Rado » 25 Apr 2012 13:09

Ja to mám odskúšané. Podľa výkresu vyrežem rebrá z tvrdého kartónu, vlepím ich na pozdlžné nosníky a priestor vyplním napr. polystryrénom. Ten najprv nahrubo orežem nožíkom a následne načísto obrúsim (pozor - nepoužívaj biely, ale zelený polystyrén), vytmelím a nalakujem polyestérovou živicou. Potom vybrúsim - hlavne prechody a rôzne krivky a potom hop a je tu ľudoop. Dedo Rado

papierovy zralok | --
Name: Michal

Postby papierovy zralok » 25 Apr 2012 14:22

Na starom ceskom DF-ku jeden modelar pouzil pris stavbe IJN Yubari od ADW aranzovaciu hmotu, ktoru dostat v kvetinarstvach. Vyzeralo to byt celkom praktice. Ja s tym vsak nemam skusenosti, tak to neviem potvrdit. Ked najdem link, tak ho sem postnem.
Zaciatocnik, vdacny za kazdu radu.

Potkan | --
Name: Martin Frcka

Postby Potkan » 25 Apr 2012 16:24

hmm... aranzovacia hmota v kvetinarstve je sice lahko dostat ale po vlastnych skusenostiach by som ju uz nepouzil. strasne bordel material. makky, prilis poddajny a hlavne strasny prach po bruseni ostava. doslova bordel material. zeleny polystyren som este nepouzil ale skusim. zatial by som dal prednost vlnovkovemu kartonu (jeho vsade dost a na vypln pomedzi kostru je idealny a dobre sa celkmo brusi.
P.S. ak by mal niekto zaujem o tu aranzovaciu hmotu tak ju velice rad posuniem (aspon sa jej zbavim). mam toho celkom dost takze staci sa ozvat ;)
Rozrobene: 1/32 SHKH Dana; 1.72 DKM Bismarck Turret Bruno
Naposledy dokoncene: 1/48 Mirage IIICZ SAAF;
V priprave: 1/48 He-111H3 a 1/25 SM30+401R

"When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace."
Jimi Hendrix

ivant | 49
2K+
Name: ivan

Postby ivant » 25 Apr 2012 16:30

ahoj sám som to ešte nerobil ale pýtaš sa na postup s penou tak určite bi som si vyrobil ešte zopár rebár navyše zlepil základný rám dal na rovnu plochu zatažil aby som nemal vrtulník a fukol penu ,potom len orezávat a brusit alebo čo sa stým robí :wink:

Potkan | --
Name: Martin Frcka

Postby Potkan » 25 Apr 2012 17:15

jo pena...

to som tiez skusal... celkom to slo dobre ale po pravde... nie je nad karton :) a navyse toho vlnovkoveho je ozaj kopec okolo
najlepsie ked si odskusas a sam zistis s cim sa ti lepsie robi.

edit: pri IJN Kiji som tiez pouzil karton vlnovkovy na vypln a vysledok vidno na fotkach. ja som plne spokojny. planujem takto robit aj dalsie lode.
Rozrobene: 1/32 SHKH Dana; 1.72 DKM Bismarck Turret Bruno
Naposledy dokoncene: 1/48 Mirage IIICZ SAAF;
V priprave: 1/48 He-111H3 a 1/25 SM30+401R

"When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace."
Jimi Hendrix

papierovy zralok | --

Postby papierovy zralok » 25 Apr 2012 20:44

hmm... aranzovacia hmota v kvetinarstve je sice lahko dostat ale po vlastnych skusenostiach by som ju uz nepouzil. strasne bordel material. makky, prilis poddajny a hlavne strasny prach po bruseni ostava. doslova bordel material. zeleny polystyren som este nepouzil ale skusim. zatial by som dal prednost vlnovkovemu kartonu (jeho vsade dost a na vypln pomedzi kostru je idealny a dobre sa celkmo brusi.
P.S. ak by mal niekto zaujem o tu aranzovaciu hmotu tak ju velice rad posuniem (aspon sa jej zbavim). mam toho celkom dost takze staci sa ozvat ;)
Ak si spravne spominam, tak tam pisal o dvoch druhoch - nejakej tvrdsej a makksej variante. A tusim to aj predtym este natieral zriedenym herkulesom. Ale ako som uz pisal hore, bolo to davnejsie, tak to nie je na 100%, ale skusim tem link najst.

papierovy zralok | --

Postby papierovy zralok » 27 Apr 2012 20:44

Tu je ten link.

Return to “Tipy a triky - Diskusia // Tips & Tricks - Discusion”