TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
ako na lod?
Moderator: iconmaster
-
twardykamen | 41
- Name: Miro
ako na lod?
Pani.chcem sa opytat ako postupovat pri stavbe lode.pozeral som viacero vlakien, niekto pouziva expanznu penu,niekto polystyren,niekto dadatocne spevnuje kartonom alebo balzou??co je najlepsie?btw nenajde sa niekde postup stavby s penou?
-
dedo Rado
Re: ako na lod?
Ja to mám odskúšané. Podľa výkresu vyrežem rebrá z tvrdého kartónu, vlepím ich na pozdlžné nosníky a priestor vyplním napr. polystryrénom. Ten najprv nahrubo orežem nožíkom a následne načísto obrúsim (pozor - nepoužívaj biely, ale zelený polystyrén), vytmelím a nalakujem polyestérovou živicou. Potom vybrúsim - hlavne prechody a rôzne krivky a potom hop a je tu ľudoop. Dedo Rado
-
papierovy zralok | --
- Name: Michal
Na starom ceskom DF-ku jeden modelar pouzil pris stavbe IJN Yubari od ADW aranzovaciu hmotu, ktoru dostat v kvetinarstvach. Vyzeralo to byt celkom praktice. Ja s tym vsak nemam skusenosti, tak to neviem potvrdit. Ked najdem link, tak ho sem postnem.
Zaciatocnik, vdacny za kazdu radu.
hmm... aranzovacia hmota v kvetinarstve je sice lahko dostat ale po vlastnych skusenostiach by som ju uz nepouzil. strasne bordel material. makky, prilis poddajny a hlavne strasny prach po bruseni ostava. doslova bordel material. zeleny polystyren som este nepouzil ale skusim. zatial by som dal prednost vlnovkovemu kartonu (jeho vsade dost a na vypln pomedzi kostru je idealny a dobre sa celkmo brusi.
P.S. ak by mal niekto zaujem o tu aranzovaciu hmotu tak ju velice rad posuniem (aspon sa jej zbavim). mam toho celkom dost takze staci sa ozvat
P.S. ak by mal niekto zaujem o tu aranzovaciu hmotu tak ju velice rad posuniem (aspon sa jej zbavim). mam toho celkom dost takze staci sa ozvat
Rozrobene: 1/32 SHKH Dana; 1.72 DKM Bismarck Turret Bruno
Naposledy dokoncene: 1/48 Mirage IIICZ SAAF;
V priprave: 1/48 He-111H3 a 1/25 SM30+401R
"When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace."
Jimi Hendrix
"When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace."
Jimi Hendrix
ahoj sám som to ešte nerobil ale pýtaš sa na postup s penou tak určite bi som si vyrobil ešte zopár rebár navyše zlepil základný rám dal na rovnu plochu zatažil aby som nemal vrtulník a fukol penu ,potom len orezávat a brusit alebo čo sa stým robí 
jo pena...
to som tiez skusal... celkom to slo dobre ale po pravde... nie je nad karton
a navyse toho vlnovkoveho je ozaj kopec okolo
najlepsie ked si odskusas a sam zistis s cim sa ti lepsie robi.
edit: pri IJN Kiji som tiez pouzil karton vlnovkovy na vypln a vysledok vidno na fotkach. ja som plne spokojny. planujem takto robit aj dalsie lode.
to som tiez skusal... celkom to slo dobre ale po pravde... nie je nad karton
najlepsie ked si odskusas a sam zistis s cim sa ti lepsie robi.
edit: pri IJN Kiji som tiez pouzil karton vlnovkovy na vypln a vysledok vidno na fotkach. ja som plne spokojny. planujem takto robit aj dalsie lode.
Rozrobene: 1/32 SHKH Dana; 1.72 DKM Bismarck Turret Bruno
Jimi Hendrix
Jimi Hendrix
-
papierovy zralok | --
Ak si spravne spominam, tak tam pisal o dvoch druhoch - nejakej tvrdsej a makksej variante. A tusim to aj predtym este natieral zriedenym herkulesom. Ale ako som uz pisal hore, bolo to davnejsie, tak to nie je na 100%, ale skusim tem link najst.hmm... aranzovacia hmota v kvetinarstve je sice lahko dostat ale po vlastnych skusenostiach by som ju uz nepouzil. strasne bordel material. makky, prilis poddajny a hlavne strasny prach po bruseni ostava. doslova bordel material. zeleny polystyren som este nepouzil ale skusim. zatial by som dal prednost vlnovkovemu kartonu (jeho vsade dost a na vypln pomedzi kostru je idealny a dobre sa celkmo brusi.
Zaciatocnik, vdacny za kazdu radu.
-
papierovy zralok | --