TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Lokomotíva Škoda 36 E /abc/ 1:74

Moderators: Fito, Oliver

marosko | 46
Name: Maroš

Lokomotíva Škoda 36 E /abc/ 1:74

Postby marosko » 30 Apr 2012 16:48

Čavťe všetcia kedže na fóre nemám ešte žiadny príspevok rozhodol som sa niečo málo pridať aj ja
Tento model je nejaký čas rozostavaný a mal som ho na jakomáckom fóre ale žiaľ stále nie je hotový ale pomaličky na tom pracujem je to síce na hony vzdialene reálnej predlohe ale ja si ho postavím taký ako sa mi podarí a bude sa mi páćiť...
Rady a pripomienky uvítam lebo je to model staršieho ročníka a netreba hovoriť ej v konštrukcii pár chýb tak zatiaľ toľko.

Roman | 53
4K+
Name: Roman

Re: Posunovacia elektrická lokomotíva Škoda 36 E /abc/1:74

Postby Roman » 30 Apr 2012 17:36

model sa mi paci, nebolo by zle spravit podlozku z kuskom kolajnice,nasypom ako to robia vlacikovy modelari

Gebulak | --
Name: Ľuboš

Postby Gebulak » 30 Apr 2012 18:04

Máš to parádne!! Som rád že prvý príspevok zo stavby je práve železničného razenia.. Túto žehličku mám doma postavenú tiež už zopár rokov. Lepilo sa to dobre a oproti zenitovskej si myslím že je lepšie rozkreslená. Chválim tvoju retuš,vyzerá to na môj fixkový štýľ... Či? Pozerám že už ti toho veľa netreba dokončiť, ale zato drobné diely strešnej elektroniky.. Tak veľa šťastia do zdrarného dokončenia ti želám!! :wink:

paluso | 50
Name: Pavol

Postby paluso » 30 Apr 2012 19:14

Jooooj. To je super model. K tomu by som sa rád dostal. Si to pamätám ešte ako malý chlapec, som to zmršil :/ Škoda tej pre mňa neštandardnej mierky. Som zvedavý ako to bude vyzerať vo finále.

marosko | 46

Postby marosko » 03 May 2012 14:44

Nazdar všecia velmi som tomu neublížil ale predsa niečo málo pribudlo skompletizoval som kasňu ak sa to dá tak nazvať a pribudlo pár schodíkov a vlečný hák

marosko | 46

Postby marosko » 23 May 2012 14:36

Nazdar všecia tak aby sa nepovedalo že spím tak niečo som urobil nejaké zábradlie a schodíky do kabíny vodiča a zlepil som podvozok a kasňu do kopy len pozerám geometricky mi to celé trocha ušlo do strany a to krivé zábradlie to podčiarklo neva...
žena sa nahnevala že so jej spravil z lízatka cukrík... /veď paličku som potreboval na zabradlie/

Vitko | 33
Name: Tomáš

Postby Vitko » 23 May 2012 17:30

Vyzerá to super, ešte dorobiť zberač, ktorý celému modelu dodá šmrnc :victory: Tiež by som si rád tento model poskladal, ak sa mi ho podarí zohnať.
Čím som starší, tým mám viac rokov.
Image

Hotovo: Bn2t Freudenstein; Bn2t Henschel T2-71;
Rozrobené: Orenstein & Koppel Cn2t
Príprava:Ty 2

marosko | 46

Re: Posunovacia elektrická lokomotíva Škoda 36 E /abc/ 1:74

Postby marosko » 22 Jun 2012 12:25

Vitko mám eśte jeden kus ale ten nechám v archíve ale ak chceš tak tento model som našiel este tu http://papermodels.eshop-zdarma.cz/inde ... gory_id=85

mirec116 | 41
Kráľ architektúry

Postby mirec116 » 24 Feb 2013 15:07

Aj ja sa na tento model chystám, včera sa mi ho podarilo náhodou objaviť v Brne-Lužánkách. Akurát robím jeho väčšieho kolegu: peršing ES 499.1001 ČSD.

mirec116 | 41
Kráľ architektúry

Postby mirec116 » 18 Feb 2014 17:21

Mojím štvrtým železničným vozidlom z papiera v tomto roku sa stal elektrický rušeň typu Škoda 36E. Vystrihovačka vyšla v ABC č. 19 ročníku 29 (v roku 1985). Jej autorom v netypickej mierke 1:74 je Miloš Haman a rozsah 2,5 strany A4. Celkovo má 304 dielov.

Týchto posunovacích rušňov s označením S 458.0 bolo dodaných ČSD v rokoch 1972-1983 celkovo 74 kusov. Vystrihovačka však znázorňuje rušeň s označením E 443.02 zo série 10 kusov, ktoré boli v roku 1983 dodané do bývalej Juhoslávie pre vlečkovú prevádzku podniku TENT (tepelná elektráreň Nikola Teslu v srbskom Obrenovci). Tam jazdia dodnes a je ich občas vidieť aj na Slovensku, kde zachádzajú na generálne opravy.

Kolekcia v mierke 1:74 sa mi teda rozrastá. Ďalším modelom v tejto mierke bude 475.0 (jozkin ju tu prezentoval) a snáď sa mi v Brne podarí zohnať ďalšie rušne ČSD, ktoré v 80. rokoch pripravoval M. Haman. Nemáte ich náhodou niekto? (233.0, 320.0, 400.1, Škoda 85E...)

Return to “Železničná technika // Railway”