TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Kostel sv. Michala - Vítochov /mumodeanel/ 1:???

mumodeanel | 30
Name: Tomáš Hrebík

Kostel sv. Michala - Vítochov /mumodeanel/ 1:???

Postby mumodeanel » 01 Jul 2012 21:02

Vítochovský kostel svatého Michala

Image

Historie:
Vítochovský kostelík je jeden z nejstarších dochovaných kostelů na Moravě. Tamější lokalita je opředena mnohými tajemstvími; v místech, kde dnes kostelík stojí, se kdysi nacházelo pohanské pohřebiště a později – ještě před vznikem kostelíku – zde stála dřevěná stavba, zřejmě taktéž kostel.
Pod podlahou kostela bylo nalezeno několik desítek lidských koster, o nichž se odhaduje, že mohou pocházet z třicetileté války, kdy Švédové kostel zapálili. Mohly tedy patřit vesničanům, kteří před vojskem v opevněném kostelíku hledali útočiště.
Další tajemství zastírá jednu z gotických fresek v interiéru kostela, jejíž vyobrazení nápadně připomíná hvězdnou oblohu se Zemí z pohledu z vesmíru. Vzhledem ke stáří fresek (14. stol.) je takový motiv značně zarážející.

Model:
Vystřihovánku si zatím jen tak do šuplíku, dle starší verze střech (ty stíny se mi líbí více), zatím i bez zvoleného měřítka.
Teď již ukázka kresby.

group b | --
2K+
Name: Tomáš

Re: kostel sv. Michala ve Vítochově

Postby group b » 02 Jul 2012 10:00

zajímavá předloha, líbí se mi to.
moje webové stránky kde naleznete mojí tvorbu - modely nejen automobilů | za obzorem

serpens | 43
a.k.a. hado
Name: Miro

Re: Kostel sv. Michala - Vítochov /mumodeanel/ 1:???

Postby serpens » 22 Nov 2012 08:47

Co tento projekt? Mrtvo?
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

mumodeanel | 30
Name: Tomáš Hrebík

Re: Kostel sv. Michala - Vítochov /mumodeanel/ 1:???

Postby mumodeanel » 22 Nov 2012 16:16

doela ano... nejbližší neu bude asi o vianocach... Beluša totiž jde na druhou metu! :victory: :bad smile:

Return to “Odložené stavby modelov // Postponed Model Builds”