TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Motorový vozeň 850.006-8 /Jurro754/ 1:25
Motorový vozeň 850.006-8 /Jurro754/ 1:25
Pustil som sa do stavby ďalšieho modelu v mierke 1:25- jedného z typických motorových vozňov na Slovensku a v Čechách- pôvodného označenia M 286.0, od roku 1988 ako 850, konkrétneho čísla 850.006-8 
Last edited by Jurro754 on 17 Oct 2012 20:41, edited 1 time in total.
Re: 850.006-8/ Jurro754/ 1:25
Toto budem sledovať, bo mám aj ja niečo podobné rozpracované v mierke 1:45 a to 851 004 - Bystrické IC. 
ahoj pekne sa to rysuje 
Ďakujem
Inak, v predchádzajúcich fórach mi skúsení modelári radili namiesto základovky v pixli použiť radšej základovku v spreji. Tak by som bol vďačný ak by niekto dal typ, aká základovka v spreji je najlepšie na kartón/ papier a to isté aj aký je najvhodnejší tmel.
ĎAKUJEM
ĎAKUJEM
to je rozne ja napríklad používam ako základ nitro lak ,nariedený natieram štetcom(lepšie sa v pije do papiera ako ked striekaš) trocha prebrusim kde treba potom bud natriem ešte raz ak treba a striekam vrchnu farbu,tmel len tak poskromne akrylový alebo hocijaký na podobnej báze čo je po ruke,ak je nejaká velka diera tak sekundové lepidlo a zasypem sodou bikarbonou to je tvrdé hned 
mam podobny postup ako ivant - tmelom opravit najvacsie nedostatky, potom rozriedeny nitrolak 2 vrstvy, prebrusenie, podla potreby nitrolak tretia vrstva, zas prebrusenie, zaklad v spreji a final farba
takto si spracujem aj detaily a na teleso modelu ich lepim este pred nastrekom zakladu (hlavne preto aby som vedel kde co mam nalepit a aby zaklad zakryl lepene spoje detailov)
takto si spracujem aj detaily a na teleso modelu ich lepim este pred nastrekom zakladu (hlavne preto aby som vedel kde co mam nalepit a aby zaklad zakryl lepene spoje detailov)
- iconmaster | 38
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič
Re: Motorovy vozen 850.006-8 /Jurro754/ 1:25
Co sa tyka zakladovky, tiez by som odporucal tie, ktore tu uviedli kolegovia.
Vidim v tebe velky potencial, 2 veci by si mohol relativne lahko zlepsit:
1. Rezy - tie predne okna su dost kostrbato vyrezane (alebo vystrihnute?), skus pouzit skalpel/olamovaci nozik s ostrou cepielkou (najlepsie sa nam osvedicla znacka Olfa)
2. Papier - sede lepenky maju hruby povrch, co sa prejavi aj po farbeni. Najlepsie je pouzit hladke papiere ci kartony s hladkym povrchom (trebars krabice na torty), potom aj povrchovka bude fajne leskla a zrkadlova.
Vidim v tebe velky potencial, 2 veci by si mohol relativne lahko zlepsit:
1. Rezy - tie predne okna su dost kostrbato vyrezane (alebo vystrihnute?), skus pouzit skalpel/olamovaci nozik s ostrou cepielkou (najlepsie sa nam osvedicla znacka Olfa)
2. Papier - sede lepenky maju hruby povrch, co sa prejavi aj po farbeni. Najlepsie je pouzit hladke papiere ci kartony s hladkym povrchom (trebars krabice na torty), potom aj povrchovka bude fajne leskla a zrkadlova.