TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Cisternovy vagon KPEV /Modelik/ 1:25

Moderators: Fito, Oliver

laki | 47
Name: laki

Cisternovy vagon KPEV /Modelik/ 1:25

Postby laki » 11 Nov 2013 11:35

Tak zacinam dalsi pokus o cistostavbu, tentoraz trosku zlozitejsie ako bol Hecht. Cisterna od Modeliku Stavbu planujem "z krabicky", s minimom uprav. Priebezne podlepujem a priebezne lepim co uz podlepene mam. Kupil som si k tomu aj origo lasery, ale po preskumani a pasovani som dosiel k tomu ze nie su urcene pre cistostavbu. Nesedia hrubky a pri niektorych dieloch ani tvar. Takze lasery pouzijem na stavbu cisteho podvozku k nejake diorame.

Neskutocne problemy mi robi presne rezanie. Nastroje mam celkom v poriadku, problemove partie su ale medzi laktami a skalpelom... A to som zatial rezal len rovne casti, este ma caka maturita s olfa kruzitkom. Zostava jedine trenovat, trenovat, trenovat...
Zatial je hotova budka brzdica, tu som iba naryhoval spary medzi doskami. Vnutornu stenu s brzdou som si z neopatrnosti zadzigal niecim ciernym, dole to neslo, tak to este skusim zaprasit, nech to nebije do oci. Dvere su otvaracie (kym sa papierove panty neroztrhnu). Panty som ozdobil malymi nitmy a polmilimetrovou platovou tyckou. Zatial je vsetko presne a nebolo potrebne nic upravovat.

Last edited by laki on 16 Feb 2014 15:22, edited 1 time in total.

FunTomas | --
Name: Tomáš

Re: BEUCHELT - cisterna / Modelik / 1:25

Postby FunTomas » 11 Nov 2013 14:32

...Zatial je hotova budka brzdica,...
A ja že odkiaľ ten pán modelár chytil svoju prezývku...

metalsoft | 51
† 23.06.'23
Name: Ivan

Re: Cisternovy vagon KPEV /Modelik/ 1:25

Postby metalsoft » 11 Nov 2013 20:17

no akú má ujo brzdič peknú búdku :)

výborne to vyzerá
Image

balu11 | --
Name: Milan Martinec

Postby balu11 » 11 Nov 2013 23:43

Krásná předloha Laki. Mám ten vagonek také v archivu, plánuji, že to někdy postavím k nějaké menší lokomotivě. Jinak máš to parádní, já tam nějaké chyby nevidím a myslím, že to bude parádní model v podání Tvých rukou. Těším se na další fotky. :big smile:
"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )

laki | 47

Postby laki » 28 Jan 2014 20:13

po umornom boji s tiahlami a packami a drotikmy a retusou som konecne doklepal aspon podvozok. stavbu zatial hodnotim pozitivne, jedine co zatial nepasovalo bola obruc na kolesach, diel 11b. na ten mensi obvod to sedelo, ale tej uzkej vacsej obruci par milimetrov chybalo. nic hrozne, dorobene zo zapasu koloru.

vlastnou chybou som pokazil cela ramu, nepochopil som ako ma byt umiestneny diel 4, nalepil som to spolu z dielmy 5 a 5a. na modely to ale nevidiet, viem o tom ja a teraz uz aj vy.

a par "umeleckych" za pritmia s bleskom:

predsavzatie do buducna: naucit sa retusovat tak aby som temperky nemal aj za usami...

Vašek | --

Postby Vašek » 29 Jan 2014 18:18

Ahoj, bojuješ pěkně. Dívám se, že podvozek je čistá kopie toho, který jsem sestavoval na pivovarském voze téhož autora / vydavatelství.

laki | 47

Postby laki » 29 Jan 2014 20:06

ano, je to presna kopia. dnes mi ten pivarsky vagon dosiel od fita a hned mi to udrelo do oci. asi budem na nich iba menit nadstavby :)

Roman | 52
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 29 Jan 2014 21:08

ide ti to pekne,tie brzdy maju byt take strieborne?

laki | 47

Postby laki » 30 Jan 2014 08:47

brzdy a obruce kolies maju rovnaku farbu. je to taky modrosivometalizovy paskvil, radost na namiesavanie farby na retus

jozkin | 41
2K+
Name: Jozef

Postby jozkin » 30 Jan 2014 21:02

No, v reale su klatiky z liatiny a obruce z nejakeho kvalitnejsieho zeleza, ale model je model... Inak oboje velmi rado hrdzavie, takze minimalne klatiky by mohli vyt trochu hrdzave, ak chces prevadzkovy model... Co sa tyka stavu obruci, tak tie mozu ostat vo farbe matoerialu - podla toho, ako velmi pouzivany vozen chces :)
Lepim preto, ze ma to bavi, tak ako ma to bavi a to, co sa mi paci.
Normálne je vlastnit (viac) originál(ov).

Return to “Železničná technika // Railway”