TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Lokomotiva 475.001 /ABC/ 1:74

Moderators: Fito, Oliver

jozkin | 41
2K+
Name: Jozef

Lokomotiva 475.001 /ABC/ 1:74

Postby jozkin » 07 Feb 2014 04:44

Myslim, ze uz by bolo na case, aby som po dlhom case prispel svojou troskou do mlyna aj v tejto sekcii. Nebude to maximodelmi, ktore mam rozostavane, ale lokomotivou, ktoru pozna dokonca aj Toudi :)
Ide o jediny exemplar svojej rady, ktory vyrobila Akciova spolecnost, drive Skodovy zavody v Plzni pred WWII. Mala trojcity parny stroj a pojazd v usporiadani 2`D 2`. Mala moderne rieseny ram, ktory vsak bol preruseny nadrzou na vodu, co nakoniec sposobilo problemy, kvoli ktorym nielen, z nedoslo k dalsim objednavkam, ale maji za nasledok aj zrusenie tejto zaujimavej lokomotivy. Jej prezyvka bola Baba s nosou a urcena bola na primestsku dopravu.

Model lepim z originalu a odchylne od navodu budem niektore diely podliepat farebnym papierom.

Lepim preto, ze ma to bavi, tak ako ma to bavi a to, co sa mi paci.
Normálne je vlastnit (viac) originál(ov).

mirec116 | 41
Kráľ architektúry

Re: 475.001 /ABC/1:??

Postby mirec116 » 07 Feb 2014 11:22

Na tento model sa chystám v tomto roku aj ja. Len doplním, že vystrihovačka vyšla v ABC č. 6 ročníka 27 (v roku 1982) a je v mierke 1:74. Tá je síce napísaná priamo na spodnej časti hlavného rámu, ale pre istotu som to preveril prepočtom podľa skutočných rozmerov. A tie to potvrdili :)

jozkin | 41
2K+

Re: 475.001 /ABC/1:74

Postby jozkin » 07 Feb 2014 11:49

Dakujem, ked som prispieval na forum, tak som model nemal po ruke a nechcel som strielat od boku (hoci p. Haman mal viacero lokomotiv v tejto mierke).
Dufam, ze dnes budem pokracovat :)

jozkin | 41
2K+

Postby jozkin » 07 Feb 2014 16:56

Dnes som po prebudeni trochu pokrocil :) Este skusim vycistit skla a potom bude nasledovat kompletovanie a kolesa. Ale to zas az neskor.

Jene | 59
Name: Jano

Postby Jene » 07 Feb 2014 19:20

Teším sa na výsledok,lebo túto loko som asi ešte nevidel poskladanú a mám ju aj ja tak som zvedavý, či by sa poprípade nedal vyrobiť nejaký tuning v 1:45...ide ti to pekne :victory:

jozkin | 41
2K+

Postby jozkin » 07 Feb 2014 21:55

Tak opriestor pre tutning tam urcite je :-) Ja napriklad nebudem vyrezavat vzduch v kolesach :-) Ale skor by som to videl na novostavbu ;-)

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 08 Feb 2014 00:14

Myslim, ze uz by bolo na case, aby som po dlhom case prispel svojou troskou do mlyna aj v tejto sekcii. Nebude to maximodelmi, ktore mam rozostavane, ale lokomotivou, ktoru pozna dokonca aj Toudi :)
jasne, moja srdcovka, toto poznám bezpečne, zelená parná lokomotíva so :: ráta biele miesta na ráme :: 4 hlavnými kolesami
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

jozkin | 41
2K+

Postby jozkin » 08 Feb 2014 02:22

Uz ked si spomenul tie kolesa, tak sokm ich rovno nalepil :) A k nim aj opohona rozvod, z ktorych som vyrezal vzduch. Lokomotiva je uz pozliepana napevno. Este mi ostavaju doplnky, ako pistala, narazniky, svetla, poistne ventily, kryt parnych domov a piecocnika a komin :)

jozkin | 41
2K+

Postby jozkin » 09 Feb 2014 19:01

Pomaly finisujem :-)
Zlepil som stupacky do budky aj pod budkou, predny reflektor, dynamo, komin, kryt parnych domov a piesocniku, kryt poistovacich ventilov a pistalu. Este mi chybaju narazniky, svetla a predny vzduchojem :)

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Postby Fito » 09 Feb 2014 20:13

Pekný Kriegslok. Páči sa mi.
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

Return to “Železničná technika // Railway”