Před nějakou dobou se mi dostal pod skalpel tenhle krásný kousek od GPM.Vystřihovánka je sama o sobě velmi krásná a dosti
členitá. K modelu jsem si dokoupil laserem palenou kostru a pár dalších doplnků.Oproti IJN Sendai je to pořádný macek...
Vystřihovánka

16x A3 dílů vystřihovánky
12x A3 návodného textu, kresby, fotografie modelu
Nějaké technické údaje
HIEI
Její stavba byla zahájena 4. listopadu 1911 v loděnicích Jokosuka.
Na vodu byla spuštěna 21. listopadu 1912 a do služby vstoupila 4. srpna 1914.Po první světové válce byly zmodernizováná.
Během roku 1932 a 1940 sloužila Hiei jako cvičná dělostřelecká loď.Byla částečně odzbrojena a také část jejího pancéřování byla odmontována
(odstraněna byla zadní dělová věž a boční pancéřový pás). Při modernizaci v roce 1940 dostala svou výzbroj a pancéřování zpět,
prodělala stejný modernizační program jako ostatní lodě třídy Kongó a byla opět zařazena mezi bitevní lodě.
Hiei byla součástí úderného svazu letadlových lodí, který 7. prosince 1941 zaútočil na americkou flotilu kotvící v Pearl Harboru
Během námořní bitvy u Guadalcanalu v noci na 13. listopadu 1942 byla Hiei,
pod vedením kapitána Nišidy Masao, zasažena třiceti 8palcovými náboji z křižníků USS San Francisco a Portland
Celkem během dne čelila 70 náletům, po jejichž skončení zůstala nakloněna na pravobok se zatopenou zádí.
Večer viceadmirál Abe přikázal kapitánovi Masaovi otevřít Kingstonovy záklopky a opustit loď. ¨
Mezi 19 hodinou večer a 1 hodinou ráno se Hiei potopila zádí napřed poblíž ostrova Savo
Foto HIEI

Stavbu jsem začal trupem .musím říct čekal jsem ,že to půjde snadněji. Pořadně jsem se u ni zapotil... Vše jsem musel jemně brousit , přiřezávat atd..... Nevím proč ,ale nic mi nesedělo , kostra byla laserova ,suprově se lepila dával jsem si pozor ať se mi nezkroutí... Celá loď je rovná ale obšivka katastrofa..., ale chyba musela být u mě pač jsem se koukal na Německé forum a chlapik který ji postavil tak takové problémy neměl... Myslím že to nejhorší mám za sebou...